Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Hoppas att ni alla har haft en god och glad påsk, med mycket solsken och tid för stickning! Jag har min vana trogen börjat på ett nytt projekt när jag fick några lediga dagar i sträck. Det är en riktigt färgsprakande garnkaramell, ni får se mer om det nedan...
 
5 april - 15 maj har vi tillfäligt minskade öppettider:
Torsdag-Fredag kl 11-18
Lördag kl 11-16
Söndag-Onsdag stängt
 
Vi behöver lägga tid på att byta lager- och kassasystem samt förbereda för försäljning via webben. Vi vill också bidra till att minska smittspridningen av Covid-19 och hoppas på er förståelse för denna förändring.
 
Du är alltid varmt välkommen att maila till oss på order@litetnystan.se eller ringa 08-643 34 60 om du vill beställa varor eller behöver hjälp att välja garn eller färger till ditt nästa projekt. Vi skickar gärna mot förskottsbetalning till swish eller bankgiro och du kan välja om du vill ha leverans till dörren eller hämta hos ombud, alternativt hämta dina varor i butiken.
 
 
Starfall sweater
Mitt påsklov bjöd på både sol, värme, vind och snö - som det brukar vara i april. En av de soliga och varma dagar gick jag en skön promenad i min nya Starfall sweater, som min snälla och duktiga mamma har stickat till mig i den ekologiska merinoullen Soft merino från Imagine wool. En otroligt mjuk och skön tröja, och jag älskar färgerna som jag valde, särskilt den roströda bottenfärgen, eller kanske är den paprikaröd?  Beskrivningen köper du digitalt på Ravelry eller hos oss i butiken, den finns på engelska och norska. Om du vill beställa eller få förslag på alternativa färgkombinationer, så maila till order@litetnystan.se.
 
 
 
Ny leverantör: Knitting for Olive
Nu har vi glädjen att presentera riktigt fina garner från vår nya leverantör Knitting for Olive - KFO. Det är ett danskt familjeföretag som startade med stickdesign till barn och baby och som sedan utvecklat egna garner som framställs enligt hårda krav på god djurhållning, miljöhänsyn och social välfärd. Garnerna är i naturmaterial av hög kvalitet och färgskalan är vacker och finstämd.
I vårt sortiment finns nu Pure Silk, Soft Silk Mohair och Cotton Merino från Knitting for Olive. 
 
Pure Silk är ett härligt garn i 100% bourettsilke i 25 vackra nyanser. Med hela 250 m per 50 gr passar det till sköna sommarplagg på stickor 2.5-3 mm eller till sjalar på stickor 3.5-4 mm. Ett nystan kostar 119 kr. Mönsterförslag är t ex Cumulus Tee och Sunday Tee från Petiteknit. Garnåtgång stl M är 4-5 nystan.

Soft Silk Mohair finns i 57 otroligt vackra färger, det består av 70% finaste kid mohair från spårbar produktion i Sydafrika, och 30% silke som utvinns ur kokonger som silkeslarven redan lämnat. Inga blivande silkesfjärilar har alltså behövt sätta livet till i produktionen. Ett nystan är 25 g och 225 m och kostar 115 kr. 
 
 
Min påskäggsstickning - Sidelengs jakke med striper
Härom dagen fick jag syn på den här otroligt färgstarka och inspirerande koftan på Instagram, och tänkte direkt att det där är mitt perfekta påskstickningsprojekt! Sidelengs Jakke med striper är designad av den norska stickdesignern Ingunn Birkeland. Beskrivningen finns på norska och stickas med en tråd av Rauma Finull tillsammans med en tråd av ett mohair- och silkegarn som t ex Knitting for Olive Soft Silk Mohair, Tynn Silk Mohair från Sandnes garn eller Silkhair från Lana Grossa. Det är hela 14 färger i koftan och jag har utgått från orginalfärgerna och bytt ut några nyanser för att få med mina egna favoriter. Det är ett roligt och snabbstickat projekt i rätstickning på stickor 6 mm. Beskrivningen köper du direkt från designerns hemsida, och behöver du komplettera dina restgarner så hjälper vi gärna till att hitta rätt färgkombinationer.
 
 
Tosh Merino Light - äntligen påfyllning i hyllorna!
Vi fortsätter på temat färg, och är så glada att äntligen ha fått in en mycket efterlängtad leverans från Madeline Tosh. Nu är våra hyllor fyllda av sammanlagt 130 olika nyanser i Tosh Merino Light!
Entrådig superwash merino som handfärgats i fantastisk nyanser! En härva är 100 g och 384 m och kostar 299 kr. Garnet passar till sjalar, tröjor, koftor, mössor - ensamt eller tillsammans med en tunn mohair- och silketråd.

Vill du se närbild på några särskilda nyanser eller färgkombinationener så maila till oss på order@litetnystan.se så ordnar vi det.
 
 
Sist men inte minst finns det mycket härlig stickig läsning att se fram emot inom kort. Vi tar nu emot förbeställningar på både boken 52 weeks of shawls samt Laine Magazine issue 11. 
 
52 weeks of shawls är en fortsättning på succén 52 weeks of socks och innehåller hela 52 beskrivningar på sjalar av internationellt erkända designers. Här nedan visas några smakprov.
Boken är på engelska och kostar 499 kr och släpps 30 april. Vi har några obokade exemplar kvar, så om du vill beställa ett exemplar, eller flera, så maila till oss på order@litetnystan.se
 
 
Laine Magazine issue 11 släpps veckan därpå, fredag den 7 maj och även den kan förbeställas. Tidningen är på engelska och de 146 sidorna innehåller beskrivnignar på 11 olika stckmönster, recept, artiklar och allt är vackert fotograferat. Laine Magazine kostar 275 kr och du förbeställer ditt exemplar genom att maila till oss på order@litetnystan.se senast 25 april.
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

Folkungagatan 100, 116 30 Stockholm
tel 08-643 34 60
order@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider 5 april - 15 maj
torsdag och fredag kl 11-18
lördag kl 11-16
söndag - onsdag stängt
 
 
för avvikande öppettider i samband med storhelger och röda dagar, se hemsidan.
  
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!