Wandelnieuwtjes april 2022                             Volg ons ook via  
 
Vlaams-Brabant Wandelt
 
 
 
Kom op zondag 8 mei tijdens Vlaams-Brabant Wandelt genieten van een ferme portie natuur, holle wegen en de velden met vergezichten rond de nationale luchthaven. Daarnaast breng je een exclusief bezoek aan de herstellingsloods H08 en de twee nieuwe spottersplatforms.   
 
De Airportwandeling / Vlaams-Brabant Wandelt van Wandelclub De Parkvrienden Zaventem bezorgt je beslist een onvergetelijke wandeldag! 
 
Meer info vind je HIER
 
Iedereen is van harte welkom. Inschrijven kan je vanaf 7u30 t.e.m. 15u00 de dag zelf, vanuit Zaal Sint-Maarten, Veldeken 1 te 1930 Zaventem. 
 
 
 
 
Wil jij graag een expert worden in de wandelsport? Of heb je interesse om in de toekomst een wandelgroep te begeleiden of wandelinitiaties te geven? Dan is de cursus Initiator Wandelen zeker iets voor jou! De opleiding van de Vlaamse Trainersschool heeft heel wat in petto! 
 
 
 
 

 
Dringend hulp nodig? Dan kun je het noodnummer 112 bellen. Of gebruik de app 112 BE. Dankzij die app hoef je de noodnummers niet te onthouden. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie, afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.
            
 
Stap mee tijdens de Roze Mars
Als wandelfanaat moeten we je de voordelen van wandelen natuurlijk niet meer uitleggen, maar wist je dat een gezonde levensstijl ook 1 op 3 kankerdiagnoses kan voorkomen? Dat betekent evenwichtig eten, je alcoholinname beperken maar ook meer bewegen en dus ... wandelen!
 
Dat hoef je ons bij Wandelsport Vlaanderen vzw natuurlijk geen twee keer te zeggen. We zijn daarom al enkele jaren trouwe partner van De Roze Mars, een initiatief van Pink Ribbon Belgium.
 
Gedurende de meimaand roepen we iedereen op om elke dag minstens 10.000 stappen te wandelen. Zo geef je niet alleen je eigen gezondheid een boost, maar steek je ook een hart onder de riem van de 100.000 lotgenoten die in ons land getroffen zijn door borstkanker. Maak tijdens de Roze Mars deel uit van het Wandelsport Vlaanderen team en schrijf je vandaag nog HIER als teamgenoot in voor de vijfde editie. 
 
Reeds ingeschreven met een eigen account? Geen nood! Druk op de knop 'Sluit je bij ons aan' en connecteer je persoonlijke account aan het Wandelsport Vlaanderen team. 
 
 
Wandelen wordt nog leuker met deze deuter tips
 
Ga jij graag naar buiten voor een ontspannen wandeling, maar weet je vaak niet waar je je spullen moet laten? Een lichte wandelrugzak is de oplossing! Naast het opbergen van diverse spullen, brengt het dragen van een rugzak veel voordelen met zich mee. Je kan meer spullen kwijt en het dragen van een rugzak verbetert je houding. Wil je meer weten? Lees hier de tips van rugzakexpert deuter!