Eigentijds EcoZeN Netwerk
Nieuwsbrief september 2019
Beste belangstellende,

De september nieuwsbrief kent een aantal mededelingen en daarop aansluitend informatie van onze webwinkel.

Allereerst willen we de festivaldeelnemers en andere belangstellenden, laten weten dat de uitzending van de tv-opnames op het laatste festival van het TV-programma ‘Iedereen verlicht’, met presentator Narsingh Balwantsing, zal plaats vinden op zondag 29 september a.s. om vijf voor half vijf ‘s middags op NPO 2.

Onze actie afgelopen zomer om het gebruik van wegwerp plastic flessen te verminderen is zeer geslaagd is. Onze watertank met 200 L bronwater uit Forge Neuve, moest ongeveer 22 keer opnieuw gevuld worden. Het bespaarde 4400 liter water waarmee onze gasten gratis hun vaste flessen en jerrycans konden vullen.

Wie de mededeling in de vorige nieuwsbrief gemist heeft: het Eigentijds Festival 2020 wordt van zaterdag 4 juli t/m zaterdag 11 juli gehouden op de terreinen van Ecolonie. In 2021 zou het Eigentijds Festival weer in Vierhouten kunnen plaatsvinden, mits we overeenstemming bereiken met de Paasheuvelgroep over data en voorwaarden.

Tenslotte de oproep om in week 40 (startend maandag 30 september) te komen meehelpen met snoeien, bomen zagen etc. Echt iets voor stoere meiden en mannen van alle leeftijden, die zin hebben om fysiek bezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Bewoners en participanten

Ons herfstprogramma

De herfst is een heerlijke tijd om er op uit te gaan. Je kunt de rust in het bos opzoeken en in onze omgeving “bosbaden” dat het een lieve lust is, genietend van de prachtige herfstkleuren.
 
We bieden daarnaast allerlei activiteiten aan, die plaatsvinden in de herfstvakantieweken 12 tot 26 oktober (Nederland) en van 26 oktober tot 2 november (België). In het atelier kun je verschillende creatieve activiteiten doen, o.a. schilderen, mozaïeken, speksteen snijden, etc. Speciaal in deze herfstvakantie gaan we voorwerpen van keramiek maken. 

Lees hier meer over alle activiteiten in de herfstvakantieWil je meedoen met de week Wandelen & Yoga met Caroline Kluijtmans?
Geef je hier dan nog snel op!


Of wil je liever komen schilderen? De schilderweek 'De weg naar jezelf' door Rob ter Steege vindt plaats in de week van 13-19 oktober. Meer informatie

Voor beide cursussen is nog plaats.Lees op onze website over alle mogelijkheden om bij ons te verblijven: in een gastenkamer, in een stacaravan of gîte (vakantiehuisje), of op de camping
Lees ook over ons voordelige herfstarrangement.

Kastanjetinctuur

In het voorjaar presenteert de paardenkastanje zich met enorme bloesems en in de herfst zoals nu - met mooie vruchten, de zogenaamde wilde kastanjes, of paardenkastanjes. Heel populair bij kinderen en ze worden vaak gebruikt om te knutselen. Maar ze kunnen veel meer.
Ze bevatten een aantal zeer nuttige stoffen zoals saponinen, tannines en aescine en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt  kastanjes bijvoorbeeld gebruiken als (af)wasmiddel of shampoo. Een andere manier om de kastanjes te gebruiken is het gebruiken als een helende tinctuur. Het heeft een vaatverwijdend, circulatie bevorderend en samentrekkend effect en kan zowel extern als intern worden toegepast. Kastanjetinctuur kan je helpen bij de volgende kwalen: spataderen, pijnlijke gewrichten, spit, eczeem, huidontsteking en huiduitslag, aambeien, bij maagkrampen en uitwendig toegepast kan de tinctuur helpen bij reumatische klachten door het in te wrijven in de getroffen regio.

Mogelijkheden genoeg dus om dit heilzame product toe te passen!

De kastanjetinctuur van dit jaar gaan we maken zodra er genoeg kastanjes te verzamelen zijn. Als je daarvan een flesje wilt reserveren kun je dat via het contactformulier doen. De kosten zijn (excl. verzendkosten) € 5,95.
De kastanjetinctuur is ook vrij makkelijk zelf maken. Lees hier hoe je dat doet.

Wat we wel al kant en klaar voor je hebben is de kastanjebloesemtinctuur.
Ga naar de website voor meer informatie.
 
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook