Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Sommar har vi ju haft ett bra tag nu, nästan så länge att det känns konstigt att vi "bara" hunnit en bit in i juni. Själv har jag faktiskt hunnit med lite strandstickning redan, under mitt studiebesök nyligen hos Sandnes garn i Norge var det strålande sol och drygt 30 grader varmt så jag tog en paus på Solastranden med min stickning. Sommaren är kort heter det ju, så det gäller att passa på ;)
 
Passa på bör ni även göra om ni vill förse er med garn inför den stundande midsommarhelgen för i  midsommarveckan har vi lite annorlunda öppettider: 
Torsdag 21 juni har vi öppet kl 11-15
Midsommarafton och Midsommardagen är butiken stängd
 
Från midsommar och till och med augusti stänger vi en timme tidigare på lördagar, alltså är våra ordinarie sommartider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Jag vill också redan nu passa på att förvarna om att vi även i år kommer att ha semesterstängt två veckor i juli, närmare bestämt 8-22 juli, så planera era garnbehov i god tid innan vi stänger så ni inte drabbas av akut garnbrist ;)
 
 
Ny chans att få tag på Laine Magazine!
Laine Magazine har snabbt etablerat sig som ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och beskrivningar till många snygga modeller att sticka. Varje nummer har sålt slut fortare än kvickt, men nu har nya upplagor tryckts upp av samtliga fem nummer som hittills utkommit. Vi kommer att göra en kompletteringsbeställning nu i dagarna, så om du vill ha ett ex av något nummer av Laine Magazine, maila din beställning omgående till info@litetnystan.se och ange vilket/vilka nummer du vill ha. 
Tidningen är på engelska och kostar 270 kr vid avhämtning i butik, och 319 kr inkl frakt inom Sverige. Beställer du två eller fler exemplar är priset endast 240 kr/ex. Vi behöver din beställning och förskottsbetalning senast måndag 18 juni.
 
Nedan visas omslagen från nummer 1 till 5 från vänster till höger, raden under är exempel på modeller ur varje nummer. För att se mer i detalj vad varje nummer innehåller rekommenderar vi ett besök på Ravelry.
 
 
Nyhet: BC Lino
Under kalasveckan introducerade vi en finfin nyhet, BC Lino är ett vackert lingarn i härlig färgskala! Ett nystan är 50 g och 150 m och kostar endast 55 kr. Garnet passar till stickor 3-5 mm. Jag har lagt upp till en Bolan Tee i den fina mossgröna nyansen. Trevlig stickning med rolig konstruktion, enkel men med lagom mycket spetsmönster för att det inte ska bli långtråkigt. Beskrivningen är på engelska och köps via Ravelry.
 
 
 
Mera Wollmeise!
Vi har nyligen fyllt på våra hyllor med riktigt färgglatt garngodis från Rohrspatz & Wollmeise! Det är litegrann som julafton varje gång de leveranserna kommer, så otroligt läckra färger som är rena lyckopillren och ger energikickar. Denna gång fick vi flera nya färger i Wollmeise Pure och Wollmeise Twin, de mest populära kvaliteterna. Vill du ha någon av de andra sorterna i deras sortiment, Wollmeise DK, Lace eller Blend så tar vi gärna hem det på beställning, säg bara till vilken färg du önskar :)
 
Wollmeise Pure är ren merinoull, en härva är 150 g och 525 m och kostar 329 kr.
Wollmeise Twin är 80% merinoull och 20% polyamid, en härva är 150 g och 466 m och kostar 329 kr. 
 
 
Nytt för denna gång är Wollmeisen Birdies - ett set med 8 matchande minihärvor av Wollmeise Twin, perfekt för flerfärgsprojekt som tröjor eller sjalar om du inte vill ha massor av dyra restgarner över. Varje minihärva är 30 g så ett Birdies-set innehåller 240 gram garn och hela 744 m, det räcker alltså gott och väl till en stor sjal, eller som mönsterfärger till en tröja tillsammans med en enfärgad botten. Wollmeisen Birdies kostar 599 kr per set och vi har endast en eller två set av färgkombinationerna ovan så skynda dig att knipa ett om du är sugen på färgglad sommarstickning!
 
Jag kommer nog att sticka mig en On the Spice Market sjal av Melanie Berg, en av mina favoritsjaldesigners. Det blir i petrolblå toner med silvergrå botten. Eller kanske blir det en Take it all av Lisa Hannes? Kolla här för fler tips på projekt till Birdies.
 
 
 
 
Vilken är egentligen den bästa stickan?
Många av er tog chansen att vara med i vårt sticktest under kalasveckan. Vi testade stickor av alla de slag; i stål, aluminium, olivträ, bambu, björkträ, kolfiber, fyrkantiga, spetsiga, trubbiga, rundstickor, strumpstickor eller nya Addi Crazytrio som är ett slags mellanting. Vi hade flera olika märken med i testet, t ex  Addi, KnitPro, Lykke, Chiaogoo och Tulip för att nämna några.
 
Resultatet av testet är inte entydigt, vi gillar helt enkelt olika :) och det är ju inte så märkligt egentligen, allt beror ju på handlag, vilket garn man stickar i samt tycke och smak. Vi kommer att utvärdera röstningen och kommentarerna och testa lite mer själva innan vi bestämmer oss för vilka stickor som kommer in i vårt sortiment.
 
Bland alla som deltog i testet och röstade på sin favoritsticka har vi dragit två vinnare som får den sticka de röstade på. Vi säger grattis till Gullbritt och Bibbi som hade turen att vinna sin favoritrundsticka respektive strumpsticka. Gullbritt röstade på Chiaogoos rundsticka i bambu och Bibbi röstade på Knit Pro's Royale strumpstickor :)
 
 
REA - utgående kvaliteter!
Vi passar på att rea ut en del kvaliteter som gjort sitt i vårt sortiment, för att skapa utrymme för nya spännande garner. Passa på att fynda kvalitetsgarner till bra pris! Erbjudandena gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter.
 
 
Re-Use är ett bomullsgarn gjort av återvunna jeans! Det passar till både stickning och virkning, ett nystan är 100 g och ca 190 m.
 
Geilsk bomuld og uld är ett drygt och härligt garn som passar utmärkt till åretrunt-plagg. Passar till stickor 3-3.5 mm och är hela 230 m per 50 g. Det finns även flera snygga modeller till garnet, och även beskrivningarna är nu på rea och kostar 29 kr istället för 49 kr. Nedan ser ni ett urval av de modeller vi har beskrivningar till:
 
 
 
Det japanska bomullsgarnet Gima är ett speciellt garn med härlig struktur, Gima är 100% bomull i ett smalt bandgarn som blir mjukt och får fint fall när det stickas, det är också trevligt att blanda med tunn mohair och silke. Förslag på mönster till Gima är bland annat den snygga västen/toppen Maja och jumpern Stella, dessa beskrivningar säljs tillsammans med garnet. Gima passar även fint att sticka tillsammans med t ex Tynn Silk Mohair eller Tynn Line i nya jumpern Yume av Isabell Kraemer.
 
Observera att det inte är någon bytesrätt på REA-garner eller garn köpta till kampanjpris.
 
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
semesterstängt v 28 och 29
dvs 9 juli-22 juli 2018