Click here to view this email in your browser 
 
Hej,
  
I helgen var det ju pingst och jag hoppas ni rycktes hän ordentligt med hjälp av garn och stickor eller virknålar :) Själv fick jag några lediga dagar på landet och passade då på att hämta hem en stor leverans handmålat garn från min mammas alldeles egna "färgfabrik". Så nu finns det massor av härliga färger i alpaca, ull och silke i butiken.
 
 
Här kan du kika på ett bildspel med alla färgerna: https://www.facebook.com/photo.php?v=611550032206278
   
  
Nytt mönsterhäfte: Babystickning på stickor 3
Mönsterhäftet innehåller beskrivningar på svenska till många blivande klassiker - fina plagg till baby i stl nyfödd till 2 år. Det är koftor, västar, tröjor, byxor, tunikor och klänningar av den danska designern Lene Holme Samsoe. Gemensamt för alla plaggen är att de stickas i garner som passar till stickor 3 mm. Vi har flera alternativ, t ex Strikkebogens Pimabomull, Manos Silk Blend fino, BC garn Semilla fino och Alba, eller Drops Alpaca för att nämna några.

Häftet kostar 125 kr, men köper du samtidigt garn till ett projekt ur häftet kan du köpa det för endast 99 kr.

PS. Koftan bredvid häftet på bilden är stickad i Strikkebogens Pimabomull, dock inte i ett mönster från häftet utan en annan fin design från Strikkebogen.
 
I dagarna var det dags att skylta om, denna gång blev det milda färger och mer virkat än vanligt.
 
KnitPro-nytt
Vi har väntat så läääääänge på leveransen av den här fiffiga väskan som du kan förvara dina KnitPro-spetsar i, och nu är de äntligen här. Väskan är genomskinlig och har massor av fack för olika stickspetsar men även plats för kablar, måttband, virknålar och annat smått och gott. I stort sett rymmer den det mesta man behöver i sitt stickliv. Det är alltså samma väska som KnitPro's stora set levereras i (se bilden) men det här är bara själva väskan. Priset är 149 kr.
Och nu har vi även korta utbytbara ändstickor i KnitPro Symfonie Wood. De passar även till de kortaste kablarna, så du kan få en 40 cm lång rundsticka med utbytbar spets. Finns i stl 3.0 mm tilll 6.0 mm och kostar från 69 kr.
 
 
Dags att börja planera semesterstickningen?
Då vill jag tipsa om den här vackra sjalen, Dreambird, som snabbt blivit en hit på Ravelry. Det är en fröjd att kika på alla olika varianter som redan stickats, den ena mer fantastisk än den andra när det gäller färgval. Den kommer absolut att bli en av mina sommarstickningar, just nu lutar det åt att svart Step som botten och Zauberball 100 som mönsterfärg... men vem vet vilka andra idéer jag kan hinna få innan semestern är här.
Beskrivningen finns på engelska, danska och flera andra språk, dock ej svenska, och kan köpas via Ravelry för 3.5 EUR. Ett fynd om du frågar mig!
http://www.ravelry.com/patterns/library/dreambird-kal
Foto från Ravelry.
 
SUPERSALE - hela maj månad ger vi 35% rabatt på ull- & alpaca från Drops Design!
 

Än finns det tid att fynda bland Drops ull- och alpacagarner! Hela maj månad ger vi 35% rabatt och vi fyller på lagret även under kampanjperioden.
 
OBS! Ingen bytesrätt på varor köpta till REA-/Kampanjpris.
 
Mycket garnglädje!
 
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner