Nieuwsbrief | jaargang 31 | no 305 | juni 2017
 
 
 
10 juni t/m 2 juli
23:49
De Belofte 12

In de Belofte 12 tonen 11 recent afgestudeerde kunstenaars aan de HKU, nieuw werk, en het belooft een spannende en afwisselende tentoonsteling te worden!

Adriaan Luteijn, Boris Steiner, Ellis Veth, Jonathan Straatman, Jurre van Voorst, Lennart de Neef, Luuk de Wit, Marin Hondebrink, Pepe Petropoulos, Ruby-Jane Fu en Tamira Boogaard

[HKU; Fine Art, Fine Art and Design in Education, Fotografie en Product Design]

De Belofte is een project van Kunstliefde voor recent afgestudeerde kunstenaars. In het traject worden ervaringen en gedachten uitgewisseld over het werkproces, het starten van de beroepspraktijk als jonge kunstenaar, wordt informatie verkregen over het aanvragen van werkbeurzen en worden galeries bezocht. Maar bovenal wordt er nieuw werk gemaakt, nu te zien in deze tentoonstelling.
 
Vanuit Kunstliefde werd de Belofte 12 begeleid door Lou Vos (eindcoördinatie), Nienke Jorissen, Brigitte Heslenfeld en Goof Kloosterman.
 
Opening: zaterdag 10 juni om 20.00 uur. 
 
n.b. ivm opbouw tentoonstelling is Kunstliefde op zaterdag 10 juni overdag gesloten
 

 
        
 
                         
 
    
 
 
    
 
Podiumavond 29 juni 20.00 uur
De Belofte 12 > Adriaan Luteijn en Boris Steiner

Twee Belofte-kunstenaars geven tijdens deze avond uitleg over het werk dat zij voor De Belofte 12 tentoonstelling hebben gemaakt. 
 
Adriaan Luteijn
De zoektocht naar een perfecte presentatie, dat is 'Pointless Power' van Adriaan Luteijn. In deze performance maakt Adriaan gebruik van diverse presentatietechnieken zoals powerpoint, autocue en handgebaren om tot een perfecte presentatie te komen. Het onderwerp van de presentatie: presenteren! In de tentoonstelling is ook een video-archief te zien met voorgaande presentaties en repetities. Dit archief geeft inzicht in de voorbereidingen die nodig zijn voor deze poging om een perfecte presentatie neer te zetten. 

Boris Steiner
De rode draad in het werk van Boris is de sociale interactie met het publiek en het openbaren van de creatieve daad. Voor 23:49 heeft Boris een opstelling geïnstalleerd van een stoel, camera en papier, die de potentie bezitten om te worden benut. De intentie is niets meer dan een gesprek te voeren met iemand in de stoel; de opbrengst is een reeks portretten. Tijdens de podiumavond in Kunstliefde zal Boris zijn vertrekpunt en vondsten binnen dit project toelichten.
 
 
Aanvang 20.00 uur
Toegang gratis / Entree via de zij-ingang
 
 
 
De 3e editie van UtrechtDownUnder komt er aan!

25 augustus - 10 september 

Na het succes van Onder Controle in de gevangenis, keert UtrechtDownUnder dit jaar terug in de Utrechtse werfkelders!
Vanaf 25 augustus start deze unieke kunstroute,
3 weekenden lang, met actuele beeldende kunst van
39 kunstenaars op een van Utrechts meest bezienswaardige locaties.

Organisatie Kunstliefde > volg ons ook via facebook 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je Kunstliefde in haar projecten en tentoonstellingen, de vereniging, en steun je (Utrechtse) kunst en kunstenaars. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan tentoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.

Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.

Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
 
Verliefd sinds 1807 / Studenten HKU Kunst & Economie
 
Achterliggende maanden werkten eerstejaars studenten van de HKU Kunst & Economie enthousiast aan een opdracht waarin Kunstliefde de casus was. Vanuit de vraag: 'Hoe een waardevol kunstenaarsgenootschap uit 1807 te behouden voor de toekomst in een eigentijdse vorm?' gingen ze aan de slag.
160 studenten kwamen met suggesties en ideeën. Welke daarvan wij mee aan de slag gaan wordt nog duidelijk, maar dat er mooie ideeën bij waren is zeker! 
 
Kunstliefde bedankt de studenten HKU K&E
 
      
Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, toen en nu
 
Kunstliefde is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, opgericht in 1807 als 'modern teekengezelschap naar het gekleed model'. 
 
Bekende kunstenaarsleden waren o.a. Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Jopie Moesman, Dirkje Kuik, Janus de Winter, Charles Donker en Dick Bruna. Het genootschap heeft een belangrijke plaats vervuld in het Utrechtse culturele leven. Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst en kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land.
 
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers en hebben we o.a. het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder
 
Kunstliefde is ook mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, een platform voor beeldende kunst in Utrecht. We werken hierin samen met o.a. galeries en musea. Art Utrecht organiseert ieder jaar ook Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
Bezoek de website  | Trailer Kunstiefde  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur