Nieuwsbrief | jaargang 28 | no 269 | juni 2014
 
   
28 juni t/m 3 augustus
Nieuwe Liefde 13

Opening: zondag 29 juni 16.00 uur door Elaine Vis, onafhankelijk voorzitter toelatingscommissie
 
Kunstliefde verwelkomt als kunstenaarsvereniging regelmatig nieuwe leden. Nieuwe Liefde 13 presenteert met trots vijf recente kunstenaarsleden uit 2013.
 
Buba Cvoric (schilderijen), Kristien Kerstens (video en fotografie), Oeda van den Born (collages, tekeningen, schilderijen), Jeroen Brugman (grafiek) en Marie-Line van Vuuren (installaties).
 
Nieuwe Liefde 13 is een verrassende tentoonstelling met uiteenlopend werk in verschillende disciplines. Bovendien toont een korte film de ateliers en de verschillende manieren waarop een werk tot stand komt.
 

  
 
De Belofte 9 'TOEN' 
Nog te zien t/m 22 juni
 
De tentoonstelling van de Belofte 9 werd op 24 mei jl. geopend door de nieuwe wethouder van cultuur Margriet Jongerius. De opening werd druk bezocht en is nog t/m 22 juni te zien in Kunstliefde.
 
Acht jonge, net afgestudeerde kunstenaars lieten zich door dit betekenisvolle woord leiden; een geluidskunstenaar, een uitvinder, beeldhouwers, installatiemakers, fotografen, en tekenaars die allemaal een andere invulling aan het woord geven. Het nieuwe werk dat speciaal gemaakt werd voor deze tentoonstelling gaat over nostalgie, weemoed, verbleekte herinneringen, speelgoed van vroeger, toekomstmuziek, rolmodellen en het licht panische gevoel van: en toen......?
 
Bij de tentoonstelling verscheen een portret van
Mathieu Klomp tijdens zijn voorbereidingen voor de expositie >  klik hier
 
 
De Belofte is het project van Kunstliefde waarin jonge kunstenaars hun eerste stappen zetten in de beroepspraktijk. Dit is de nieuwe generatie kunstenaars die onderzoekt, reflecteert en (uit)vindt. Het project wordt afgesloten met de tentoonstelling. 
 
Kunstenaars; Kim van Erven, Jochem van Grieken, Elise 't Hart, Mathieu Klomp, Gabriëlle Meijer, Niels Mulder, Uljana Orlova en Guy Vording. (HKU 2013)
 
 
 
PODIUMAVOND vrijdag 13 juni 20.00 uur
Spel van primaire behoefte tot kunstvorm
Over de ontwikkeling van games, van oertijd tot spelcomputer
door Niki Smit van game-ontwerpstudio Monobanda
 
Waar vinden games hun oorsprong, waarom zijn ze zo populair en waarom worden games opeens zo vaak tot kunst bestempeld? Naast entertainment groeien de uitingsvormen van het medium games met de dag. Ook kunstenaars grijpen steeds vaker naar de game als artistiek gereedschap en inspiratiebron. Niki zal zijn presentatie toelichten met diverse voorbeelden van actuele en succesvolle artistieke games.
 
Niki Smit is in 2008 afgestudeerd aan de HKU. Hij is de medeoprichter van de game-ontwerpstudio Monobanda, waar hij artistiek ontwerper is. Monobanda maakt games op het snijvlak tussen de tastbare en de virtuele wereld. Van een spel voor peuters op de Ipad, tot een ruimtelijk kunstwerk in het Centraal Museum. Behalve games uitgevoerd in opdracht, ontwerpt Monobanda ook autonoom werk om al experimenterend nieuwe grenzen op te zoeken voor de games van de toekomst.

 
Let op! Podiumavonden: ingang via de Lange Jufferstraat 2
 
 
A.s zondag 8 juni: 2e en laatste dag!
ATELIERROUTE UTRECHT
ONTDEK KUNST EN ONTMOET KUNSTENAARS IN HUN ATELIERS!
 
Kunstliefde organiseert voor de tweede keer de Atelierroute Utrecht. Met verrassende wandelingen en fietstochten langs 200 kunstenaars op ca 80 verschillende locaties.
 
De Atelierroute Utrecht leent zich met name om ontdekkingen te doen èn om kunst te kopen in het atelier. Maar ook om nieuwe aansprekende talenten te ontmoeten.
 
Bekijk alle locaties en kunstenaars, en stippel zelf een route uit via de spiksplinternieuwe website www.atelierrouteutrecht.nl
 
De Atelierroute Utrecht is in de hele stad herkenbaar aan de rode en blauwe pointer! Verder zijn er heel veel leuke tips en info te verkrijgen via  facebook en twitter en is de handige opvouwbare plattegrond met alle locaties te vinden in de stad, op alle deelnemende locaties, bij de VVV en natuurlijk bij Kunstliefde!
 
 
 
 
Lid worden van Kunstliefde? Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur