18 юни 2019
Click here to view this email in your browser                                                

По време на изложението Smart Cities от 16 до 18 април в София за първи път беше представена иновативната платформа Sofia Smart City Marketplace.

Тя е разработка на Клъстер София град на знанието с подкрепата на ОП Иновации и конкурентоспособност и в сътрудничество със Столична община.
 
До 2020 г. се смята, че броят на свързаните устройства ще надхвърли 50 милиарда. В градската среда тези нови технологии помагат за създаването на по-устойчиво развитие и могат да бъдат успешно използвани в публичния сектор. Скоростта на появата е достатъчно голяма и представлява сериозно предизвикателство за това как най-новите постижения да достигат бързо до служителите, които ще отговарят за създаването на интелигентни градове.
 
Платформата е място за среща (пазар) между доставчици и потребители на технологични и продуктови решения за града и увеличава от една страна общата информираност на града, а от друга осигурява данни и консултации за местната власт как се решават градски проблеми с помощта на най-новите технологии. В Sofia Smart City Marketplace ще се събират, валидират и представят стотици технологии, приложения, продукти и системи, приложими в управлението на процесите и основните активи на градовете, които могат да се използват в процеса на трансформация на града в интелигентен град.  
 
Кой може да се включи?
Всяка една фирма, която предлага продукти, решения и технологии в области като екология, киберсигурност, енергийна ефективност, градска мобилност, електронно правителство и др.
 
Каква е цената за включване?
Напълно безплатно.
 
Как работи Sofia Smart City Marketplace?
Данните за продуктовите и технологични решения се въвеждат от техните собственици в базата данни, а служителите получават достъп за общо и по-детайлно търсене, откриване и запознаване с тях.
 
Кои са ползвателите?
Служители на местната власт, които отговарят за развитието на интелигентния град. Платформата ще има и отворен достъп за всички останали, които желаят да я ползват, без да е необходима регистрация.
 
Какви са ползите?
По един лесен и ефективен начин Sofia Smart City Marketplace ще свърже представителите на бизнеса, образованието и науката с общините в сферата на „смарт сити решения“. Смарт технологиите и продуктите ще достигат лесно до лицата, подготвящи и вземащи решения за развитието на интелигентния град. В резултат платформата става инструмент, който, без да измести ролята на обществените поръчки, ще подобри процеса на тяхната подготовка и възлагане. Същевременно ще осигури предпоставки за създаване на партньорства за по-бързо и по-ефикасно използване на смарт технологиите в полза на града.
 
Всеки град се нуждае от умни решения. Sofia Smart City Marketplace е платформата, която ще ги предостави.

Включете се и Вие, преди Вашите конкуренти да са го направили! Имате уникалната възможност да сте сред първите най-добри компании.
 
За повече информация: email: office@knowledgesofia.euтел.: 02/ 930 7521
 
 Споделяйте в групите Smart Cities за нови Ваши решения, проблеми и постижения.
 
    
Още полезна информация:
 
   Виа Експо: www.viaexpo.com
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".