Nieuwsbrief april 2014
 
10 april: een tientje voor het Kerbert Dierentehuis
Zoals u inmiddels wel weet is 2015 voor een ons een speciaal jaar: we bestaan dan 10 jaar!
En dat vieren we op de 10e dag van iedere maand. Deze maand zetten we onze trouwe partner in het zonnetje: het Kerbert Dierentehuis. Al vanaf de start van onze klinieken verzorgt DMC de medische zorg van het Kerbert Dierentehuis. Een hele dankbare taak. Al jaren delen we lief en leed met de medewerkers van het asiel wat betreft zwerfkatten, moederloze kittens, afgedankte honden en nog veel meer.
Graag zetten we deze maand dan ook het Kerbert Dierentehuis in het zonnetje: van elke poes of kater die vrijdag 10 april wordt gesteriliseerd of gecastreerd gaat er 10 euro naar het Kerbert Dierentehuis. Is uw poes of kater dus aan de beurt? Maak dan snel een afspraak en steun het asiel in IJmuiden. U krijgt zelf als dank een zak Royal Canin voeding, geschikt voor gecastreerde of gesteriliseerde katten voor de helft van de prijs!
Belt u voor een afspraak met 023-538 44 44 of 0251- 254 254.
 
 
Nieuwe Hondenrecovery
Met gepaste trots presenteren wij u onze nieuwe hondenrecovery. Op onze vestiging in Velserbroek hebben wij onze vergaderruimte leeggehaald om plaats te maken voor u en uw hond. In de ruime en lichte opname kunt u rustig wachten terwijl uw hond geopereerd wordt. Direct na de operatie wordt uw hond weer bij u gebracht zodat u de eerste bent die hij weer ziet als hij wakker wordt. Zodra uw hond goed wakker is en lekker weer naar huis mag bent u klaar om te gaan. En wie er ook heel blij mee zijn? De katten! Nu is de "oude" opname geheel gereserveerd voor katten. En dat is wel zo rustig voor ze!
Wilt u even komen kijken naar onze hondenrecovery? Loopt u gerust even langs aan de Zadelmakerstraat!
 
 
Konijnenavonden groot succes!
Afgelopen week was het weer enorm gezellig met alle konijnen over de vloer! Bijna honderdvijftig konijnen zijn nagekeken, gewogen en ingeënt. En wat wordt er goed gezorgd voor de konijnen! Was vroeger slechte voeding, een slecht gebit en een vieze vacht heel normaal om tegen te komen, zien we dit tegenwoordig nauwelijks meer. Wel zien we dat de konijnen steeds zwaarder worden. Door de goede voeding die veel konijnen de hele dag door aangeboden krijgen worden konijnen al snel te zwaar.  Konijnen met overgewicht krijgen vaak problemen met de voetzolen, hun gewrichten en de vacht. Bovendien kunnen zij nog slecht bij hun achterkant komen, waardoor zij de nacht-ontlasting niet meer kunnen opeten. Hierdoor krijgen zij een tekort aan vitamines en belangrijke bacterien.
Denkt u dat uw konijn mogelijk te zwaar is? U kunt de BMI van uw konijn meten door het lichaamsgewicht in kg te delen door de lengt van de voorpoot in cm. Een goede BMI ligt tussen de 0,16 en 0,21. Is uw konijn te zwaar? Neem gerust contact op met de kliniek voor tips en adviezen!
 
Konijnenlezing op woensdag 6 mei!
Op woensdag 6 mei zal dierenarts Sonja Bekker een informatieve lezing houden over de verzorging van konijnen. Deze lezing is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De lezing is gratis en wordt gehouden op onze vestiging in Velserbroek. We starten om 19:30. Wilt u komen? Graag dan een email naar info@dierenartsvelserbroek.nl Wellicht tot dan!
 
Huidpoli van start
Veel honden maar ook katten hebben last van huidproblemen. Schilfers, een slechte vacht maar vooral jeuk zijn de meest voorkomende huidproblemen. Veel honden lopen al langere tijd met huidklachten. Wij krijgen regelmatig second opinions van dieren die al jaren jeuk hebben. De huid is vaak helemaal verdikt, de hond ruikt onaangenaam en de eigenaar is ten einde raad. Het goed oplossen van een dergelijk huidprobleem kost tijd en vereist een sytematische aanpak. Daarom hebben wij nu onze Huidpoli. Deze huidpoli houdt in dat er voor u en uw huisdier een langere afspraak wordt gemaakt bij een dierenarts uit ons team die zich heeft toegelegd op de dermatologie. Hierdoor bent u verzekerd van een uitgebreid onderzoek én een uitgebreid gesprek over alle mogelijkheden om u hond of kat weer jeukvrij door het leven te laten gaan. Dierenartsen Michiel Nijssen en Michèle Munõz Warringa zijn respectievelijk op Velserbroek en Beverwijk onze dermatologen. Heeft uw dier al langere tijd jeuk of een slechte vacht en wordt hij daar nog niet voor behandeld? Of kent u iemand met huisdier met huidklachten? Denkt u dan aan onze Huidpoli. Voor een afspraak belt u met 023-538 44 44 of 0251- 254 254.
 
 
Nieuwe assistente Susan Schomaker
 Sinds kort is Susan Schomaker bij ons begonnen als para-veterinair. Zij heeft al ruime ervaring in de diergeneeskunde bij diverse klinieken in de regio. Susan's speciale interesse ligt bij bij de katten(geneeskunde). Zelf heeft zij thuis twee Britse Kortharen U kunt Susan zowel op onze vestiging in Beverwijk als in Velserbroek tegenkomen.
 
Asieldieren van de maand: Rakker
Rakker is een gecastreerde reu van 4 jaar; een maltezer.
Hij heeft een snoezig uiterlijk maar het is een hondje met een gebruiksaanwijzing.
Rakker is heel claimerig en kan uitvallen naar mensen.
Hij moet echt weten wie de baas is en begeleid worden.
We plaatsen hem niet bij kinderen.
Rakker is in het verleden katten gewend.
Met andere honden is hij wisselend; buiten kan hij ook fel reageren
Rakker kan na gewenning even alleen zijn maar niet hele dagen.
We zijn op zoek naar een baasje met ervaring.
Heeft uw interesse in Rakker? Neem dan contact op met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden tel. 0255-515944.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl 

 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.