Nieuws en Inspiratie - November 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over een logo voor het HR Café, over Mechelen.
  • Inspiratie: over 9 minuten op maandag.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Mechelen 
 
Het 6 de HR Café was weer een succes. Al zeg ik het zelf ;-). Ik krijg steeds vaker de vraag of er ook edities komen in de rest van Vlaanderen en niet enkel in Antwerpen. Daar wil ik graag werk van maken. Volgende keer – in het voorjaar van 2018 – gaan we naar Mechelen. Alle details kan je makkelijk volgen via www.HR@YourService.be.
 
 
Logo 
 
En het HR Café heeft zijn eigen logo gekregen. Met dank aan mijn creatieve broer Peter. Ik vind het alvast erg geslaagd. Nieuwsgierig? Check de website of de Facebookpagina
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Neem elke maandag 9 minuten de tijd
 
 
 
 
 
Hoe en wanneer 
 
‘Wanneer moet ik dat in godsnaam nog doen?’ ‘En hoe pak ik dat dan aan?’ Twee kreten die ik regelmatig hoor van eerstelijns leidinggevenden (shiftleiders, brigadiers, teamleaders, enz.) waarvan verwacht wordt dat ze hun team motiveren, bezig zijn met hun mensen. Meestal wordt daar ook nog aan toegevoegd: ‘Dat komt allemaal bovenop mijn eigenlijke werk’.
 
 
Begrip 
 
Ik begrijp hen. Heel vaak zijn ze in zo een rol gerold zonder de minste ondersteuning of coaching en moeten ze het zelf uitzoeken. En bovendien combineren ze die rol vaak nog met andere operationele taken. En dat terwijl ze een cruciale rol spelen in hoe je als bedrijf met mensen omgaat.
 
 
Tools 
 
In mijn zoektocht naar tools of aanpakken om tegemoet te komen aan dat ‘Hoe en Wanneer moet ik dat doen?’ kwam ik onlangs het boekje van James Robbins tegen. In  ‘9 Minutes on Monday’ reikt hij een soort van checklist aan aan de hand waarvan je in 9 minuten heel gefocust en to-the-point je acties voor die week oplijst. 9 minuten per week om je ‘people management’ vast te pakken en concreet te maken.
 
 
PDF 
 
Op internet vond ik deze PDF met daarin de checklist (in het Engels). Ik ben aan een vertaling naar het Nederlands bezig. Zodra die klaar is, kan je die terugvinden op mijn website bij 'gratis inspiratie’.
 

 
Veel succes ermee!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be