NIEUWSBRIEF
december 2018 - nr. 55
 
  
7 januari - Durf te Dansen start weer
Dansen is niet alleen iets voor jonge, acrobatische mensen. Ook voor ouderen is het de leukste manier om soepel en fit te blijven. U bent vanaf 7 januari weer van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
  
Levensboeken voor oudere migranten
Met Het verhaal van je leven hebben we opnieuw een project opgezet waarbij vrijwilligers levensboeken schrijven voor ouderen. Dit keer gericht op oudere migranten.
We hebben al een flinke groep vrijwilligers met verschillende culturele achtergronden die graag aan de slag gaan met een levensboek. Nu kunnen oudere migranten zich aanmelden die graag een levensboek willen. Hoort u tot de doelgroep of kent u iemand die graag een levensboek wil, laat het ons weten.
Aanmelden en informatie: Willy Hilverda
 
 
 
 
 
  
Anders Ouder Worden
Tijdens de laatste stedelijke bijeenkomst waren de Anders Ouder Worden-werkgroepen te gast bij de AOW-groep Caribische Zilveren Kracht in De Leeuwenhoek. De werkgroepleden kregen een rondleiding door het gebouw en bezochten onder meer het atelier (foto). Willy Djaoen vertelde over gevoelens van heimwee en eenzaamheid en hoe je kunt proberen dit te doorbreken. De leden van Caribische Zilveren Kracht hadden gezorgd voor zelfgemaakte soep, broodtaart, gevuld met vruchten, en zelfgemaakte punch. Ook waren er mooie giftdoosjes gemaakt voor de gasten. Wat een hartverwarmende bijeenkomst om het jaar mee af te sluiten!
In het nieuwe jaar gaan de AOW-werkgroepen een training volgen om depressie bij ouderen te herkennen.
Informatie: Heili Bassa
 
 
  
Seniorenateliers gestart met bijeenkomsten
De Kaapverdiaanse senioren uit Feijenoord, de Caribische senioren uit Prins Alexander en de Surinaamse senioren uit Noord zijn gestart met het uitvoeren van activiteiten. In Noord is een kerstbingo georganiseerd om geld in te zamelen voor het kerstdiner en er is een bijeenkomst geweest over ouderen en slaapproblemen. De groep Kayena in Prins Alexander heeft een bijeenkomst gehad over levensvragen en gaat in januari informatie geven over mantelzorg en de Vraagwijzer. Abrassa, de groep in Feijenoord, heeft een kennismaking voor ouderen gehouden met korte workshops over omgaan met stress, yoga, bewegen en gezonde voeding. Deze onderwerpen komen in januari en februari uitvoeriger aan bod. 
Informatie: Heili Bassa
 
  
Vrouwen Netwerk Rotterdam
Evenals voorgaande jaren heeft het VNR alle fracties van de Raad een bedankkaart gestuurd voor het gratis openbaar vervoer voor ouderen in Rotterdam. 
Gratis openbaar vervoer helpt bij het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid en isolement. Ouderen kunnen er op uit om gebruik te maken van de voorzieningen in de stad en doen nieuwe contacten op. Als laatste: het vele vrijwilligerswerk dat ouderen verzetten brengt in ieder geval geen vervoerskosten met zich mee.  Het budget hiervoor is dus heel nuttig besteed!
(Op de foto RET-metro uit 1967.)
Informatie: Agnes Vaillant
 
 
 
  
FIJNE FEESTDAGEN
We kijken met veel plezier terug op 2018. Een van de hoogtepunten was wel de opening van de megavlaggenlijn met 287 vlaggen waaraan 215 ouderen hebben meegewerkt. We hopen ook in 2019 veel creativiteit op leeftijd te ontmoeten.Tijdens de kerstdagen zijn we beperkt bereikbaar. Tot in het nieuwe jaar!
 
  
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
 
  
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.