NIEUWSBRIEF
mei 2018 - nr. 52
 
Privacy
Sinds september 2012 versturen we onze nieuwsbrief met YourMailinglistProvider. In dit systeem staat uw emailadres opgeslagen. We gebruiken uw emailadres alleen om deze nieuwsbrief te versturen. Mocht u onze nieuwsbrief niet langer willen ontvangen dan kunt u zich uitschrijven via deze link (ook onderaan deze email) of door ons een email te sturen: info@pluspuntrotterdam.nl
We hopen natuurlijk dat u onze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen!
Op onze website leest u hier meer over ons privacybeleid.

 
Seniorenateliers
Dit voorjaar is het project Seniorenateliers gestart. Een Seniorenatelier is een plek waar allerlei activiteiten plaatsvinden, van themabijeenkomsten tot koffie drinken, een activiteit of een spelletje doen. Voor de uitvoering van het Seniorenatelier krijgen vijf tot zeven 60-plus vrijwilligers een training met onderwerpen als: samenwerken, begeleidingsvaardigheden, financiering en programmering. De vrijwilligers organiseren de activiteiten binnen het atelier voor en met andere senioren. In Noord willen we een Seniorenatelier opzetten met Surinaamse mannen in samenwerking met Tori Oso. In Feijenoord gaan we, na de zomervakantie, starten met de training voor de Kaapverdiaanse senioren in samenwerking met Abrassa. Later dit jaar wordt een start gemaakt in IJsselmonde. Het Oranjefonds maakt dit project mede mogelijk met een subsidie van € 25.800,-.
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
Workshops Mega Vlaggenlijn
Deze zomer schilderen ouderen 250 vlaggen over Dromen aan het water. De mega-vlaggenlijn wordt in oktober 2018 geëxposeerd tijdens de kunstroute Kralingen Crooswijk. Daarna gaat de vlaggenlijn op tournee door de stad. Met de vlaggenlijn willen we aandacht vragen voor mogelijkheden voor kunstactiviteiten voor ouderen in de gebieden.
Inmiddels zijn er al bijna 100 vlaggen geschilderd. Nog 160 te gaan! Wilt u een keer meedoen met het schilderen aan de vlaggenlijn, individueel of als groep? Dat kan! Neem dan contact op met Heili Bassa. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 
Het bruist op Noordplein 12
Ouderen in het Rottekwartier hebben hun stek in 'De Villa' aan het Noordplein 12. Elke week is er wel iets te doen. Naast de bingo op donderdagmiddag, wordt er om de week op de maandagmiddag gezongen. Het zijn tot nu toe alleen vrouwen die meedoen, maar ze gaan dan ook helemaal los. Liedjes van toen kennen ze allemaal, van smartlappen tot hits van vroeger.
Wilt u meezingen (m/v)? Dat kan. Neem contact op met Agnes Vaillant.
 
 
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.