Filmforum Frans, 1e Jaar
Beste ouder
 
Op woensdag 13 november 2019  gaat uw dochter of zoon, samen met de overige leerlingen van het eerste jaar in het kader van de lessen Frans, naar een filmvoorstelling in Kinepolis Leuven.
 
We kijken naar “Le Nouveau” van regisseur Rudi Rosenberg
Benoît is een schuchtere vijftienjarige jongen die middenin het jaar op een school in Parijs wordt gedropt. Benoît is 'de nieuwe'. Gehoor gevend aan de raad van zijn ouders (‘Je moet op mensen afstappen! Jezelf openstellen!’) biedt Benoît vergeefs chocolaatjes aan aan de hippe jongens van de klas, om uiteindelijk tegen zijn zin aansluiting te vinden bij de andere outcasts. Gelukkig is er nog de Zweedse Johanna, een lief en mooi meisje dat door haar taalachterstand ook moeilijk kan aarden in haar nieuwe klas. Wanneer Johanna in de gratie van de populaire jongens geraakt, moet Benoit kiezen: meedoen met de coole eikels of bij de zachtaardige losers blijven. 
 
(Komedie, 81 minuten, France, Release: 23/12/2015)
 
 
Praktisch
  • We wandelen (om 9.45u) in groep naar Kinepolis in de Bondgenotenlaan.
  • Tijdens de voorstelling wordt er niet gegeten noch gedronken.
  • De filmvoorstelling eindigt tegen 12.00u. De leerlingen mogen vandaar rechtstreeks naar huis, tenzij ze met de fiets naar school komen. Deze leerlingen komen onder begeleiding terug naar school. Er worden geen fietsen meegenomen naar Kinepolis.
  • Het bedrag voor deze filmvoorstelling is beraamd op ongeveer 5,50 euro per persoon en zal via de schoolrekening worden vereffend.
  • De uitstap is gedekt door de schoolverzekering. Voor afwezigheden is een geldig bewijs vereist (zie schoolreglement p.13).

We hopen dat het voor alle deelnemers een inspirerende en leuke filmervaring mag zijn.
Wij bespreken de film tijdens de lessen Frans zowel voor als na de film.
 
 
 
 
Vriendelijke groeten
 
De vakgroep Frans eerste graad
 
 
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be