NIEUWSBRIEF
oktober 2019 - nr. 58
  
18 oktober - Presentatie Het verhaal van je leven
In Het verhaal van je leven schrijven vrijwilligers levensboeken voor oudere migranten. Omdat het eerste jaar achter de rug is, houden we op 18 oktober een presentatie van het project in Theater ’t Kapelletje, Van der Sluysstraat 176, Rotterdam. U kunt luisteren naar fragmenten uit de levensboeken en muziek van Hüsnü Uysal. Op onze website kunt u alvast enkele fragmenten lezen.
De presentatie begint om 15.00 uur. Entree: € 5,- (incl. koffie/thee). Reserveren: Hoenu
Ook voor het tweede jaar kunnen vrijwilligers die een levensboek willen schrijven en oudere migranten die hun verhaal willen vertellen zich bij ons aanmelden.
Informatie: Willy Hilverda
 
  
20 oktober - Culturele Huiskamer Emmahuis
Op zondag 20 oktober opent de culturele huiskamer van het Emmahuis, Statenweg 209, Rotterdam-Blijdorp weer haar deuren en kunt u genieten van muziek en kunst. De toegang is gratis. Inloop vanaf 14.00 uur.
Om 14.30 uur is de opening van de expositie met werk van Annelies Bontjes. In haar werk richt Annelies zich op figuratieve tekeningen en portretten met een surrealistische betekenis. Daarna treedt Hilde Labadie op met bekende en minder bekende liederen, van Joni Mitchell tot Babylone, van Mercedes Sosa tot Wolf Biermann, liederen over vreugde, strijd, hoop, vertwijfeling en dankbaarheid.
Informatie: Heili Bassa
 
  
28 oktober - Seniorenatelier Turkse Vrouwengroep DSB
De afgelopen maanden heeft de Turkse vrouwengroep DSB de training Seniorenateliers gevolgd. Als afsluiting van de training hebben de vrouwen een gezond ontbijt genuttigd bij een Turks restaurant. Op maandag 28 oktober organiseren ze hun eerste activiteit voor buurtbewoners: muziek, bewegen en ontmoeten van 13.00 tot 15.00 uur in ‘t Klooster, Afrikaanderplein 7.
Op 28 november een voorlichting over dementie in het Turks, om 13.00 uur in het Klooster. Op 19 december een vervolgvoorlichting dementie met een film in het Turks. Ook om 13.00 uur in ’t Klooster.
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
  
Seniorenatelier Kerkeplaats
De bewoners van Kerkeplaats hebben in de Week tegen de Eenzaamheid een voorlichting valpreventie met high tea georganiseerd. De buurtbewoners willen graag verbinding met elkaar. Door de informatieve ochtend met een gezellig hapje hebben diverse bewoners met elkaar kennis gemaakt. Een Turkse dame: “Kunnen we de volgende keer met elkaar gaan bewegen, want als je in beweging blijft verklein je de kans op vallen.”
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
 
 
 
 
  
Viltworkshops in Rubroek
De afgelopen maanden is er druk gevilt in Rubroek en nog steeds is het mogelijk viltworkshops te volgen. Tijdens de eerste serie workshops maakten de deelnemers onder leiding van Mirjam Peeters prachtige fantasievogels. Momenteel werken ze onder leiding van Caroline Grootenboer aan een gezamenlijk werk met als thema herfst. De resultaten zijn te zien in Rubroek, Crooswijksekade 15. De workshops vinden plaats op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
 
 
 
 
  
Durf te Dansen
Dansen is de leukste manier om soepel en fit te blijven. U bent iedere maandag van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
  
Zomeruitje AOW
Ieder jaar gaan de vrijwilligers en deelnemers van de Anders Ouder Worden-werkgroepen en de Seniorenateliers een dag samen op stap. Dit jaar ging het Zomeruitje naar Schiedam. Op een zonnige dag in augustus voeren we met 86 (!) deelnemers met de fluisterboot door Schiedam en bezochten we het Stedelijk Museum Schiedam. Het was weer supergezellig!
 
 
 
 
 
 
  
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
 
  
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.