AGENDA  
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
ewarner@xs4all.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN;
Dukes 1; Dukes-ASRV Asrum; 78-8
Dukes 2; Haagsche RC-Dukes; 28-17
Dukes 3; EVRC the Wallabys-Dukes; 55-0
Dukes 4; Dukes-Oysters/Ducks; 22-52
Dames; Utrecht/RCE/Elephants-Dukes; 0-90
Colts Dukes/Ducks/RCE1; Noordcombinatie-Dukes; 15-65
Colts Dukes/Ducks/RCE2Tilburg/BRC-Dukes; 101-10
Junioren DukesRFC Haarlem/AAC-Dukes; 12-13
Cubs; Dukes-Eemland; 0-112
 
DECEMBERMAAND - CADEAUMAAND?

WAT TE DENKEN VAN
 
THE DUKES KLEDING!

VERKRIJGBAAR VAN 3XS TOT 3XL

PASSEN IN HET CLUBHUIS?
11 en 13 november
van 18.30 tot 20.30 uur.
 
Van ieder verkocht item krijgt
The Dukes een percentage.
U steunt dus ook de club.
 
ASCRUM GEEN PARTIJ VOOR STERKERE DUKES
In een eenzijdig duel hebben The Dukes zich ontdaan van promovendus Ascrum: de Amsterdamse studenten werden met 78-8 naar huis gestuurd de grootste uitslag van Bossche zijde in dit seizoen. De eerste helft kon Ascrum nog een vuist maken, de tweede helft waren The Dukes simpelweg te fit, te snel en te sterk voor de onervarener studenten.
Op papier zou  het duel tussen de eerste en de laatste plaats van de Lotte Ereklasse een makkelijke wedstrijd moeten zijn voor The Dukes. De ranglijst geeft in het geval van Ascrum echter een enigszins vertekend beeld, aangezien de Amsterdammers al tegen Castricum, Eemland, Hilversum, DIOK én ’t Gooi hebben gespeeld voordat het op bezoek mocht aan de Limietlaan, lees meer...
 
OYSTERS/DUCKS WINNEN VAN UT VIERDUH
Geen vuiltje aan de lucht, het zonnetje schijnt en het voelt aan als 25 graden. Wat wil een mens nog meer…Rugbyen! En gelukkig mag dat vandaag, en wel tegen de Oysters/Ducks combinatie. Om 8 uur 's ochtends komen de whatsappjes al binnen van spelers die al stijf staan van adrenaline. Ze kunnen niet wachten en dat beloofd wat.
We verzamelen om 13.15 en de eerste spelers staan al te ijsberen voor het clubhuis. Henrie Eikemans word nog even afgestoft en heeft er zin in! Na een goede warming-up staan alle neuzen redelijk dezelfde kant op. De een staat net iets schever dan de ander, maar we willen allemaal hetzelfde en dat is winnen! Lees meer...
 
DUKES DAMES; 3E SEIZOEN EN BOVENAAN
Ofschoon The Dukes dames pas 3 seizoenen bestaan, zijn zij dit seizoen een beducht tegenstander voor iedereen. Ze staan (nog steeds) bovenaan, na wederom een wedstrijd gewonnen te hebben, ditmaal van Utrecht/RCE/Elephants. Keep up the good work ladies! 
 
Voor wie ze wil volgen, https://www.facebook.com/DukesDames
 
THE DUKES RUGBY, JUNIOREN
Zaterdag 1 november hebben beide junioren teams weer een wedstrijd gespeeld, na een korte periode zonder.

Het cluster speelde tegen RCC, de nummer 2 in de poule.
De eerste helft was spannend. De spelers werkten kei hard en het ging gelijk op. De tweede helft zag er helaas anders uit. Het team kon Roosendaal conditioneel niet meer bijhouden en de concentratie zwakte hierdoor ook wat af.
 
Het Dukes team speelde uit tegen Haarlem.
The Dukes was kwalitatief beter, maar dit kwam niet uit de verf; slordig spel maakte dat Haarlem in de wedstrijd bleef en bij rust zelfs voor stond met 5-3. Ondanks dat bleven de koppen hoog.
In de tweede helft speelde het team gecontroleerder en dit maakte dat de wedstrijd er heel anders uit kwam te zien. Het werd 5-13.
Lees meer ...
 
MINI'S WINNEN BRAKKENTOERNOOI
Het Brakkentoernooi te Breda was dit jaar nog populairder dan de voorgaande jaren, maar liefst 17 clubs waren vertegenwoordigd bij de mini’s. Iedere club mocht maar 1 team inschrijven, Breda de thuis club had 2 teams in stelling gebracht.  
Met maar liefst 20 Dukes mini-spelers richting Breda gegaan. Hoewel we een goede start van het seizoen hebben gekend, is het Brakkentoernooi altijd een serieuze test case om te weten waar we landelijk staan daar nagenoeg iedere club met een serieus mini team wil deelnemen. Er waren 6 poules van 3 teams. Dukes zat in de poule met sterke clubs als RC Tilburg en RRC Rotterdam. Alleen poulewinnaars kwamen in een poule met de andere poulewinnaars voor de hoogste plaatsen. Lees meer...

 
BEDANKT VOOR BIJDRAGE HERDENKING
Dag Toine,
De afgelopen weken hebben we met elkaar opgetrokken, om onderdelen van het 70 jarige herdenkingsfeest rond de bevrijding van de stad tot een prachtige invulling te maken. We mogen nu terugkijken op mooie momenten van herdenken en vieren, en daar is het stadsbestuur – mede namens de stad – jou zeer dankbaar voor. Ieders bijdrage daarin is het puzzelstukje op de juiste plek geweest, en jouw ondersteuning – op welke wijze dan ook – is én wordt zeer gewaardeerd. Een dank-je-wel is dus op z’n plaats. Veel, veel dank aan jullie en de kids! Bijgevoegd waarvoor we het allemaal hebben gedaan.
Jan de Wit (Kabinetszaken gemeente 's-Hertogenbosch)
 
DECEMBERMAAND - CADEAUMAAND?

WAT TE DENKEN VAN
 
THE DUKES KLEDING!

VERKRIJGBAAR VAN 3XS TOT 3XL

PASSEN IN HET CLUBHUIS?
11 en 13 november
van 18.30 tot 20.30 uur.
 
Van ieder verkocht item krijgt
The Dukes een percentage.
U steunt dus ook de club.
 
COMMERCIËLE CIE. ZOEKT NIEUW LID
De commerciële commissie zorgt er voor dat onze club financiële middelen heeft om de club te laten draaien, we de spelers kunnen ondersteunen en de sport kunnen uitdragen. We doen dit momenteel met 3 personen.
John de Noorlander, onze chef bord, hij regelt alle nieuwe borden. John Eikemans, chef techniek, hij hangt alle borden op en Bas Mooren die de structuur in de werkzaamheden aanbrengt. We hebben veel goede ideeën en steeds meer contacten met (potentiële) sponsors. We zoeken nog iemand die ons wil mee helpen. Heb jij een commerciële inslag, een hart voor de club en wil je op een of andere manier een bijdrage leveren, praat eens met een van ons of mail sponsor@dukesrugby.nl  
 
 
Weet je, of ben je, iemand die nog een paar mooie meters reclame wil maken op de mooiste sportfacilitiet van 's-Hertogenbosch? We hebben nog 4 plekken over. Meld je bij ons aan, vol = vol.
 
PLEUNI KIEVIT NAAR RIO DE JANEIRO?
Pleuni Kievit (al een aantal jaren lid van The Dukes en speelt bij de Dames) is onlangs officeel opgenomen in het Nederlands Elite rugby Sevens team dames wat bezig is om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Om die reden heeft ze vanuit het NOC/NSF een A-status (topsport) toegekend gekregen.
  
Inmiddels woont ze een deel van de week in een schitterende appartement in Amsterdam samen met nog 2 andere Dukes club- genoten te weten: Norbecio Mambo en Rik van Balkom (zij combineren studie met een topsport rugbyprogramma aan het Nationaal Training Centrum, net als Diede Brekelmans en Aidan Scanlan).
 
Wij wensen Pleuni heel veel succes in de aanloopfase naar Rio de Janeiro, en wie weet .............
 
U19 5e OP EUROPEES KAMPIOENSCHAP
De strijd der Lage Landen is gespeeld om de 5e / 6e plaats van het Europees Kampioenschap U19 in Portugal. Nederland wist de strijd ter titanen te winnen met 27-00 en gaat met een mooie 5e plaats naar huis. 
In de selectie 3 (ex) Dukes spelers; Aidan Scanlan, Reinier Pieters en Arno Macken.
 
COMPLIMENT OUDER NIEUW LID
Bij deze wil ik mijn waardering uitspreken voor de inzet van iedereen
die bij de club betrokken is. Mijn kinderen zijn nog maar sinds dit
seizoen lid van de club, ik moet mijn weg nog vinden in alle trainingen,
toernooien, activiteiten, does en dont's  en dergelijke, maar ik krijg wel
een goed en welkom gevoel bij de club en zie dat er met hart en ziel
gewerkt wordt voor de club. Dat vind ik mooi en bijzonder en ik ben blij
dat we bij deze club zijn terecht gekomen.
Met vriendelijke groet, Daan
 
WEDSTRIJDFOTO'S IN DUKES FOTOALBUM
Stuur wedstrijdfoto's aub per WeTransfer naar website@dukesrugby.nl.
Dan kunnen we opgenomen worden in het Dukes foto-album en kan een veel breder publiek genieten van deze beelden. Hou ze niet alleen maar voor jezelf of je eigen teamgenomen, maar share met je Band of Brothers and Sisters!
 
Week 45/2014
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl