De AVG, wat kan of moet de cliëntenraad ermee?
 
 

De Algemene Verordering Gegevensbescherming, oftewel de ‘AVG’ is op 25 mei 2018 van start gegaan.  In de periode daarvoor liepen mailboxen vol met berichten van bedrijven die hun privacystatement aankondigden of die vroegen om toestemming voor het toesturen van hun nieuwsbrief. Maar wat betekent de AVG voor zorginstellingen? En hoe heet wordt die soep gegeten? En wat kan of moet de cliëntenraad hiermee?
  • Wilt u weten of de organisatie waarvoor u actief bent als cliëntenraadslid, een functionaris gegevensbescherming in dienst moet nemen?
  • Wilt u weten of- en wanneer u als cliëntenraad toestemming moet vragen om contactgegevens te mogen gebruiken?
  • Wilt u weten of- en wanneer de organisatie waarvoor u actief bent als cliëntenraadslid toestemming moet vragen om persoonsgegevens te mogen gebruiken?
Wendy Rijcken – van Eck (deelnemer aan de workshop AVG, wat moet de cliëntenraad ermee) van Rijcken Mediation, Coaching en Consultancy, schreef hierover o.a. de volgende blogs:
 
 
 
Wilt u meer weten of heeft u vragen aan Wendy? Dan kunt u contact met haar opnemen via haar e-mailadres: w.rijcken@outlook.com
 
 
 
 
 
 
klik op de afbeelding om de whitepaper aan te vragen.
 
 
Actueel aanbod van opleidingen, leergangen en workshops
 

 
 
                   

Nieuwsbrief en Privacy

 
Uiteraard heeft u al gehoord van de nieuwe regelgeving omtrent privacy. Daar hoort ook bij dat het niet meer is toegestaan om u ongevraagd mails te sturen.
Hierbij laten wij nog even weten dat het via deze link mogelijk is om u uit te schrijven voor onze nieuwsbrief. 
Wij gaan er van uit dat u mails van ons wilt blijven ontvangen als u zichzelf niet uitschrijft.

 Ondanks de zorg en aandacht die wij aan de samenstelling van onze nieuwsbrief besteden, is het mogelijk dat de informatie die in onze nieuwsbrief wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Aan onze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
 

 In onze nieuwsbrief vindt u soms links naar andere websites. Wij houden ons niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoonlijke) gegevens. Lees daarvoor het privacybeleid, de disclaimer en algemene voorwaarden van de site die u bezoekt.
 
 Wij staan te allen tijde open voor suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief.
 
 Voor ideeën, op of aanmerkingen kunt u mailen naar: redactie@ncz.nl