DenL Nieuws Support mei 2015
www.denl-business-support.nl
Bedrijven die in de cloud werken groeien harder
Bedrijven die breed gebruikmaken van cloud-technologie realiseren wereldwijd 20 procent meer omzetgroei dan bedrijven die dit niet doen. Dat blijkt uit de MKB Cloud Barometer 2015. Gemiddeld hebben bedrijven die meerdere cloud-oplossingen benutten een omzetgroei van 26 procent, versus 6 procent bij bedrijven die geen gebruikmaken van de cloud. In alle landen waar het onderzoek is gedaan is sprake van stijging in de omzet, met een gemiddelde van 12 procent. De Cloud Barometer is een jaarlijkse peiling onder het MKB, die dit jaar voor het eerst wereldwijd werd uitgevoerd.
   
  Personeel krijgt recht op flexibeler werken
  Medewerkers willen nog wel eens aankloppen dat ze meer of minder uren willen werken. Dat is hun goed recht, vastgelegd in de Wet aanpassing arbeidsduur (Waa). Inmiddels is de Wet flexibel werken (Wfw) door beide Kamers goedgekeurd. Medewerkers krijgen meer rechten. 
   
  De nieuwe wet, 15 april goedgekeurd door de Eerste Kamer, moet bevorderen dat werknemers meer mogelijkheden krijgen om te telewerken (doorgaans thuiswerken) en op voor hen gunstige tijden te werken.
   
    
   1 op de 10 medewerkers is managementtalent
   Het kiezen van de juiste manager is uiteraard erg belangrijk. Toch kiezen organisaties in maar liefst 82% van de gevallen voor de verkeerde persoon als manager, zo blijkt uit data van adviesbureau Gallup.
    
   En dat kost een organisatie heel veel geld, of erger nog, bedreigt het voortbestaan van de organisatie. Organisaties moeten dus de juiste personen aannemen als manager. Dat zorgt echt voor een concurrentievoordeel.
    
      
     Minder vakantiegeld voor veel werknemers
     De jaarlijkse vakantietoeslag valt dit jaar voor veel werknemers lager uit dan voorgaande jaren. Dit blijkt uit berekeningen van HR- en salarisdienstverlener ADP.

     Lees verder -->  
        
       Retail in Nederland leeft op
       Een van de belangrijkste redenen voor de povere economische prestaties van Nederland in 2012 en 2013 was dat de consumentenbestedingen zwak waren. In die periode werd het consumentenvertrouwen sterkt aangetast door de maatregelen om het begrotingstekort terug te dringen, de aanhoudende malaise in de Nederlandse vastgoedmarkt (die veel huiseigenaren met een negatief eigen vermogen heeft opgezadeld) en de hogere werkloosheid.
        
        
       16 procent komt niet rond zonder vakantiegeld
       Het vakantiegeld is voor veel Nederlanders ieder jaar een ‘leuk extraatje’, maar uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat een groot deel van de Nederlanders het vakantiegeld en het belastinggeld dat jaarlijks wordt terugontvangen, nodig hebben om rond te komen.
        
          
          
         U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
          
                
          
          
         DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
         T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
          
         Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
         Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !