TVP Nieuwsbrief  
5e jaargang - Juni 2017

In deze editie: 
  • Welkomstwoord
  • Jeugd Commissie
  • Mededelingen
  • TVP op Facebook
  • Bardienstindeling 2017
  • TVP Foto's
  • Ingezonden stukken
  • Technische Commissie
  • Lichtsleutel TVP
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Zondag 25 Juni
Ouder-Kind Pannenkoeken Toernooi
 
Zondag 25 Juni
TVP Host Worldtour Oranje Event
 
Vrijdag 7 Juli
Ladies Night (met kleding en sieraden verkoop)
 
Vrijdag 25 Augustus
Racketavond Jeugd (19:00 - 21:00)
 
Woe 30 Aug t/m Zat 9 Sept
Clubkampioenschappen (Jeugd & Senior)
 
Zaterdag 18 November
Vrijwilligersavond TVP
 
Zondag 26 November
Sluitingstoernooi  (Jeugd)

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Welkomstwoord
Beste leden,

Zo liggend op mijn strandbedje in de Griekse zon op het eiland Lefkas, valt het niet mee om mijn ‘lege hoofd’ weer even te activeren om het voorwoord te schrijven voor deze nieuwsbrief. Maar, ik vind wel dat ik dit even aandacht moet geven, want wat is TVP druk bezig (geweest) met allerlei tenniszaken.

Wanneer u nu ’s avonds tennist zult u hebben gemerkt dat TVP LED-verlichting heeft. Om deze nieuwe verlichting te kunnen realiseren, was een grote klus. Maar het resultaat is heel mooi en ook nog eens energie besparend. Deze grote klus is voor de leden eigenlijk onopgemerkt verlopen. Onze leuke mannen van de Onderhoudscommissie hebben hierin een grote rol gespeelt waarvoor mijn grote dank! Dat onopgemerkte geldt voor veel dingen die Onderhoudscommissie op en rond de baan uitvoert. De mannen zorgen er meerdere keren per week voor dat u en ik op zo’n mooi en schoon park kunnen tennissen. En dat tennissen wordt veel gedaan op TVP. Zo is voor vele leden de voorjaarscompetitie weer achter de rug. Zeven weken lang heeft ieder team weer zijn best gedaan. De één is ergens in zijn poule geëindigd, daar waar anderen zelfs kampioen zijn geworden. Ik feliciteer alle kampioenen (nogmaals) met dit mooie resultaat.
Wat zeker niet onopgemerkt voorbij is gegaan, is ons 4e Bonn & Mees Open Dubbeltoernooi. Het was een fantastische week! Het toernooi was volledig vol ingeschreven, het weer was subliem en de wedstrijden waren zoals altijd weer spannend en sportief! Ook hadden wij weer sinds lange tijd twee leden bereid gevonden om de gehele week allerlei lekkernijen te bereiden. Nou, en het was allemaal heel erg lekker, dat vond ik niet alleen maar velen met mij.  Puck en Kees, superbedankt voor jullie inzet!
Natuurlijk bedank ik iedereen super die zich in en rond het toernooi heeft ingezet! We hebben aan alle deelnemers en toeschouwers laten zien wat voor gezellige en leuke club wij zijn. Op naar volgend jaar: Het 1e Lustrum Bonn & Mees Open Dubbeltoernooi. Dit mag ik nu al zeggen omdat Peter Leenheer van Bonn & Mees dit ons tijdens de finaledag (via Jacqueline) al heeft toegezegd. We vinden het heel fijn dat Peter verbonden wilt blijven aan zijn vaders cluppie!

Ook de jeugd (commissie) van TVP is druk in de weer op de tennisbanen. Zoals beloofd tijdens de laatste ALV om de jeugd meer aandacht te geven, is nu al meer dan geslaagd. De JC heeft diverse activiteiten in samenwerking met Mieke Waltmans bedacht om jeugd naar TVP te ‘lokken’ en te behouden. Eén daarvan was het deelnemen aan de Parkdag in Rhoon (hertenkamp). In het park stonden diverse kramen met allerlei activiteiten uit de gemeente Albrandswaard. De kraam van TVP werd druk bezocht met kinderen die terplekke het tennisspel konden uitproberen. TVP heeft voor nieuwe jeugd de aanbieding 5x tennislessen voor € 30,-. Na 5 lessen van Peter Schlee worden de kinderen/ouders benaderd of zij lid willen worden van TVP. Deze actie is zeer succesvol en heeft al heel wat nieuwe jeugdleden opgeleverd.
We zitten weer in de lift met ons ledental zowel met de jeugd als senioren. Hadden we tijdens de ALV nog 238 leden, ligt het aantal op dit moment op 262 leden. Dat is een heel mooi resultaat in een zeer korte tijd! Onze club is op alle fronten zeer goed bezig, daar kun je als voorzitter alleen maar blij mee en trots op zijn (en dat ben ik zeker!).

Nu ga ik weer in het zonnetje met een leeg hoofd ;-) en wens iedereen een hele fijne zomer toe!
 
Groeten uit een prachtig Nidri (Lefkas),
Annemarie Klaassen
Voorzitter

 

Jeugd Commissie
Parkdag
 
Op zondag 21 mei was het een gezellige drukte in het park van Rhoon. De verenigingen van Albrandswaard waren uitgenodigd om deel te nemen aan de 4e Parkdag georganiseerd door o.a. de buurtsportcoach.  TVP nam de uitnodiging graag aan, want ook wij vinden sporten belangrijk voor alle kinderen van Albrandswaard. Om op zo’n moment de kinderen kennis te laten maken met tennis is natuurlijk een fantastische aangelegenheid.
 
 
Op zondagmorgen was ik al vroeg op stap gegaan naar onze kraam in het park met rackets, ballen, hoepels, drinken en posters onder onze armen. Wij hadden een mooie plek naast de turnsters en de kraam waar de goeden tattoo geschilderd kon worden. Het was heel fijn dat Mark, Lars, Tim, Jeannette, Chantal en Iris geholpen hebben met de spelletjes op het kleine tennisveld, want het enthousiasme was groot om met het racket aan de slag te gaan. Er zijn zeker 40 kinderen sportief bezig geweest en ook senioren wisten onze kraam te vinden. De introductielessen bij Peter (ook aanwezig om toelichting te geven over de lessen) of Brian Schlee heeft zeker een aantal kinderen enthousiast gemaakt voor de tennissport.
 
 
Ook kwamen er nog een aantal TVP-ers langs bij de kraam, dat gaf een echt Koningsdag gevoel om zoveel bekenden tegen te komen in het Park. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag en op naar de 5e Parkdag waar wij zeker weer van de partij zullen zijn.
 
 
================================================================== 
 
Openingstoernooi & Racketavond (9 juni)
 
Tijdens het openingstoernooi van dit jaar kwamen een mooi aantal kinderen die voor het eerst wilden proberen te tennissen dankzij de ledenwerfactie. Dit in combinatie met de jeugdleden die al jaren spelen zorgde voor een mooie middag! Na een kleine kennismakingsles van de jeugdcommissie gingen de “nieuwe” kinderen gewoon lekker mee doen met de leden die kwamen voor het openingstoernooi. Leuke spelletjes werden afgewisseld met het oefenen van een tenniswedstrijdje en na een mooie middag heeft dit ook nog eens een aantal nieuwe leden opgeleverd! Al met al een topmiddag.
 
Ook de racketavond van afgelopen 9 juni werd aardig druk bezocht. Het clubhuis was helemaal vol met mensen die aan het opbouwen waren voor het openingstoernooi, chapeau! Maar desondanks gingen de kids gewoon lekker tennissen en maakten er een gezellige avond van. Het weer was fantastisch en de kinderen hadden veel lol met elkaar, wat willen we nog meer!
 
 
Sportieve groetjes,
De Jeugd Commissie
 
 
================================================================== 
 
 

Mededelingen
                      
Kopij aanleveren
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 15 SEPTEMBER 2017 -
 
Gelieve uw kopij te sturen naar: redactie.tvp@gmail.com
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.
 
====================================================================
 
Sponsorpakketten TVP

Iedereen die begaan is met TVP, heeft wel eens een keer gedacht: ‘Misschien is dit wel iets voor sponsoring TVP’. Dit kan op je werk zijn, de winkel waar je vaak komt, in het restaurant waar je regelmatig eet of de buurman/familielid die een bedrijf heeft. Je kunt dit doorgeven aan de Sponsorcommissie, maar omdat je de persoon kent die wellicht sponsor zou kunnen worden, wil je er eigenlijk zelf op afstappen.
De Sponsorcommissie heeft hiervoor ter ondersteuning van jouw verhaal een sponsorpakket met informatie samengesteld. Dus, leden kijk om je heen waar mogelijkheden liggen voor sponsoring TVP en stap er op af!

Daarnaast staat de Sponsorcommissie natuurlijk altijd open voor nieuwe sponsor-ideeën/projecten van leden.

Wil jij het informatie-sponsorpakket ontvangen of heb je een idee dat je wilt bespreken met de SC, neem dan contact op met Ton van Rennes (rennes@zonnet.nl) of Henk de Jong (hidejong76@gmail.com).
 
 
Bij voorbaat hartelijk dank!
Namens de sponsorcommissie van T.V.P.
 
=====================================================================
 
SponsorKliks
 
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor TV Poortugaal.
 
=====================================================================
 
Vrienden van TVP
 
Hoera, de crisis is voorbij!!
 
Steeds vaker merk en lees je dat de crisis voorbij is. De economie trekt aan en het consumentenvertrouwen stijgt. Ook de consumentenuitgaven stijgen licht. Oh wat fijn, want laat dit nu het juiste moment zijn, om voorzichtigheidshalve uitgaven te doen, die je vriendenkring verbreden. Iedereen heeft via de social media al heel veel vrienden, maar echte vrienden van vlees en bloed, daar gaat het natuurlijk om. Vrienden maken kost natuurlijk heel veel rondjes en dus geld, maar TVP heeft een voordeliger optie.
Voor 50 euro per jaar, of bij groot enthousiasme is een hoger bedrag natuurlijk ook welkom, komt er een plaatje met je naam op het schitterende bord in de entreehal. Op dit bord zijn zowel de namen van sponsoren, als de namen van vrienden van TVP vermeld.
Wat doet TVP met je geld?? De ontvangen gelden worden altijd besteed aan het algemeen nut. In het verleden werden een computer, een printer, een tafeltennistafel, een AED-apparaat en nog vele andere nuttige zaken gekocht. Nooit worden de gelden ten gunste van de resultatenrekening geboekt.
Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje met je vragen naar Henk de Jong emailadres henkeninekedejong@gmail.com Wil je direct vrienden scoren? Maak dan uw bijdrage over op één van onderstaande bankrekeningen, onder vermelding van “ vrienden van TVP” en stuur dan a.u.b. een mailtje naar Henk, met de mededeling welke tekst je op het vriendenbord vermeld wilt hebben.
 
NL33RABO0329519034 of  NL83INGB0003739525 t.n.v. Tennisvereniging Poortugaal
 
Wij hopen dat je enthousiast bent geworden!
De Sponsorcommissie
 
=====================================================================
 
Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de TVP website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die TVP kent. (zie kopje "Sponsors & Adverteerders" in de rechterkolom van de startpagina)
Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.
 

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van TV Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

             

Bardienstindeling 2017
Beste leden van TVP,
 
Met de komst van de nieuwe digitale nieuwsbrief is een aantal dingen gewijzigd. Zo ook de manier waarop de bardienstindeling kenbaar wordt gemaakt aan de leden.
Voorheen kreeg u de bardienstindeling geprint in de papieren ACE thuisgestuurd. Vanaf nu kunt u de bardienstindeling vinden op de website van TVP. Tevens krijgt u vooraf een bericht per email dat de nieuwe bardienstindeling online staat.
 
De bardienstindeling van 2017 kunt u hier vinden.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten in het voorjaar van TVP op de site (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u aan de linkerkant op 'Foto's' klikken, omdat er zoveel foto's zijn gemaakt zijn er diverse mappen gemaakt.
 
 
Veel kijk plezier!!

Ingezonden Stukken         
SENIOREN PLUSTOERNOOI 2017
 
Het allereerste dag toernooi voor senioren plus is gehouden op ons mooie sportpark in Poortugaal.
 
Ron Meijer heeft zijn schouders eronder gezet en een concept gemaakt, waar eenieder van ons naar kon kijken en eventueel aanvullen.
 
Daarna is hij aan de slag gegaan en zie, een prachtige uitnodiging met tijden, op welk veld je moest spelen, pauzes enz. enz. Zag er prima uit. Veldschema’s opgehangen en het toernooi kon beginnen.
 
Een aantal personen heeft zich opgegeven voor het klaarmaken van de lunch. Riet en Maarten Mellaard, Petra en Piet Bijl en Rinus en Bep Keehnen.
 
Reikhalzend werd ernaar uitgekeken. De dagen voor het toernooi was het prachtig weer. Maar de vooruitzichten waren niet goed. Storm, onweer en regen werd er voorspeld.
 
Iedereen in de zenuwen. Gaat ons eerste toernooi nu letterlijk in het water vallen? Bij aanvang viel er een geweldige bui om 10.00 uur. Vier banen tegelijk helemaal blank. Wat moet dat worden?? Maarten en Rinus met de blazers het veld op en gelukkig was het euvel na een half uur verholpen. Eén koppel had afgezegd, zodat Maarten en Riet moesten invallen. Rinus speelde met één van de dames, die zich apart had opgegeven.
 
Piet en Bep bleven toen over om de lunch te bereiden en dat was hun best toevertrouwd. Ook ons barkoppel Jan en Dien Kreeft hebben zich heel erg ingespannen om er een succes van te maken.
 
De lunch werd door velen goed ontvangen. Het zag er allemaal prima uit.
 
Om niet altijd de beste in de prijzen te laten vallen heeft Ron een loterijtje opgezet, waarbij iedereen een prijsje heeft ontvangen.
 
De nazit was ook erg gezellig met een hapje en een drankje. En het bleef nog lang rumoerig.
 
Wij mogen nu al zeggen, dat het een zeer geslaagde dag is geweest en voor herhaling vatbaar. Ondanks de slechte weersvoorspelling is bijna iedereen op komen dagen en dat was uiteraard ook een flinke opluchting.
 
Rinus

Technische Commissie         
 
4e Bonn & Mees Open Dubbeltoernooi
 
Lieve tennisvrienden,
 
Van zaterdag 10 juni tot met zondag 17 juni vond bij Tennis Vereniging Poortugaal al weer de 4e editie van het Bonn & Mees open dubbeltoernooi plaats. Het tennistoernooi was een groot succes.
Dit jaar hadden zich 118 koppels ingeschreven, wat een toename van 9 koppels betekende. Dit toernooi wordt altijd gespeeld in een poule-systeem, waardoor het maximaal aantal deelnemers (bijna) bereikt was.  Hier waren wij dan ook erg blij mee.
Er zijn elke dag spannende wedstrijden gespeeld. Tennissers uit Rhoon, Poortugaal maar ook uit omliggende gemeentes hebben op zonovergoten banen  gespeeld en daarna op het Caribisch  versierd terras van een versnapering genoten.
Net als voorgaande jaren hebben weer verschillende TVP leden de finale gehaald en gewonnen. Hieronder volgt een overzicht van de TVP’ers die de eerste prijs hebben gehaald.
 
DD6 17+
Monique Fiege / Tanja van der Vlugt
GD 50+
Petra Bijl / Henk de Jong
GD 3
Eline den Ouden / Brian Schlee
GD 5
Judith Versteeg / Jeffrey Meeuwsen
HD 6 17+
Martijn Hoogenboom / Luuk Waltmans
HD 8 17+
Lars Bot / Sietse Korsloot
 
Nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs!
 
 
 
 
 
Tijdens de afsluiting kreeg eenieder de heuglijke mededeling dat de sponsor Bonn & Mees ook het open dubbel zomertoernooi van 2018 wil sponsoren. 
Na de zomervakantie worden weer de jaarlijkse Clubkampioenschappen georganiseerd. De Clubkampioenschappen 2017 vinden plaats van 30 augustus tot en met 9 september 2017. Hiervoor kan je je binnenkort aanmelden. Wees er snel bij en schrijf je op tijd in!
 
Graag willen wij nog alle vrijwilligers, waaronder ook de Onderhoudscommissie, Recreatiecommisie en de keukenprinsen en –prinsesses, en natuurlijk de sponsor Bonn & Mees bedanken voor het fantastische toernooi.
Wij wensen iedereen een fijne zomer(vakantie) en tot ziens bij de Clubkampioenschappen 2017!
 
Met sportieve groeten van de Technische Commissie,
Oscar, Paul, Luuk & Vincent

Lichtsleutel TVP                  
Wil je ’s avonds tennissen bij TVP, dan zal je in bezit moeten zijn van een lichtsleutel. Heb je nog geen sleutel maar wil je er wel graag één hebben? Neem dan contact op met Annemarie Klaassen (010 5017836 / 06-24606087). Zij zorgt ervoor dat je z.s.m. in bezit bent van een lichtsleutel. De lichtsleutel kost € 5,-.

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester TVP
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester TVP