Voorwoord
Februari! Ik hou van februari. Januari is voorbij en dagen worden steeds langer en lichter. Het voorjaar komt eraan en daarbij narcissen, hyacinten, krokussen en … tulpen!
 
Tulpen. Vrolijk. Mooi. Kleurig. En vooral eigenzinnig. Dat is wat mij het meest fascineert. Bijna nooit blijven ze netjes omhoog staan in een vaas. Er zijn er altijd een paar die naar links, rechts of hun kopje laten hangen. De meesten houden wel hun kopje omhoog. En hoe dan ook; ze blijven mooi.
 
Ik zie de parallel tussen tulpen en jongeren in ons samenwerkingsverband. Sommige groeien en bloeien ‘zoals het hoort’. Maar andere jongeren ontwikkelen zich anders, die zoeken aftastend en voorzichtig een ander pad of gaan flink eigenzinnig hun weg, niets aantrekkend van hun omgeving. Het mooie is dat ieder zijn eigen plek heeft en vindt. En dat wij als professionals hier een rol in kunnen spelen.
 
Ik wens u veel leesplezier en alvast een fijne voorjaarsvakantie toe. 
 
Hartelijke groet,
 
Gijs van de Beek
Directeur-bestuurder 
Activiteiten voor jongeren in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie worden diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren in de regio Noord-Kennemerland. Klik hier voor het overzicht.
"Het voelt alsof we co-ouderschap hebben over de ISK-klassen"

Klik hier voor het interview met ISK-coördinatoren Brigitte Rimann en Mareille Schouten over hun werkzaamheden voor de ISK in Dijk en Waard.   
Versterking team CLEO

Per 1 januari is Rosalie Schouten gestart als docent/coach bij team CLEO. In dit bericht stelt zij zich voor.  
Versterking team consulenten passend onderwijs

Recent zijn Doris op 't Veld en Debby Verkissen gestart als senior consulent passend onderwijs. In dit bericht stellen zij zich voor.  
Update project Jeugdhulp op school (JOS)

Benieuwd naar de ontwikkelingen binnen het project Jeugdhulp op school (JOS) in de regio's Noord- en Midden-Kennemerland? Klik hier voor de tweede nieuwsbrief. 
Protocol schoolaanwezigheid

De netwerkgroep HAS (Handelingsgerichte Aanpak Schoolaanwezigheid) presenteert vol trots het nieuwe protocol schoolaanwezigheid. Lees verder ...
Professionaliseringsaanbod

Klik hier voor het professionaliseringsaanbod voor de tweede helft van het schooljaar. Het aanbod bestaat uit thema-cafés, werksessies en trainingen. Aanmelden is mogelijk!
Netwerkplein 
Op ons netwerkplein delen we interessante en relevante informatie. Nog geen lid en wilt u graag uptodate blijven? Stuur een mail naar secretariaat@swvnk.nl onder vermelding van 'netwerkplein'. We zorgen voor een registratielink. 
Samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland
Hertog Aalbrechtweg 5, 1823 DL Alkmaar, 072-7920100