Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 292 | mei 2016
 
 
30 april t/m 29 mei

Nieuwe Liefde 16
 
Nieuwe Liefde 16 presenteert 12 nieuwe kunstenaarsleden van Kunstliefde;
 
Ellen Bruijs, Dominique Ampe, Dorothé Arts, Sonata Lepaite, Karen Vennik, Maria Klerx, Misja van Laatum, Willem Veerman, Lisette Koren, Adrian Faes, Cindy Bakker en Jeroen Meijer.
 
De nieuwe leden tonen recent werk; fotografie, schilderijen, grafiek, sculpturen, installaties en videokunst in een gezamenlijke tentoonstelling.
 
Opening: zaterdag 30 april 16.00 uur door Herman van Doorn, kunstenaar en lid toelatingscommissie
 
Bij de tentoonstelling verscheen een videoportret van kunstenaar en nieuw lid Adrian Faes.
Het portret is hier te bekijken.
 
                                                           
      
                                    
 

Podiumavond vrijdag 20 mei 20.00 uur
Ontmoet je Nieuwe Liefde!
 
Speed-daten met de nieuwe kunstenaarsleden van Kunstliefde

De nieuwe kunstenaarsleden stellen zich graag voor. Tijdens deze avond krijgt u de kans de Nieuwe Liefdes van Kunstliefde te ontmoeten. In kleine groepjes lopen we langs het werk van een aantal kunstenaars en kunnen vragen gesteld worden over het werk, het werkproces, hun inspiratie en alles wat u maar wilt weten.

 
Ingang via de Lange Jufferstraat
Toegang gratis
 
DRAW!, podiumavond 'Roland Sohier vertelt' en Art Meat #2 succesvol
 
De tentoonstelling DRAW! met een overzicht van hedendaagse tekenkunst mocht rekenen op een grote hoeveelheid bezoekers. De tentoonstelling was onderdeel van het DRAWING FRONT, een landelijke manifestatie. Tijdens de tentoonstelling vertelde Roland Sohier over zijn werk in de podiumavond van 15 april, bezoekers werden meegenomen in zijn werkproces, zijn leven en zijn werk. Een grote verteller, en een bijzondere avond. Op 8 april vond Art Meat #2 plaats in Kunstliefde, een kunst-netwerkborrel voor professionals uit de Utrechtse kunstsector georganiseerd door Art Utrecht. Ook deze avond werd zeer goed bezocht, kunstenaars vertelden over hun werk in de tentoonstelling en andere gastsprekers uit het Utrechtse kunstveld introduceerden zich, waaronder Hans van Soelen, hoofd Culturele Zaken Gemeente Utrecht en Arjan van Meeuwen van BAK, Basis voor Actuele Kunst.
 
Impressies zijn hier te bekijken: 'Roland Sohier vertelt' Art Meat #2
 
  
 
Hier kan je de recensie die LUCY In de lucht over de tentoonstelling DRAW! schreef lezen.
 
 
Start inschrijving Atelierroute Utrecht 2016
zondag 11  en 18 september
 
Professioneel werkend beeldend kunstenaars in Utrecht kunnen zich aanmelden voor de Atelierroute Utrecht 2016 op zondag 11 en 18 september. Aanmelden kan t/m 21 mei via onderstaande link naar het inschrijfformulier. Van deze datum kan ivm organisatie en voorbereiding niet worden afgeweken, dus meld je op tijd aan! We gaan er weer een mooie route van maken dit jaar met o.a. leuke fiets- en wandelroutes, mogelijkheden voor op- en uitstap via openbaar vervoer en meer. 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur