Beste ,

De nieuwe president van Amerika is bekend en Zwarte Piet is straks misschien niet meer zwart. Er zijn geen zekerheden meer... Ik had nochtans de indruk dat iedereen elk jaar uitkeek naar de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten. Kunnen we niet een beetje solidair zijn om elkaars tradities te respecteren? Het is net solidariteit die samenleven mogelijk maakt.

Ongeveer één jaar geleden werd die solidariteit sterker dan ooit na de aanslagen in Parijs. Sinds die dag is veiligheid nog belangrijker geworden dan voorheen, en die weg wordt in het parlement verder gevolgd. Ik kijk alvast uit naar de beleidsnota van binnenlandse zaken en welke prioriteiten komend jaar naar voor worden geschoven. 

Onze warme samenleving blijft het beste recept tegen angst en terreur. Ook jij kan je steentje bijdragen door bijvoorbeeld mee te lopen in de Warmathon op 20 december in Brugge of door een rode neus op te zetten. Dit zijn maar twee van de vele goede doelen die deze winter hartverwarmend maken.

Bekijk hier ook eens mijn nieuwe facebookpagina en klik op de 'vind ik leuk' knop om op de hoogte te blijven van mijn activiteiten. 


Snelheidsovertredingen 

Onze provincie is een goede leerling als het over snelheidsovertredingen gaat. De voorbije 5 jaar was er een daling van 3,5%, maar globaal gezien is er een stijging van het aantal snelheidsovertredingen. Het is verontrustend dat er ook in zone 30 veel overtredingen zijn. Er kunnen nog een aantal maatregelen genomen worden om de zone 30 veiliger te maken.  

Bekijk hier het fragment in Focus

Klik hier voor meer info


Nieuwe surfclub voor Zeebrugge

Na 9 jaar kan surfclub Icarus eindelijk een nieuwe surfclub op het strand van Zeebrugge bouwen. De realisatie van dit nieuwe project is het sluitstuk van een jarenlang aanslepend verhaal, waarbij ik ook bij de provincie heb aangedrongen om dit mogelijk te maken. 

Klik hier voor het fragment in Focus

Klik hier voor meer info 


Hervorming politieonderwijs 

Minister Jambon onderzoekt of het mogelijk is om met een diploma van een hogeschool of universiteit bij de politie aan de slag te gaan. Ik vind het goed dat mensen met een hoger diploma bepaalde functies binnen de politie zullen kunnen uitvoeren, maar dan moet die persoon wel een bijkomende opleiding volgen. Mensen die als politieagent de straat op gaan moeten wel de volledige politieopleiding blijven volgen.

Klik hier voor meer info

Drugs in het verkeer verdubbeld

In vier jaar tijd is er een verdubbeling van drugs in het verkeer. 80% van alle druggebruikers op de weg zijn 18- tot 34-jarigen, dit blijkt uit gegevens die ik opvroeg. Naast alcohol moet ook meer nadruk gelegd worden op het gevaar van drugs in het verkeer. Preventie start op school maar moet ook na school verdergaan om de doelgroep te bereiken. Daarom stel ik voor om het vrijetijdsmilieu te betrekken bij preventie.

Bekijk hier het fragment in VTM-nieuws

Klik hier voor meer info


Sanering leegstaande sites defensie uitgesteld

Defensie laat op zich wachten om de leegstaande sites in Sijsele en Zeebrugge te saneren en verkopen. Dat bleek uit het antwoord van de minister toen ik vroeg naar een stand van zaken. Dat de saneringsdata  wordt uitgesteld naar 2018 heeft onder andere te maken met de saneringstechniek die herzien werd en duurder is dan gepland. Het is jammer dat de realisatie van twee mooie projecten wordt vertraagd door dit aanslepend saneringsdossier.

Klik hier voor meer info 


 
 

Federaal Parlement
Paleis der Natie
Natieplein 2, 1000 Brussel

gsm kabinet Kamer: 0468 25 37 64
franky.demon@dekamer.be
www.frankydemon.be

spreekuur: op afspraak