MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 55
 
Mei. In deze nieuwsbrief vind je  o.a. links over 4 en 5 mei, moederdag en natuurlijk ook vele anderen. Hopelijk hebben jullie er weer wat aan. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar info@meestermichael.nl
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan hier.
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
Budgetten worden kleiner, de vraag naar ICT wordt groter. Herkenbaar?
SES Computers heeft hier een mooie oplossing: Ex-lease systemen.
Dit zijn onder andere computers en laptops die (kort) gebruikt zijn in grote bedrijven. SES koopt deze grote partijen op en maakt deze weer grondig schoon. De aanwezige software wordt gecertificeerd verwijderd. Na dit proces worden deze computers weer startklaar gemaakt voor een nieuwe gebruiker, die hier weer jarenlang plezier van kan hebben.
 Deze systemen zijn enkel A-merken zoals bijvoorbeeld HP, Dell en Lenovo. Dit zijn systemen die geschikt zijn voor zeer intensief en langdurig gebruik en staan bekend om de robuustheid en extreme betrouwbaarheid.
Doordat deze systemen vergelijkbare specificaties hebben met een nieuw systeem, lever je niets in qua snelheid en gebruikersgemak.
Ook qua service hoef je op geen enkele wijze concessies te doen doordat deze computers worden geleverd met on-site garantie. Wat betekend dat in geval van storing een monteur op locatie de storing komt verhelpen. Deze service kun je zelfs uitbreiden naar een  periode van 4 jaar
Hierdoor bespaar je direct tot wel 70% op de hardware kosten. Zo kun je al voor €139 een snelle ex-lease desktop kopen inclusief de on-site garantie. Voor een laptop betaal je slechts €179. Kortom: Een hele serieuze optie voor veel onderwijsinstellingen.
 
Meer informatie? www.sescomputers.nl | info@sescomputers.nl | 073-6330382
 
  
 
Lente
Leuke links over de winter:
 
 
Werkboekjes Lente
Twee nieuwe werkboekjes met puzzels, kleurplaten, opdrachten enz.
Nog meer lente:
   In deze les oefenen de kinderen het verdelen van woorden in lettergrepen.
Digibordles Eenden
Oefenen met het tellen en het aanvullen tot 10.
Lente-Praat-en-raadplaten
Hoeveel lettergrepen heeft het woord?
 
 
Proefjes.nl bestaat 10 jaar
Hier vind je een leuk proefje met een pingpongbal. Als je een pingpongbal zomaar loslaat, dan valt hij naar beneden. Of toch niet?
 
Musical
Op zoek naar een leuke musical voor groep 8?
Hieronder een aantal opties:
 
Een afscheidscadeau voor groep 8
 
 
 Schoolreis of schoolkamp georganiseerd? Sluit dan ook een schoolreisverzekering af. Bij deze schoolreisverzekering zijn alle leerlingen, leraren, ouders en begeleiders meeverzekerd. Complete dekking inclusief ongevallen en bagage. In samenwerking met Europeesche Verzekeringen. Eenvoudig online afsluiten: www.schoolreisverzekering.com
 
 
www.uitdagentotgesprek.nl
Heb jij kinderen in je kleuterklas of peutergroep die nog weinig zeggen? En wil je weten hoe je die kunt verleiden tot praten? Wist je dat je thuis al pratend met je kind aan zijn taalontwikkeling kunt werken?
 
Engelse liedjes
OP zoek naar leuke Engelse liedjes om te gebruiken bij de Engelse les?
(met tekst en filmpje)
 

Wil je leerlingen een tekst laten voorlezen terwijl ze gefilmd worden (bijv met webcam) dan kan het handig zijn om de tekst automatisch te laten scrollen over het scherm, net zoals de autocue bij nieuwslezers. Alles gebeurt online, gewoon je tekst plakken in het venster en afspelen, snelheid en lettergrootte aanpassen kan ook.
.
 
EverySlide is een leuke presentatietool, meer dan een gewone PowerPoint. Je moet de eigen PowerPoint uploaden en dan je kun je een extra bevraging toevoegen. Nadien kan je een uniek webadres doorgeven aan de studenten, tijdens de presentatie; Elke student kan dan via z'n eigen device antwoorden op de gestelde vragen. Je kan de resultaten onmiddellijk beschikbaar maken en eventueel achteraf herbekijken.
 
Kinderen en online privacy
Hoe zorgen we dat we de privacy van kinderen waarborgen, nu deze door de technologie steeds verder in de verdrukking komt? Met o.a. ook 10 tips voor leerkrachten.
 
 
 
 
De tv-serie 'Naar de brugklas' vertelt je alles wat je moet weten over de middelbare school! Via deze pagina kan je alle afleveringen bekijken.
 
 
 
Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
Gratis en online geluiden opnemen en bewerken. Opslaan als wave, als mp3 en zo veel meer! Moet je zeker ook eens uittesten. Alles kan bewaard worden in de Google Drive of gewoon downloaden naar de eigen harde schijf. Eerst wel inloggen om fragmenten van 20 minuten te kunnen opslaan.
 
Een liedje componeren door noten naar een notenbalk te slepen. Alles gebeurt online, in een Engelstalige omgeving. Je hoeft niet in te loggen,. er zijn twee niveaus beschikbaar.
4 & 5 mei
Links over dodenherdenking en bevrijdingsdag 
 
 
Moederdag
Al snel in mei (de 11e) is het weer moederdag. Natuurlijk maak jij voor de liefste moeder van de wereld iets moois, of speel je een moederdag spelletje. Ook kun je zien hoe moederdag vroeger werd gevierd.
 
 Kijk vooral eens op deze pagina waar je snel leuke knutsels vindt.
 
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
Op meesterMichael staan vele toetsen om in ParnasSys in te voeren. Heb je zelf ook een toets gemaakt? Stuur hem naar info@meestermichael.nl en ik zet hem erbij.  
 
Er staan weer nieuwe toetsen bij. Kijk maar op deze lijst
 
 Ook staat er sinds kort een pagina met uitleg-filmpjes.
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
 
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
Nog meer prentenboeken vind je HIER
 
 
 
 L2S Spraaksoftware ondersteunt bij (voor-)lezen, en schrijven. Laagdrempelig, eenvoudig te bedienen en zeer betaalbaar.
Een perfecte oplossing voor (o.a.) de zorgleerlingen (dyslexie en meer) op school en thuis.
Kijk op www.L2S.nl voor uitvoerige informatie en een gratis 30 dagen versie.
Nieuw is de SkanRead. Met deze nieuwe functie kunnen nu heel makkelijk pagina’s tekst worden ingescand en als leesbare pdf (of als Word-document) worden bewaard. Ook bestaande foto’s of foto-pdf’s kunnen nu worden omgezet en door L2S worden voorgelezen.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
 
 
Gratis Nieuwsbrief 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
De digitale juf
voor taal en rekenen
 
Sponsor
 
Muizen, Toetsenborden,
Oortelefoons, Routers, Hoofdtelefoons
UTP-kabels,
 ICT-accessoires
 
  
 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
   
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl