Nieuwsbrief
Februari 2018

www.devroolijkefrans.nl
 
Teloorgang van een monument
Het is wel even schrikken als u nu het binnenterrein van de Vroolijke Frans op loopt. Onze trotse beuk van 120 jaar oud is niet meer. Hierboven zit u hem nog in volle glorie. Vorig jaar werd er zwam geconstateerd in het wortelstelsel en diverse deskundigen hebben ons ervan overtuigd dat het te gevaarlijk was om hem te laten staan. Met veel pijn in ons hart hebben we daarom afscheid moeten nemen van dit beeldbepalende monument. Afgelopen weekend hebben Theo Kramer en Erik Freriks de klus op zich genomen om de boom vakkundig te snoeien. Ze hebben de stam tot 3 meter kunnen behouden zodat de slingerband aan een tak nog intact is. Inmiddels staan er twee andere beuken elders klaar om volgend jaar de plaats in te nemen van deze grootse boom. Over honderd jaar zijn dat de monumenten van de Vroolijke Frans.......
 
Keltische Avond
Na het succes van de afgelopen jaren is er op vrijdag 9 maart weer een Keltische avond in de Vroolijke Frans. Het avondvullende programma is helemaal opgebouwd rond de Vroolijkheid-slogan 'Eten Drinken en Cultuur'. Er wordt een origineel Keltisch buffet geserveerd met uiteraard typische gerechten uit Ierland en Schotland. Dit alles wordt omlijst met Keltische muziek van de band Maggies Flock, het duo Slow Train (Ierse traditionals) en liederen van het mannenkoor Hardkoor.
Reserveren kan op twee manieren: Of vanaf 17.30 uur inclusief Keltisch buffet (nog maar enkele plekken), of u kunt om 20.00 uur aan sluiten om zich te laven aan fantastische Schotse en Ierse muziek onder het genot van een heerlijk glas Kilkenny.
 
HART versterkend
U kunt de Vroolijke Frans voortaan met gerust hart bezoeken want al onze teamleden hebben namelijk een reanimatiecursus gehad. Onder deskundige leiding van Hans Jansen hebben de collega's geleerd hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Het ging daarbij vooral over het op tijd onderkennen van hartfalen en adequaat handelen. Na de theorie,  die Hans beeldend kon illustreren door zijn ervaring als brandweerman, werd er enthousiast geoefend met hartmassages en mond-op-mond-beademing. Bovendien kregen we uitleg over de werking van de defibrillator die bij ons onder de veranda hangt.  Dankzij Hans kunnen wij u nog meer in alle overtuiging van harte welkom heten. Waarvoor onze grote dank.
 
 
Literair Café met Koos van Zomeren
Op woensdag 21 februari organiseert de werkgroep Taalmarkt een literair café met Koos van Zomeren. Locatie is de grote zaal van De Vroolijke Frans. Begintijd 20.00 u.
Voor de pauze wordt de schrijver Koos van Zomeren geïnterviewd over zijn werk. Koos van Zomeren is bij velen bekend door zijn columns voor de NRC, maar hij schreef ook vele romans en gedichten.
Na de pauze is er een Open Podium waar inwoners van de gemeente Brummen kunnen optreden met een zelfgeschreven bijdrage over het thema Natuur. Als je daar wel eens iets over hebt opgeschreven en dat in een vertrouwelijke sfeer wilt voordragen is dit een goede gelegenheid. Toegang is gratis voor publiek en deelnemers, wel graag aanmelden bij taalmarkt@brummencultuur.nl of bel Mieke: 06-51375108 of Marguerite: 06-25464982.
 
Lekker dansen bij de Fransen
Ook zo'n zin in een 'ouderwets gezellige dansavond ?'
Op zaterdag 17 Februari a.s. bij Uitspanning De
Vroolijke Frans in Brummen is dit mogelijk. Met medewerking van 4Music, alle genres komen voorbij; Pop, Rock, Dance-classics, Golden Oldies, Disco etc.
Kaarten á € 7,50 aan de kassa of via de voorverkoop bij De Vroolijke Frans zelf, let wel...VOL=VOL Als u deze avond bij ons dineert is de toegang € 5,-
Zaal open : 20.30 uur
Toegang : 18+
Cultuurmenu
 
De Vroolijke Frans staat voor eten drinken en... cultuur. Ook in 2018!! Dat laatste laten we onder andere zien door regelmatig op zondag-middag een optreden te organiseren. De optredens zijn, tenzij anders vermeld, steeds van 14:30 tot 16:30 uur en de entree is gratis. Hou voor actuele info de website in de gaten!
 
Zondag 11 februari
Americana Unlimited
Americana Unlimited laat country, blues, folk en rock samensmelten tot onvervalste en bruisende americana
 
 
Zaterdag 17 februari
Lekker dansen bij de Fransen
21.00 uur,  € 7,50
Lekker ouderwets dansen op de tonen van de band 4Music
 
Woensdag 21 februari
Literair café
20.00 uur
een literair café met medewerking van schrijver Koos van Zomeren en een open podium, waar talent uit de gemeente Brummen kan optreden voor een klein publiek
 
Vrijdag 25 februari
Old Iezer Jazz Band
New Orleans Jazz
 
Donderdag 1 maart
Anouk Covertijd
21.00 uur, entree € 5,-
Covertijd in de Vroolijkheid met deze keer de Nederlandse rockdiva Anouek
 
 
Openingstijden
 
Ma & Di: gesloten
Wo: 17:00 uur
Do: 17:00 uur
Vr: 11:00 uur
Za: 11:00 uur
Zon: 11:00 uur
 
Wilt u buiten de gangbare openingstijden een feest of groepsactiviteit plaats laten vinden? Neem dan gerust even contact op! Wij ontvangen u graag. Tel: 0575-561719
 
Menukaart
 
Voor wie alvast een voorproefje wil van de vernieuwde menukaart: klik hier
 
Nieuwsbrief
 
Voor wie nog niet op deze nieuwsbrief geabonneerd is:
 
 
De Vroolijke Frans
Knoevenoordstraat 51
  6971 LH Brummen (Broek)
Tel: 0575-561719