Wandelnieuwtjes augustus 2021                              Volg ons ook via  
 
Limburg Wandelt
Wie Lummen zegt, zegt 'het Klaverblad' met de files naar Antwerpen of naar Brussel. Maar Lummen is veel trotser op haar natuur en absoluut op haar Duizendjarige Eik in het bijzonder. De oudste gerechtsboom van België is een van de blikvangers op Limburg Wandelt.  
 
Er is uiteraard nog veel meer te zien: groene bossen, stille natuurgebieden, twee unieke watermolens, het charmante centrum van Lummen... 
Tijdens Limburg Wandelt kan je samen met de populaire dj Regi (wandelambassadeur van Wandelsport Vlaanderen vzw) een verkwikkende wandeling maken van 7 km door het rijke verleden van Lummen en het verborgen moois. Je verveelt je beslist geen minuut! De gezamenlijke wandeling start om 11u30. 
 
Kom het allemaal ontdekken op zondag 22 augustus in Lummen. Alle informatie over Limburg Wandelt vind je op www.limburgwandelt.be
 
Wandelboekje Limited Edition
Nu de officiële wandelorganisaties opnieuw van start gaan, kunnen we weer volop stempels verzamelen in het speciale wandelboekje Limited Edition*. Het stempelboekje  werd eind 2019 bezorgd aan alle toenmalige leden, maar Covid-19 gooide roet in het eten. 
 
Het Limited Edition wandelboekje blijft geldig tot eind december 2021. Bij voldoende stempels kan je het wandelboekje inruilen voor een leuke Wandelsport Vlaanderen gadget. De wandelaar kiest voor welk gadget hij/zij spaart. Bij 15 stempels kan je het wandelboekje inruilen voor een poncho ofwel spaar je verder tot 25 stempels voor een rugzak. 
 
De afhaalpunten werden gepubliceerd in Walking Magazine juni 2021 en vind je ook terug op de homepagina van de website en de wandelblog
 
Een overzicht van de officiële wandelorganisaties vind je op www.walkinginbelgium.be. Per dag en per organisatie staat duidelijk aangegeven of de organisatie doorgaat, gewijzigd of geannuleerd werd.
 
* zondag 16.01.2022 is de allerlaatste kans om de gadget af te halen!
Stempelactie niet cumuleerbaar. 
 
 
 
Wist je dat je voortaan bij Wandelsport Vlaanderen vzw ook als wandelgroep kan aansluiten? Als je 20 mensen kan overtuigen om samen met jou af en toe te wandelen is dit beslist een goede reden om lid te worden van Vlaanderens grootste wandelfamilie. 
 
 
 
 
 
Van 1 tot 10 oktober 2021 staat Vlaanderen in het teken van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid - Samen Veerkrachtig. De perfecte gelegenheid voor Wandelsport Vlaanderen vzw en Te Gek!? om de handen in elkaar te slaan en Te Gekke Veertochten te organiseren. 
            
 
WalkOn, vakantiegevoel in eigen land
Door de jaren heen is WalkOn een begrip geworden als het aankomt op vakantiegevoel in eigen land. Het concept dat Wandelsport Vlaanderen vzw samen met haar trouwe partner Vayamundo lanceerde, was meteen een schot in de roos. 
 
Hou je van wandelen en wil je dit graag combineren met een vleugje heerlijk logeren aan onze Belgische Kust of in het hartje van de Ardennen? Dan is WalkOn de geslaagde wandelformule waarnaar je op zoek bent.

Ook dit najaar staan met de WalkOn Autumnde WalkOn Midweek en de WalkOn Oostende in Kerstlicht enkele supertoffe wandelarrangementen op til. Vlug inschrijven is de boodschap. 
 
Meer informatie over het WalkOn-aanbod vind je HIER.
 
 
                                Word wandelexpert!
Vanaf 4 september 2021 start een nieuwe lessenreeks Initiator wandelen in Sport Vlaanderen Herentals. Je leert er hoe je groepen moet begeleiden, wandelactiviteiten organiseren, veilig en gezond sporten, EHBO, werken met kaart en kompas, maar ook met een wandel-gps,… Een flinke portie bagage waar je direct in de praktijk mee aan de slag kan.
 
De opleiding omvat in totaal 62 lesuren en loopt over een periode van ongeveer 4 maanden. Wil jij je ook graag bijscholen tot wandelexpert en kans maken op een erkend diploma van de Vlaamse Trainersschool? Schrijf je dan als de bliksem HIER in. 
 
 
Wandelreis: Lofoten
eilandengroep boven de poolcirkel
 
Als het op wandelen aankomt in Noorwegen, dan is de Lofoten een niet te missen wandelbestemming. De eilandengroep van vulkanische oorsprong hoog boven de poolcirkel doet je soms naar adem happen. Hier rijzen spitse bergen majestueus uit de zee, spoelt azuurblauw water over witte stranden en ademen de kleurrijke dorpjes een ongedwongen visserssfeer. Ze vormen een natuurlijke grens tussen het vasteland en de woeste Noorse zee.  
 
Wil je van 26 juni t.e.m. 3 juli 2022 wandelen op de Lofoten? Schrijf je HIER in voor deze bijzondere wandelreis.