Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

juni

 
"een kindvriendelijke stad is een stad waar het goed leven is voor jong en oud"
Beste
 
Onze stad draagt sinds kort het label van kindvriendelijke stad, daar ben ik trots op, want een kindvriendelijke stad is goed om leven voor jong en oud. 
Nu de zomer voor de deur staat, dromen we al van zon, zee en strand. Om een vakantie op ons Zeebrugs strand aangenamer te maken, ijver ik voor een getijdenbad.
In de zomer mag alles ook wat meer kleur hebben. De laatste week duiken de kleuren van de Belgische vlag overal op. Al heeft dat vooral te maken met onze Belgen op het WK. Ik supporter alvast! Maar we werkten ook aan een nieuwe, fleurige website. Neem eens een kijkje op www.frankydemon.be.
 
De zomer is ook het ideale moment om langs te gaan op één van onze Brugse speelpleinen. Klik hier om een gratis speelkaart aan te vragen met een overzicht van alle pleinen. Vergeet niet om je adres door te geven zodat we de kaart kunnen bezorgen.
 
Ik wens je alvast een fijne vakantie!
 
 
 

 
 
brugge is officieel een kindvriendelijke stad

Als schepen van jeugd ben ik trots dat Brugge op 17 juni officieel het label van kindvriendelijke stad kreeg. Brugge trekt de kaart van kinderen en jongeren. Kinderrechten worden hier bewaakt over alle beleidsdomeinen heen. Samen met de diensten werken we verder aan een stad waar kinderen, jongeren en jonge gezinnen zich thuis voelen want iedereen heeft recht op een avontuurlijk Brugge. Brugge als kindvriendelijke stad is meteen ook vriendelijk voor volwassenen, mensen met en zonder beperking en senioren. Het kindvriendelijk denken is echt een win-win voor alle Bruggelingen. Bekijk hier het filmpje.

 

 

 
 
getijdenbad in zeebrugge
 
De afstand tussen de dijk en het water is in Zeebrugge nogal groot. Dat zorgt ervoor dat wie een plons wil nemen in het zeewater eerst een wandeling moet maken. Toch zijn er manieren om het water dichter bij de badgasten te brengen. Daarom pleit ik samen met fractieleider Pieter Marechal voor een getijdenbad aan het Zeebrugse strand. Dit is een zwembad in zee dat tijdens hoog water volloopt. Een muur zorgt ervoor dat het zeewater in het bad blijft staan wanneer de zee zich bij eb terugtrekt. Door het getijdenbad op de grens te plaatsen van tot waar het water bij vloed komt, zal de afstand naar het zeewater ook bij eb kleiner worden voor de Zeebrugse badgasten. Bekijk hier het filmpje.

 

 

 
 
woonproject op grond voormalig tankstation spoorwegstraat
 
Op de site van het voormalig tankstation aan de Spoorwegstraat 106 te Sint-Michiels werd de bestaande bebouwing gesloopt. Er wordt een ruim nieuwbouwproject voorzien voor 15 wooneenheden en bijhorende parkeerkelder. Ik gaf hiervoor de vergunning. Dit nieuwe project zorgt voor mooie woongelegenheden op Sint-Michiels, op een centrale plaats, op een boogscheut van het station en de Brugse binnenstad, maar toch ook nabij de dorpskern van Sint-Michiels.
 
 
 
 

 
 
mijn petekinderen voor de verkiezingen

Elke nieuwe kandidaat bij CD&V Brugge krijgt een peter of meter. De kandidaten kunnen bij hen terecht voor vragen over de verkiezingen en de campagne. Ik had alvast een leuke brainstorm  met mijn petekinderen. Martine Mouquet en Wout Vandersteene konden er jammer genoeg niet bij zijn en staan niet op de foto. Wil je graag helpen met mijn campagne, stuur dan een mailtje naar schepen.demon@brugge.be.

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be

www.frankydemon.be