Banner Gomde Denmark

Nyhedsbrev - April 2016
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Gomde i forårssolForårssolen er brudt endeligt igennem og Gomde ligger badet i sol og tidlige blomster. Årets første måneder har været rige på undervisnings- og træningsmuligheder for alle interesserede, og vi træder nu ind i en tid med færre planlagte aktiviteter; en oplagt periode for individuelle retreats og til at give vores bygninger og faciliteter en kærlig hånd.Nyt fra Gomde
 
 
Afsked med Lama Tendar

Lama TendarLama Tendar, som har undervist på Gomde de sidste tre måneder, er nu tilbage i Nepal, hvor han opholder sig ved Asura-grotten og tilser driften af Ka-Nying klosterets tempel og retreat-faciliteter omkring grotten. Asura-grotten er særligt velsignet af Padmasambhavas nærvær og er ifølge Lama Tendar et perfekt sted at være i retreat.
 
Lama Tendars besøg på Gomde har været en stor gave. Ikke nok med at hans viden om Buddhas dharma er ufattelig rig; han er også en vidunderlig, ydmyg og grundig formidler. Vi håber at han vil komme igen og undervise så hurtigt som muligt. Foreningen Rangjung Yeshe Sangha og Rangdjung Yeshe Fonden har sendt et takkebrev på vegne af hele sanghaen til Chökyi Nyima Rinpoche og klosteret i Nepal, hvor vi også anmoder om dette. Vil du læse brevet, så klik her.
 
Påskekurser med Erik Pema Künsang


Erik Pema KunsangDagen efter Lama Tendars afrejse begyndte Erik Pema Künsang et 7-dages undervisningsforløb på Gomde. Her videregav han en ærlig, kærlig og naturlig tilgang til meditation med et grænseløst potentiale, under overskriften: “Vildt og åbent hjerte”. Undervisningen er ifølge Erik en kondensering af alt, hvad han har lært fra over 100 mestre, og især fra Tulku Urgyen Rinpoche. Mere end 100 mennesker deltog i undervisningen.
 
Vi er på Gomde meget taknemmelige for at Erik videregiver Dharmaen på dansk, og hjælper os med at gøre træning og forståelse mere naturlig og enkel.


 Praksis på Gomde

Grøn Tara Sadhana praksisgruppe på Gomde

Praksisgruppen starter op igen torsdag d. 7. april kl. 16. Efter praksis er der fællesspisning for de, der har lyst. Vi serverer suppe eller salat - medbring gerne brød eller andet til. Skriv til Bernice på bernicetilly@gmail.com for tilmelding senest dagen før.           

Åben lørdagsmeditation

Hver lørdag, når der ikke er kurser, mødes alle, som bor eller er i retreat på Gomde, samt gæster udefra, for at praktisere sammen i templet. Det foregår fra kl. 14:00 til kl. 15:00, og bagefter er der te/kaffe og mulighed for at snakke med de andre deltagere. Alle er velkomne! Hvis du vil være helt sikker på, at lørdagsmeditationen finder sted, kan du ringe til Knud inden på tlf. 28 90 07 79.


  Arbejdsweekend d. 22.-24. april
 
Find din indre håndværker, husmor eller havemand frem og deltag i arbejdsweekenden på Gomde d. 22.-24. april. Vi skal lave hylder, afkalke vandhaner, luge ukrudt og reparere alt muligt. Der bliver også tid til morgen- og aftenpraksis. Kost og logi er gratis for alle deltagere.

Arbejdsweekender er meget vigtige for Gomde, som primært drives af vores alles frivillige hjælp, støtte og opbakning. Samtidig er det en hyggelig måde at bruge tid sammen på.
 
Vi starter fredag eftermiddag/aften og slutter søndag med frokost. Hvis du vil deltage, så skriv venligst til Bernice på bernicetilly@gmail.com, senest onsdag d. 20. april.
  

Børnepasser søges til sommerlejren 2016

I forbindelse med sommerlejren d. 25. juni – 3. juli søger vi en person, der kan være hovedansvarlig for børnepasning under begge seminarer. Det vil betyde, at du ikke selv kan deltage i undervisningen, men der vil være masser af fritid til at nyde stranden og det sociale samvær på Gomde. Du får kost og logi, og en masse dejlige oplevelser. Desuden vil du for hver dag, du passer børn, optjene en dag på et fremtidigt retreat.

Send en mail til koordinatorerne af sommerlejren, Susanne og Pia, senest d. 25. maj og hør nærmere: thorasusanne@hotmail.com eller piafysio@hotmail.com


Kurser og arrangementer
 
  
Sommerlejr 2016 med Chökyi Nyima Rinpoche

OBS: Tilmeld dig inden d. 1. maj for at få "early bird" rabat.


25.-29. juni 2016: "Meditation - Indsigt med hjertet"

I dette seminar vil Chökyi Nyima Rinpoche forklare hvad meditation er ifølge den buddhistiske tradition og give direkte anvisninger til personlig træning. Ved at meditere sammen med deltagerne vil Rinpoche guide os i et autentisk træningsforløb. Samtidig sættes meditation ind i den større livssammenhæng, som den for buddhismen er dybt forankret i: liv og død, bundethed og befrielse, selviskhed og medfølelse.  Dette seminar er for alle. Læs mere eller tilmeld dig her.

29. juni - 3. juli 2016: "Sindets natur"

Indsigten i sindets natur er kernen i den tibetanske buddhistiske visdomstradition. Ved at erkende sindets natur har utallige udøvere opnået befrielse og oplysning. Dette seminar bygger på det fundament som er skabt under det foregående meditationskursus. Her vil Rinpoche fortsætte undervisningen i meditation, denne gang med fokus på at erkende sindets natur. Læs mere eller tilmeld dig her.
itel)(tel)

Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk

 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).

Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Som medlem af Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer. For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk