1 juni 2018
 
 Brand op de boerderij
Groninger Blaarkop Webshop Boerderij Blog

Wat hadden we jullie graag willen informeren over de mooie activiteiten en ontwikkelingen van Eytemaheert, maar wat een mededeling moeten we jullie nu helaas doen.
Maandagmiddag 14 mei is er brand uitgebroken op de boerderij in Leutingewolde, de boerderij die wij sinds een jaar in gebruik hebben als stal, als opslag van machines en als basis voor onze agrarische activiteiten. De boerderij waar wij volop tijd en energie in hebben gestoken, zoals ook de eigenaar van de panden dat heeft gedaan.
De vlammen hebben razendsnel om zich heen gegrepen, met als gevolg dat er twee schuren en het voorhuis volledig zijn verwoest. De kapschuur en de grote loopstal zijn bespaard gebleven.
In de gebouwen waren gelukkig geen koeien meer aanwezig. Onze trouwe kracht Thomas heeft een brandwond aan zijn arm opgelopen, dit herstelt goed. Verder zijn er geen gewonden gevallen, dit is uiteraard een enorme opluchting.
De schade is in de kern 'slechts' materieel: de gebouwen (het voorhuis stond gelukkig leeg, wel werd deze verbouwd naar bewoning) zijn weg, een deel van onze landbouwmachines, veel gereedschap en andere zaken zijn verloren gegaan. Het is verbijsterend om te zien hoe verwoestend zo'n brand is.
 
Wat betekent dit nu concreet voor ons, afgezien van de schrik voor ons en de andere betrokkenen en van het geregel dat nu veel van onze tijd en aandacht vraagt? 
Wij hebben vandaag, na veel wikken en wegen, besloten voorlopig de webshop stil te leggen: bij de brand is ook onze vriesauto verbrand en wij hebben de afgelopen weken ondervonden dat tijdelijke vervanging geen optie is. Wij houden nu opnieuw tegen het licht hoe we het verzendproces in de toekomst willen gaan inrichten, hierover zijn we met verschillende partijen in gesprek. Dit kost tijd en wij willen dit zeer zorgvuldig doen, omdat kwaliteit van bezorging voor ons erg belangrijk is. Dat betekent dat het sinds vanmiddag niet meer mogelijk is in de webshop te bestellen, waarbij wij ook hebben besloten om de optie afhalen voorlopig stil te leggen. Dit geeft ons de mogelijkheid om alles echt goed uit te zoeken.
Vanzelfsprekend hopen wij de webshop snel weer beschikbaar te kunnen maken, wij hopen dan ook op jullie begrip en geduld.
 
Ook onze agrarische activiteiten staan nu onder druk als gevolg van het verlies van vele machines en dergelijke. Een ander deel stond tot onze opluchting verder weg van de boerderij. De meest urgente zaken kunnen nog doorgaan. 
 
Veel is nog onduidelijk, de schade moet nog verder in kaart gebracht worden, hierbij komen verschillende experts kijken. Het is een heel geregel en het houdt ons nu al een aantal weken flink bezig. Via Facebook en dichterbij in onze omgeving wordt er medeleven getoond, dit doet ons goed.
Wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan en wij verwachten gauw weer met hernieuwde energie alles beter nog dan voorheen op te kunnen pakken.
 
Eén van de mediaberichten betreffende deze verwoestende brand. 
 
 
 
 
 
Social Media
Volg jij ons al? Volg onze belevenissen en nieuwe producten op de voet.
Ondanks de brand gaan veel bezigheden nog gewoon door (de webshop is slechts één onderdeel van Eytemaheert), wij zullen je zeker op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen met betrekking tot de webshop én van andere gebeurtenissen op de boerderij. 
 
 
Vragen, suggesties, opmerkingen? Mail ons via het contactformulier op de site, of stuur een reply op deze nieuwsbrief.
 
 
Rechtstreeks van de boer                         Duurzaam kwaliteitsvlees    Korte levertijden