Vrijdag 19 juni 2020
Dag beste lezers,

Hier een doordeweekse oppepper.

Het kan niet anders dan dat we hiermee beginnen:
We 'll meet again naar aanleiding van het overlijden van Vera Lynn.
 
Kun je de tekst op de foto rechts lezen (hier is de foto wat groter)? Corona-voorlichting in Pakistan op een wel heel bijzondere manier (met dank voor de tip van Doris Elzinga).
 
Er zijn weer veel reacties gekomen op onze vraag naar legpuzzels, voor onze ruilrubriek. We zijn al toe aan de 46e, zie hier.

Maak er een fijne vrijdag van,
Helmi, Ineke en Henja
 
 
Podcast Pieter Hoogenraad over 19 juni
De tocht naar Chatham

Onze vaderlandse geschiedenis staat ter discussie. Gelukkig kunnen we nog trots zijn op Michiel de Ruyter en de Tocht naar Chatham, een van de grootste militaire rampen in de Britse geschiedenis
 
Beluister de podcast van Pieter Hoogenraad.
 
Reageren?
Wilt u reageren naar de samensteller van de podcast? Hebt u een verzoek voor een bepaald? Schrijf een mailtje aan Pieter Hoogenraad: pieterhoogenraad@gmail.com.
 
 
Klassiek van Claire: naar buiten!
Claire is zoek gegaan naar muziek in de buitenlucht en dat viel erg tegen. Moeilijk om goede geluidsopnames te maken, waarschijnlijk.

Het seniorenorkest speelde weer samen buiten in de beeldentuin, deze week, zie foto hieronder. Nog meer muziekgroepen of koren die alweer zijn begonnen? (reacties en foto's naar clairev@xs4all.nl)
 
  Van Wim Prins kregen wij de eerste openluchtrepetitie van het Goois Kamerkoor. 

The Irish blessing door 300 Ierse kerken; enthousiast en veel leuke instrumenten!

Estland, Mu isamaa on minu arm, waar het samenzingen tot hoge kunst is geworden, na de zogenoemde 'zingende revolutie' in de Baltische Staten.

Händel Watermusic fragment uit een authentieke uitvoering.

Utrecht Oude Gracht - Kaatje Bout (14) draagt deze Nachtegaal (van Jacob van Eyck) op aan haar Opa. Op 1e Pinksterdag 2014 speelde ze in de muziekboot van Reinier Sijpkens.
 
Filmpjes over bijzondere gebouwen
 
 
Doperwtenschotel met gehaktballetjesAls je een  moestuin hebt, dan heb je de ene keer veel van de ene soort groenten en de andere keer bijna niets. Vorig jaar super veel aardbeien, dit jaar wat minder. De doperwten groeien meestal uitbundig.
 
De erwten van de foto zijn vanmorgen geplukt en staan vanavond op tafel. Vandaar dat ik altijd op zoek ben naar dopper recepten.
Regelmatig grijp ik terug naar dit recept, schrijft Henja,
lees hier.

Lekker veel groenten en vooral doperwten.
 
 
Lievelingsgedicht
Het lievelingsgedicht van Joke Mourits deze keer. Als toelichting schrijft ze: Mijn gedachten (en hoop) gaan niet alleen naar het ‘herstel’ van de ziekte en de samenleving hier, maar ook naar de landen van Zuid Europa: ik hoop zo heel hard dat wij, Nederland, echt solidair zijn met ALLE landen van de Europese Unie.


 
Daglicht
 
Uit chaos van lakens en
voorgevoel opgestaan, gordijnen
open, de radio aan, was
plotseling Scarlatti
heel helder te verstaan:
Nu alles is zoals het is geworden,
nu alles is zoals het is
komt het, hoewel, misschien
hoewel, tenslotte nog in orde.
 
Judith Herzberg
 
Het vervolgverhaal over Corinna
Voor de aflevering van vandaag is Terry Porcelijn achter de typemachine gekropen. Ze moest aansluiten op het eind van de vorige aflevering:

Sjoerd drukt nogmaals op de entertoets. Hij wil weten of er nog meer geheimzinnigs op de harde schijf staat. En ja hoor – de vier paar ogen worden nog groter!

Hoe loopt dat af? Lees de nieuwe aflevering.
 
 
Tips voor een half uur per dag bewegen
Vandaag weer eens heel wat anders: stoeldansen. Gewoon meedoen ook al ken je misschien het liedje niet, zie hier. Het ziet er leuk uit, toch?

En weer een programma stoelyoga. Binnenkort biedt Senver een mogelijkheid aan om met een kleine groep mensen stoelyoga te beoefenen. Je hoort er meer van!


Onze Miranda maakt speciaal voor en met ons een wandeling van 2 ½ km, bekijk dit filmpje. Geniet van de mooie natuur rondom Hilversum. En weet dat buiten in de natuur zijn heel veilig is. (Natuurlijk mits je de anderhalve-meter-regel in acht neemt.)
 
 
Regionaal dashboard coronavirus

 
Wil je weten hoe het er voorstaat met de besmettingen in onze regio?
Klik hier voor het actuele regio-overzicht Gooi-en Vechtstreek.

 
Wijsheid en haiku als afsluiting
De wijsheid voor vandaag

Iedereen neemt me zoals ik ben, nu ik zelf nog.

Haiku

Zo simpel, terloops
verscheen vandaag de lente:
een bloeiende roos.

Peng An