Innehåll
 
- Tårttricket
- Personlig tränare
- Hoppa hopprep
- Glutenfria pannkakor

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
    
Länken till filmen ovan ändrades dagen efter förra nyhetsbrevet skickades ut och kunde då inte ses. Håll till godo denna månad istället.
 
 
Se upp med vad du dricker.
 
 
Oooops så det kan gå
 
 
Citat 
 
 
"People wait
- all week for Friday
- all year for Summer
- all life for Happiness."
 
Okänd, men tänk på detta och fokusera på glädje och välbefinnande VARJE dag.
 
 
Tårtorna spred mer glädje på golvet än i magen
 
För några veckor sedan fyllde min brorsdotter Jenny 20 år och familj och släkt träffades för att fira henne. Jenny och hennes kompis hade bakat fantastiskt goda tårtor. När alla hade tagit (minst en gång) och tårtorna hade stått framme i en dryg timma, fick jag ett infall att det var nog bättre att sätta in tårtorna i kylen. När jag tittade i kylen var det dåligt med plats och jag lade därför båda tårtorna på samma tårtfat. När jag öppnar kylen börjar den ena tårtan glida av, jag kompenserar då för mycket åt andra hållet vilket gör att båda tårtorna ramlar av åt andra hållet. Vi skrattade så att tårarna rann - och hunden var överlycklig. Hade dessa inte helt nyttiga kalorier gått ner i magen hade vi aldrig fått skratta så mycket.
 
Personlig träning
 
Vill du komma igång med din träning eller få ny inspiration eller utvecklas i din träning? I så fall kan jag hjälpa dig att inte bara få till en effektiv träning som ger resultat utan även att uppleva träningsglädje, lära dig rätt teknik och tillsammans ta fram en övningsbank som är anpassad för dina styrkor och förbättringsområden.
 
Eftersom jag vill ha fullt fokus på dig, hyr jag en bra träningslokal där allt som behövs för en mycket bra träning finns. Denna lokal finns i Askim. Det innebär att det inte kommer att vara någon annan där under din träning. Med mina utbildningar (Eleiko Lic Personal Trainer, testledare SOK:s fystester, Functional Movement Screening, Eleiko Strength Coach steg 1 och 2, m.fl.), kan jag lova dig mycket bra träning.
 
Om du vill ha mer info om paketet "Träningsglädje och utveckling" som är 4 x 55 min för 2900:- skicka ett mail till mig jan.tern@personbasta.se där du skriver Personlig tränare i subject (ärende) fältet. Vill du träna tillsammans med en kompis är priset 1950:-/person. Första passet är dock alltid individuellt för att hitta dina styrkor och förbättringsområden. Veckovis kommer jag att avsätta tio timmar för personlig träning, så först till kvarn gäller.
 
 
Hopprep

Denna månad blir det inga rörliga bilder i månadens övning, varför krångla till det? Detta är en fantastiskt bra övning att köra ute när det nu börjar bli fint väder. En övning som tränar både ditt hjärta och muskler är att hoppe hopprep. Sen är det bara att köra några minuter så kommer du att ha fått en fantastisk träning för framförallt fötternas och vadernas muskler tillsammans med en härlig blodcirkulation.

  
Pannkakor utan gluten och väldigt lite laktos
 
 
Pannkakor ses inte som världens bästa mat, men dessa som består av ekologiska havregryn, ekologiska ägg och med egenplockade bär (som funnits i frysen sen förra säsongen) är helt okej. Istället för vetemjöl tar du havregryn och använder något av en stavmixer, blender eller mortel tills du får ett fint mjöl. Detta blandar du med havredryck, ägg och lite salt. I med lite smör i en stekpanna eller plättlagg och sedan är det bara att grädda. En sak du behöver tänka på med dessa pannkakor är att det är rätt så sköra. Det gör att du inte kan göra lika stora pannkakor som vanligt, för då går de sönder vid vändning.
 
Till fyra medelstora pannkakor behöver du 
 
1,5 dl havregryn
2 dl havredryck
2 st ägg
lite salt
 
För dig som är intresserad av mat, är vår senaste bok MATematikerna en riktigt bra investering länk till boken på AdLibris >>
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se