Hej,

Vi har fått så många anmälningar till vårens kurser, de blir fullbokade fort och kölistorna blir långa. Det är såklart kul att kurserna är så populära, men också trist för de som inte är snabba nog att knipa en plats... Därför har vi nu lyckats klämma in några extra kurstillfällen med två av de populäraste kurserna, så skynda dig nu att anmäla dig till en av dessa favoriter, se nedan!
  
 
Nyfärgat!
Vi har fyllt på korgen med vårt eget handmålade garn, med bland annat en stor laddning med nyfärgad Babyalpacka Silk! 70 % babyalpacka och 30 % silke, 800 m per hg.
En härva kostar 195 kr och räcker till en stor sjal till exempel.
 
 
AKTUELLA KURSER - Favoriter i repris!
 
Flerfärgstickning med lyfta maskor
Måndag 29 mars kl 18.30-21.00
  
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar. 
  
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
  
 
Lär dig sticka på engelska!
Tisdag 15 mars kl 18.30-21.00
 
CO 5 sts, K2tog, yo, K, yo, ssk
Låter ovanstående som rena grekiskan? Har du sett massor av snygga stickmönster på Ravelry, Knitty och andra sajter, men vågar inte riktigt lägga upp eftersom beskrivningarna är på engelska?  Att sticka på engelska är enklare än man kan tro – och det öppnar en helt ny värld med tillgång till många inspirerande stickböcker och massor av mönster på nätet. Under kursen går vi igenom och förklarar de vanligaste förkortningarna och du får omfattande länktips för fortsatt läsning – och stickning!

Kursledare är Heléne Wallin.
  
 
 
Ny design i Sandnes Line!
Det är dags att börja ladda för vårens och sommarens stickade plagg! Nu finns 6 nya fina färger i Sandnes Line och ett nytt mönsterhäfte med många snygga plagg! Line är ett skönt garn i bomull, lin och viskos som ger mjuka plagg med vackert fall, garnet finns i många fina färger och kostar 44 kr per nystan. Mönsterhäftet är på svenska och kostar 49 kr och säljs endast tillsamman med garnet Line. Du kan se alla modeller i häftet på Sandnes hemsida.
 
   
 
    
Snygga och praktiska projektpåsar!
Nu har vi fått in jättefina projektpåsar och väskor som jag köpte på mässan i USA nyligen. Det finns en variant med dragsko och en med blixtlås. Bägge sorterna är sydda i bomullstyg av riktigt fin kvalitet. Botten är platt så påsen står stadigt och en del av dem är vändbara med olika mönster på insidan och utsidan. Påsen med dragsko kostar 229 kr och väskan med blixtlås kostar 299 kr.
 
 
 
 
 
Ny miljövänligare superwashbehandling av sockgarnet Step
Vi har fått in en hel kollektion nya färger i det populära sockgarnet Step, som är behandlat med Aloe Vera och Jojoba! Ett nystan är 100 g och kostar 125 kr. Numera är Step superwashbehandlat med en extra skonsam teknik, EXP 4.0, som inte belastar miljön lika mycket. Processen är klorfri, vattenbesparande och använder mindre mängd kemikalier än tidigare. Och det gör ju inte alls saken sämre. Läs mer om EXP 4.0 här!
 
 
Soppslöjd med föredrag - Triinu Andreassen berättar om estnisk stickning
Vi tipsar om ett arrangemang hos våra vänner 2 stickare, med en annan av våra vänner - Triinu Andreassen :)
 
Hos: Madelaine och Lotta - 2stickare
Datum: onsdag 24 februari, kl 18-20.30
Pris: 230 kr inkl thaisoppa, macka och fika
Plats: Högalidsgatan 52A, Stockholm (T-bana Hornstull)
Anmälan: lottabengtson@hotmail.com
begränsat antal platser
 
Läs mer om arrangemanget här!
 
 
 
Felting Fever - sista veckan!
Nu ger vi 25% rabatt på Drops Eskimo och Drops Big Delight som en del av kampanjen Felting Fever. Rabatten gäller hela februari månad så långt lagret räcker. Bägge kvaliteterna utgår ur vårt sortiment, så vill du ha många färger att välja på är det bäst att skynda sig :)
 
Eskimo kostar nu från 17 kr/nystan och Big Delight kostar 53 kr/nystan.
 
 
    
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16