April 2017
   
Heeft u ook lente kriebels?
 
 Beste bubbelsvrienden

Heeft u ook lente kriebels? Nou, wij wel hoor. We zijn al weken bezig met de grote schoonmaak om de boel op orde te brengen voor het voorjaar. Dus toen de zon zich liet zien was ons terrein op orde. De vijverafdeling is weer voorzien van een goed assortiment. om u van uw hobby te laten genieten. Daarnaast komen de voorjaars feestdagen natuurlijk ook weer in het zicht. Uiteraard passen wij onze openingstijden daar op aan, dus mocht u willen weten of we op uw vrije feestdag open zijn: check even onze website.

Veel leesplezier,  en graag toe ziens

Dimphy, Chris en het Bubbels team onder leiding van Leander.
 
 
  
 
Weer tijd voor de vijver
Zeker weten,  het wordt weer hoog tijd uw vijver "op te starten". Water testen is één van de belangrijke onderdelen. Onze medewerkers staan weer voor u klaar om uw vijverwater te testen en u van advies te voorzien. Daarnaast is onze afdeling ook weer op orde en de vijvervissen en een groot deel van de vijverplanten zijn ook al leverbaar.
Wilt u nog even de checklist nalopen van de belangrijke punten bij het voorjaarsonderhoud, lees dan verder op onze informatiepagina: vijver opstarten in het voorjaar
 
 
Grote schoonmaak?
Wat heeft grote schoonmaak met vijvers en aquarium te maken vraagt u zicht wellicht af. Welnu ook uw aquarium of vijver heeft wel eens wat extra "schoonmaak" aandacht nodig. Voor de vijver hebben we voor u een mooi assortiment hulpmiddelen, van schepnet tot diverse vijverstofzuigers. Maar uiteraard ook de onzichtbare hulpjes als daar zijn de slibverwijderende bacteriën die op een natuurlijke wijze geringere slibhoeveelheden weg werken. En voor het aquarium? Ook daarvoor zijn er waterhevels, stofzuigers en schepnetjes uiteraard. Maar ook levende schoonmakers bijvoorbeeld:  caridina japonica garnalen, otocinclus algeneters en corydoras soorten. 
Producten van de maand
Deze maand 2 producten onder de aandacht.
Draadalgen, de meeste vijvers krijgen er in deze tijd mee te maken. Op zich nuttig omdat het ook goede zuurstofproducenten zijn maar ongewenst als ze door hun woekerende gedrag uw planten verstikken, uw steuren in gevaar brengen of de vijver gewoon erg ontsieren, dat is het grote nadeel van deze algen/wieren. Om deze algen te bestrijden gebruikt u algisin, een veilige algenbestrijder. Maar belangrijker om deze algen te helpen voorkomen gebruikt u biox, wat zuurstof genereert en daardoor onzichtbaar organisch afval oxydeert, maar door de opstijgende zuurstofbelletjes ook bladafval etc. naar de oppervlakte laat komen waar u het gemakkelijk kunt verwijderen.
We hebben de hand weten te leggen op een beperkt aantal promopacks van beide middelen. Deze promopacks van 1500 ml, koopt u voor de prijs van de 1000 ml verpakking. U kunt hiermee tot 15000 liter vijverwater behandelen.
zo komt u toch mooi met voordeel van een nadeel af!
 
 
 
 
Dank u voor uw aandacht,
Bubbels
Voltweg 25,
4631 SR  Hoogerheide 
Tel: +31 (0) 164-612810