Mijnwater Nieuws 18 - Stem op Mijnwater! 
 
Mijnwater houdt u op de hoogte van de werkzaamheden in het veld, de innovaties op het gebied van mijnwatertechnologie, de bevindingen vanuit samenwerkende (Interreg) partijen en de service aan onze klanten. Mijnwater B.V. draagt bij aan een energieneutraal Parkstad Limburg in 2040 en staat voor de opgave om 30.000 woningen en gebouwen in Heerlen te verduurzamen én haar technologie verder uit te dragen in de wereld. Juist nu beseffen wij maar al te zeer dat circulaire energie de toekomst is. 
 
Wilt u iemand op de hoogte brengen van deze nieuwsbrief, mail 'm gerust naar uw relaties. Rechtstreeks in de mailbox? Aanmelden uitsluitend via de aanmeldknop op de homepage van www.mijnwater.com.
 
 
In deze nieuwbrief:
 
1. Stem op Mijnwater! | nominatie 'Meest innovatieve warmtenet van Nederland'
2. Mijnwater belangrijke speler in grensregio
3. 1700 meter leiding door centrum van Heerlen
4. Woningen in Tarcisiushof Brunssum aangesloten op energienetwerk
 
 
 
Stem op Mijnwater!
Nominatie voor 'Meest innovatieve warmtenet Nederland'
 
 
Mijnwater is genomineerd voor de ‘Meest innovatieve warmtenet van Nederland’ brancheprijs, uitgereikt door Greenvis Energy Solutions. Vanaf vandaag kan iedereen zijn stem uitbrengen met een klik op de knop: https://www.euroforum.nl/energie/warmtecongres/#award
 
Traditiegetrouw reikt Greenvis deze brancheprijzen uit tijdens het Nationaal Warmte Congres in Nederland, op 26 november a.s. In de categorie meest innovatieve warmtenet van Nederland 2020 is Mijnwater genomineerd voor een bestaand, werkend en technisch goed doordacht systeem. Daarnaast leveren wij naast warmte ook koeling aan gebouwen. Dat maakt ons warmtenet extra speciaal. Mick de Meij, senior project manager bij Mijnwater vertelt in een kort filmpje waarom de technologie van Mijnwater van een hoog kaliber is.
 
Laat je horen via: https://www.euroforum.nl/energie/warmtecongres/#award
Met jouw stem gaat Mijnwater die award binnenhalen en win jij misschien zelfs wel het thuiswerkpakket van € 100,00. Mijnwater, het meest innovatieve warmte- én koudenet van Nederland!  Let’s vote! 

 
 

Mijnwater belangrijke speler in grensregio
 
In een verkenning naar het economisch ecosysteem van de grensregio is door RUIMTEVOLK in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningrijkrelaties en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een onderzoek gedaan naar de rol van succesvolle ondernemingen in grensregio’s. Mijnwater droeg bij aan het onderzoek met een verhaal over het ontstaan van het project in 2005, hoe de ‘koempels’ een belangrijke bijdrage leverden bij het boren naar de warmwaterbron onder Heerlen, in de volgelopen mijngangen. Het DNA van de grensregio waar werknemers gewend zijn in een gebied nabij Duitsland en België te werken, biedt voordelen omdat werken ‘over de grens’ geen bijzonderheid is. Mijnwater werkt met internationale partijen onder andere in Interreg samenwerkingsverbanden in Noord-West Europa. De grens speelt ondergronds nog wel een beduidende rol in het verschil aan regelingen en richtlijnen. Denk ook aan het toezicht op de mijnen. Daarin verschillen we nog wel met onze buren.
 
 

1750 meter leiding door hartje Heerlen
 
 
Mijnwater legt in hartje Heerlen een nieuwe mijnwaterleiding aan van circa 1.750 meter. In rap tempo worden de leidingen in de grond gelegd vanaf Groene Boord tot aan de Valkenburgerweg. De nieuwe leidingen zijn nodig om het bestaande leidingennet uit te breiden in de binnenstad om gebouwen aardgasvrij te verwarmen en te koelen. Naast de aansluiting van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Heerlen worden het appartementencomplex Diana, de appartementen in het voormalige ABN Amro-gebouw en poppodium Nieuwe Nor op het slimme energienetwerk van Mijnwater aangesloten.
 
We plannen de werkzaamheden zo goed als mogelijk in. Het kan echter de komende periode nog voor overlast zorgen in de binnenstad. Zo zijn toegangswegen afgesloten of is er maar één rijbaan beschikbaar. Niet alleen voor motorverkeer, ook voor fietsers en voetgangers zijn omleidingsroutes aangebracht. Het tracé loopt vanaf Valkenburgerweg (Douvenrade flat), onder de N281 door, richting Kruisstraat, via Coriovallumstraat naar Putgraaf en Groene Boord en dan verder naar Gasthuisstraat voor de aansluiting van de Nieuwe Nor. 

Kijk voor meer informatie op: www.mijnwatercentrumleiding.nl 
 
 

Brunssum: eerste woningen in Tarcisiushof aangesloten
 
 
In Brunssum zijn de eerste 20 woningen in het nieuwe Tarcisiushof aangesloten op het energienetwerk van Mijnwater. In ondergrondse uitwisselstations staan warmtepompen om de woningen in dit complex voorziet van warmte en koeling. Dat gebeurt nu nog met warmte- en koudeopslag. Bewoners in deze wijk maar ook in Oude Egge en Pastoor Savelsbergstraat blijven via een bewonersbrief op de hoogte van het werk en voor de woningen waar de installatie al draait is per woning een korte uitleg gegeven aan de bewoners en is een heldere handleiding in de maak. 
 
 
 
Wie zijn wij?
 
 
Mijnwater is een nieuw soort stadverwarmingsnetwerk, dat zowel warmte als koude kan leveren aan de aangesloten klanten. Met het netwerk van Mijnwater B.V. wordt restwarmte en restkoude uitgewisseld via ondergrondse kelders waar warmtewisselaars en pompen staan. Bij de aangesloten gebouwen kan zo de CO2-uitstoot met 65% gereduceerd worden.
Met PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie) omarmt de regio het stadsverwarmingsnetwerk van Mijnwater B.V. dat als doel heeft in 2030 30.000 huizen in Parkstad aan te sluiten op het warmte- en koudenet. Voor overig Nederland is Mijnwater een bewezen potentieel voor het aardgasvrij maken van de stedelijke omgeving. Mijnwater is een voorbeeld voor de verduurzaming van Europese steden, betrokken bij 62 projecten in Europa en partner in 6 Europese subsidieprojecten. Mijnwater is lead partner van Interreg NWE D2Grids.
 
 
Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen
(+31) (0)495-590503
 info@mijnwater.com
www.mijnwater.com