Coronavirus HDC, update 19
 

1.  Volhouden

Na de communicatie in verband met de heropstart waren velen onder jullie misschien ontgoocheld dat heel wat leerlingen dit schooljaar nog maar één moment naar school mogen komen, ondanks de aankondigingen van de regering. Wij begrijpen die teleurstelling helemaal. Maar het is een weloverwogen beslissing geweest, rekening houdend met het feit dat de opgelegde regels in de secundaire scholen niet veranderen.
 
In groepjes van 14, en in complexe uurroosters om grote groepen aankomende en vertrekkende leerlingen te vermijden, organiseren wij vanaf volgende week lessen voor leerlingen in 1, 2, 4 en 6, onthaalmomenten voor 1, 3 en 5, en opvang voor leerlingen uit alle jaren. 
 
Heb je nood aan meer sociaal contact met je klasgenoten? Organiseer zelf een studiebubbel. Dat kan volgens de heersende coronamaatregelen. Doe wat je motiveert en energie geeft!
 
Aarzel niet om het te melden als je het echt moeilijk hebt, wij zijn er voor jullie!  Op school komen werken, kan zeker een oplossing zijn. In de namiddag hebben we zeker nog plaats voor je. Schrijf je in via deze link:
 
 
Nog een interessant bericht van Stad Leuven:
 
In deze bijzondere periode is de komende examenperiode voor heel wat jongeren een extra uitdaging. Vanuit MIJNLEUVEN vinden we het daarom belangrijk om de Leuvense middelbare scholieren te ondersteunen. We bieden daarom ruimte in ons STADHUIS om in alle rust te studeren tijdens weekdagen van 4 tot 26 juni. Uiteraard volgens alle geldende corona-maatregelen en met beperkte plaatsen via inschrijving.
Alle info vindt u hier, inschrijven kan via bit.ly/studereninstadhuis.
Moesten de plaatsen volzet zijn en u nog zicht hebben om extra noden, aarzel niet om ons te contacteren, dan doen wij ons best om extra plekken te voorzien.
 
2.  Aanpassing lessen in 4 en 6
 
De complexiteit van de examenroosters dwingt ons om voor 3, 4, 5 en 6 één dag meer te voorzien voor de examens. Dat betekent:
 • Do 18 juni: start examens voor 3, 4 , 5 en 6. (laatste lessen op wo voormiddag).
  Niet vergeten (voor 4 en 6): de lessen van vrijdagvoormiddag 19/6 gaan door op woensdagvoormiddag 17/6.
 • Vrij 19 juni: start examens voor 1 en 2 (laatste lessen op donderdag voormiddag)

3.  Onthaal van de klassen uit 1, 3 en 5
 
 
Dinsdag
09/06
Woensdag
10/06
Donderdag
11/06
Vrijdag
12/06
9u00-11u30
5GWIe+Wie+WEWIe2
 
3W1
3W3
5HW
 
9u30-12u00
3L1
 
3E5+HW2
 
3W4
 
3HW1
 
13u00 - 15u30
5EMT/EW
 
 
3E41/E42
5LMT+MTWE+MTWI
 
13u40 - 16u10
5WEWIe1
 
 
3W2
 
5GWIi+LWIi+WEWIi
 
 
 
Maandag 15/06
Dinsdag
16/06
woensdag
17/06
9u00-11u30
3GL/L2
 
1F1
 
1L5
 
9u30-12u00
1L2
 
1F4
 
1F3
 
13u00 - 15u30
1L4
 
1L3
 
 
13u40 - 16u10
1F2
 
1L1
 
 
 
 
4.  Preventie
 
De verwelkoming in klasverband doen we op de speelplaats met onderlinge afstanden van 1.5 m.
 
     Concrete maatregelen
Sinds de heropstart voor het 6e jaar, staat op de startpagina van smartschool een filmpje waarin alle preventiemaatregelen voor leerlingen worden uitgelegd. Het werd aangepast aan de heropstart voor andere leerjaren dan het 6e.
 
     Corona-symptomen

Je blijft als leerling thuis, of we sturen je naar huis als je 1 van onderstaande symptomen vertoont:
 • koorts
 • volgehouden hoest
 • kortademigheid zonder aantoonbare reden (allergie, vermoeidheid, …), of
 • pijn in de borststreek
 • plots verlies van smaak en geur
 
Je blijft als leerling thuis, of we sturen je naar huis als je (minstens) 2 van onderstaande symptomen vertoont:
 • spierpijn
 • vermoeidheid zonder aantoonbare oorzaak
 • typische verkoudheidsklachten
 • keelpijn
 • hoofdpijn
 • geen eetlust
   Examenroosters

De planning van de fysieke examens zal maandag beschikbaar zijn op smartschool. De planning van de spiegelexamens komt er ten laatste tegen 12 juni.
 

5.    Spiegelexamens
 
De enquêtes voor de spiegelexamens zijn geopend (zie Smartschool). Vergeet niet die ten laatste 8 juni in te vullen.
Ondertussen hebben alle vakleerkrachten de inhouden van spiegel- en fysieke examens op smartschool gezet. Voor een aantal spiegelexamens die thuis afgelegd worden, zal je een aantal uren toegang moeten hebben tot een pc. Mocht datt niet kunnen: neem contact op met mevrouw Pitschon om een laptop van school te lenen.
Andere spiegelexamens zal je moeten printen, invullen, inscannen en uploaden. Indien dit een probleem is, laat dit zeker weten aan je vakleerkracht. Hij/zij kan ervoor zorgen dat je een geprinte versie van het examen op school kan komen afhalen. Je levert de ingevulde kopij, binnen de tijdslimiet die je met je leerkracht afsprak, op het secretariaat in. Na 16 u kan je de examenkopij in de brievenbus aan de grote poort deponeren. Dan wel in een omslag met duidelijke vermelding van naam, klas en vak.
 
6.    Goede moed

Het ziet ernaar uit dat de vakantie behoorlijk normaal zal kunnen verlopen. De curve van coronabesmettingen, coronaziekenhuisopnames en coronaoverlijdens blijft dalen. De overheid laat steeds meer toe. Een mooi vooruitzicht!
Bijt nu nog even door. Schraap je moed bij elkaar. Blijf werken voor je vakken. Zorg er mee voor dat dit jaar geen verloren jaar wordt. Je kan dat!
Bewijs wat je kan in de fysieke examens en in de opgelegde spiegelexamens. Toon in de vrijwillige spiegelexamens dat je niet alleen voor punten werkt, maar omdat je een snuggere kerel of een competente meid wil worden. 
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be