Click here to view this email in your browser
  
Hej,
  
Färg ger energi och nu har vi verkligen fyllt på med färg i våra hyllor, och en färgglad skyltning att lysa upp vintermörkret med. Välkommen in att kika på alla nyheter och ladda batterierna med lite garnglädje :)
  
  
Nu när tomteärendena är många och det drar ihop sig till klappjakt har vi öppet extra länge med extra många ur vår hjälpsamma personal på plats!

Torsdag 17/12, fredag 18/12, måndag 21/12 och tisdag 22/12 har vi öppet en timme längre, alltså kl 11-19. Dan före dopparedan, dvs 23 dec, har vi öppet kl 11-15
  
  
Ny leverans från Madeline Tosh!
Nästan julafton redan! En efterlängtad sändning med Tosh Merino Light och Tosh DK har äntligen landat. Den som väntar på något gott får ibland vänta länge, men det är det värt. Hela 46 nyanser i Tosh Merino Light, här finns möjlighet till fantastiska färgkombinationer, i alla fall just nu - en del kommer att ta slut snabbt så kom förbi snart om du vill lägga vantarna på favoritfärgen.
Tosh Merino Light är 100 % superwash merino som färgats för hand. En härva är 384 m och kostar 229 kr.
  
  
Madeline Tosh DK är nytt i vårt sortiment!  Det är handfärgad superwash merino som passar till stickor 4-5 mm. En härva är 100 g och 205 m och kostar 199 kr. Det blir fantastiskt snygg yta på stickningen och garnet lämpar sig särskilt bra till flätor och strukturmönster. Vi har 22 nyanser att välja på, än så länge...
  
  
 
Ny färgstark nykomling: Pebble Sock från Black Trillium Fibres!
Det är verkligen roligt att kunna presentera vår mest färgstarka nykomling på länge. Pebble Sock är ett tvåtrådigt garn av 100% superwash merinoull som färgats av Black Trillium Fibres i Oregon i USA. 
Jag har, med viss möda ska erkännas, valt ut 22 nyanser och när jag väl packade upp dem inser jag att den ena är vackrare än den andra. Man kan inte bli annat än förtjust över namnen på dessa godingar, Super Happy Fun, Neverland  och Sail Away är bara några exempel. De sex spräckliga färgställningarna är så kallade speckles, som t ex Stephen West använder mycket i sin design just nu.
 
Pebble sock är 347 meter per härva om 100 gr, som kostar 249 kr. Garnet passar perfekt till sjalar, mössor och andra accesoarer, såväl som till babyplagg.

 
 
Lang Nova - mjukaste mjuka!
Nästa nyhet är kanske inte lika färgstark, men åh så mjuk... Lang Nova är ett kedjespunnet garn i merinoull,  kamel och polyamid, mjukt, varmt och lätt i 18 snygga färger. Perfekt för handledsvärmare,  mössa,  halsduk,  lätta tröjor eller långa koftor.  Ett nystan är 25 gr, hela180 m och kostar 79 kr och räcker till exempel till en mössa. Ett nytt mönsterhäfte finns också från Lang med massor av modeller, i bl a Nova, för 49 kr.
 
 
 
 
Varmt och tovat!
Ett snabbt julklappsprojekt är de mysiga tovade Mariusvantarna i Sandnes Fritidsgarn. Sticka stora vantar på stickor 6 mm och tova dem sedan i tvättmaskinen, och vips är de lagom stora. Beskrivning finns i häftet Tema 47 Nordisk Jul från Sandnes, som kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.

De tovade vantarna inspirerade Ivar till att göra en matchande mössa. Mössan Tovik är stickad i Sandnes Fritidsgarn och tovad i maskin. Beskrivningen kostar 25 kr och säljs tillsammans med garn.
 
Mera nyheter från Sandnes!
Vi utökar vårt sortiment från Sandnes med ett riktigt klassiskt ullgarn, Peer Gynt, som spunnits av Sandnes i snart 80 år! Väl testat på marknaden alltså :)
 
Det är 100% norsk ull som passar utmärkt till det mesta, som mössor, tröjor, koftor - plagg till både barn och vuxen. Peer Gynt passar till stickor 3½-4½ mm och ger en masktäthet på 20-22 m/10 cm. Ett mycket prisvärt garn, som kan tvättas i maskin på 30 grader ullprogram. Ett nystan är 50 gr och 91 m och kostar 35 kr. Vi har alla 29 färger att välja på, och det finns många mönsteridéer i Sandnes fina häften. Dessutom finns ett stort utbud av gratismönster på klassiska plagg i Peer Gynt, de hittar du i arkivet på Sandnes hemsida.
 
  
 
 
Alpaca Party med 25% rabatt!
Vi har nu endast ett fåtal färger kvar i Drops Alpaca, Nepal och Lace som allihop utgår. 
Köp 10 nystan eller fler av Drops Alpaca så kostar de endast 20 kr/st (ord 38 kr) eller 10 nystan eller fler av Nepal kostar endast 15 kr/st (ord 26 kr)
 
Drops Andes har vi ordinarie sortiment av och vi ger 25% rabatt under kampanjen Drops Alpaca Party som pågår till 31 december 2015.     
  
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker under kampanjperioden.
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!
 
Mycket garnglädje!

 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16