Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws Maart 2011
Beste ,
Geboren
Op 10 februari jl. is geboren Freya Henna. Gefeliciteerd Lonneke Willemsen, Campagne Manager DOS, met jullie dochter! Wij wensen jullie veel geluk en gezondheid toe.
 
Anti Racismedag
Op 21 maart aanstaande organiseert het Rietveld Lyceum voor haar leerlingen wederom een Anti Racismedag. Ook DOS is de hele dag aanwezig om gastlessen te geven. De lessen worden op een interactieve manier verzorgd. Zo is er een film te zien over twee kinderen in Nicaragua, is er een knock-out show en de winnaar mag op een pinata (vogel gevuld met snoep en verrassingen) slaan. In Nicaragua is het stuk slaan van een pinata hèt hoogtepunt van een feestje.
Wandelen voor Water
Op woensdag 23 maart doen 55 kinderen van de basisscholen OBS Hogenkamp en De Kleine Prins mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Zij lopen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzakje, net als veel van hun leeftijdsgenootjes dat gewend zijn te doen in La Libertad.
 
In de aanloop naar de sponsorloop krijgen de leerlingen een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie in het algemeen en over de lokale situatie in Nicaragua. De kinderen worden zo bewuster van het belang van schoon drinkwater in de wereld.
 
De leerlingen worden feestelijk onthaald met muziek en een traktatie op woensdagochtend 23 maart om ongeveer 10.45 uur op het plein (markt) voor het Gemeentehuis.
 
Wandelen voor Water is een landelijk evenement, mede georganiseerd door Aqua for All. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar diverse water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. Meer informatie over Aqua for All is te vinden op www.aqua4all.nl en www.wandelenvoorwater.nl
 
 
Verbeteren drinkwatervoorziening 2011
Op initiatief van DOS helpt het Waterschap Rijn en IJssel, samen met haar waterpartners, Vitens-Evides International en Leaf en de gemeente aldaar, bij de uitvoering van het waterproject met de doelstelling: “Een bijdrage leveren aan het verbeteren van de drinkwatervoorziening in La Libertad door verbeteringen aan te brengen in de gehele waterketen”. Door de realisatie van vier putten krijgen ongeveer 80 kinderen direct toegang tot schoon drinkwater. Dit water is ook beschikbaar voor hun families en omwonenden, zo’n 500 mensen.
 
Badeendjes Race Oude IJssel
Reserveer nu alvast in uw agenda. Want op zaterdag 30 april gaan er duizenden badeendjes met elkaar de strijd aan op de Oude IJssel, De Bleek. Voor € 3,00 koopt u zo’n eendje; komt uw eendje bij de eerste 10 over de finish, dan wint u een prachtige prijs. De opbrengst komt ten goede aan water- en sanitatieprojecten in La Libertad. De race wordt georganiseerd door twee leerlingen van het Ludgercollege. Darlyne en Eva heel veel succes met alle voorbereidingen!
Nicalog
Sinds kort kunt u op onze eigen website alles lezen over het kleine lief en leed van de mensen in Nicaragua. Ook de politiek komt regelmatig ter sprake. De blog wordt samengesteld en beheerd door Johan Biemans, die woont en werkt in Masaya, Nicaragua.
 
Fietsen scoort
Ook afgelopen jaar fietsten de Doetinchemse ambtenaren voor La Libertad. De fiets inspanningen leverden samen een prachtige totaalopbrengst op van € 1.150,42. Bedankt voor dit mooie bedrag!
Werkbezoek La Libertad
Van 28 februari tot 4 maart 2011 vindt er een werkbezoek plaats aan La Libertad. Namens het bestuur van DOS nemen Mart Hopmans en Anneke van der Haar daaraan deel. Tegelijkertijd is er een missie van experts van het NL-waterconsortium. Tijdens dat werkbezoek wordt de aftrap geven voor de 2e fase van het project ‘Schoon water voor La Libertad’, die zal lopen tot eind 2012. Binnenkort kunt u meer lezen over dit werkbezoek in een speciale uitgave van onze nieuwsbrief.
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010