Nieuwsbrief juli 2018
Foodsavers Gent bindt strijd aan met voedselverlies én zet volop in op sociale tewerkstelling
 
In maart kaapte Foodsavers Gent de eerste prijs weg in de categorie ‘lokale besturen’ op de Food Waste Awards. Die bekronen initiatieven die de strijd aanbinden met voedselverlies. Foodsavers wordt vaak gepresenteerd als een ecologisch project, maar zet ook volop in op sociale tewerkstelling.
 
Meer weten over dit project?
Lees het hier
 
Nnof combineert duurzaam ondernemen met een hart voor sociale tewerkstelling
 
Duurzaam én sociaal, dat is het dienstenbedrijf Nearly New Office Facilities (Nnof) in een notendop.
 
Ter illustratie: Het kantoorinrichtingsbedrijf bespaart jaarlijks tot wel 90% aan CO2-uitstoot en doet regelmatig beroep op sociale economiebedrijven. In maart werd Nnof dan ook eervol tweede op de Belgian Business Awards for the Environment.
 
 
Met Eco Wash wil sociale onderneming Labeur de waterkraan dichtdraaien
 
Wie zijn auto wast, gebruikt daarvoor meestal veel water: tot wel 150 liter per wasbeurt. De Gentse sociale onderneming Labeur wil de waterkraan dichtdraaien met het ecologisch project Eco Wash. Hun mobiele carwash heeft slechts een vijftal liter nodig om zeven auto’s spic en span te krijgen.
 
Meer weten over Eco Wash
Lees het hier
 
Investeringsoproep voor duurzame projecten loopt nog tot 31 juli
 
Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans lanceerde op 1 juni een nieuwe investeringsoproep voor beschutte en sociale werkplaatsen. Wie op een duurzaam project zit te broeden, kan nog tot 31 juli een projectaanvraag indienen.
 
Zoek je nog inspirerende voorbeelden?
Vind ze hier
 
Save the date: Event sociale economie op 29 november 2018
 
Hou alvast op 29 november je agenda vrij. Minister Homans nodigt je die dag uit in het Elzenveld in Antwerpen.
 
Aan de vooravond van de start van Maatwerk stellen we een menu samen waaruit jij gericht zal kunnen kiezen. ’s Avonds vertrek je naar huis met nieuwe inspiratie, inzichten, tools, … waarmee je de volgende dag al aan de slag kan!
 
Je verneemt het programma via onze nieuwsbrief of onze website zodra dit gekend is. We hopen je daar te zien!
 
Kalender
   
 
Jouw privacy
Naar aanleiding van de recent verstrengde privacywetgeving (de ‘GDPR’), laten we jou graag even weten hoe we met jouw gegevens omgaan.
 
Bij jouw inschrijving ontvingen we van jou je naam en e-mailadres. Wij geven die gegevens in geen geval door aan derden. Ze worden bijgehouden op de servers van onze provider YMLP.
Via YMLP kunnen we geanonimiseerde statistieken ontvangen over het al dan niet openen van de nieuwsbrieven. Daarmee kunnen we onze nieuwsbrieven monitoren en verbeteren. Het monitoren van individueel lees- of klikgedrag is niet mogelijk.
Voor meer informatie kan je ook de privacyverklaring van YMLP nalezen.
 
Wil je je onverhoopt toch uitschrijven voor onze nieuwsbrief, dan kan je dat steeds hier.
 
 
Departement Werk en Sociale Economie
Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 Brussel
nieuws.se@wse.vlaanderen.be