Hej,
 
Det märks verkligen att säsongen kommit igång ordentligt för oss garnälskare. Det är full fart i butiken av både nya och gamla stickare och det är så inspirerande att ta del av alla era projekt och idéer!
Inspiration bjuds det i stor mängd även på nästa kurs, Ivar Asplund är tillbaka med en av förra terminens favoritkurser; tvåändsstickning med mönster i flera färger, läs mer nedan i inbjudan.
 
Denna vecka är det stick- och virkcafé igen, hoppas vi ses :)
 
   
Stick- & virkcafé
Onsdag 3/10 kl 17.30 - 19.30

Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs!
 
  
 
  
FAVORIT I REPRIS:
Tvåändssticka mönster med två färger
Torsdag 18 oktober kl 18.30-21.00
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. Kursledare är Ivar Asplund, som bloggar på Asplundknits.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Välbesökt bokrelease
Tack till alla som kom förra lördagen på bokreleasen för Maskor och medeltid, det var verkligen fullt hus!
 
22 september - 6 oktober kan du se flera av de plagg som Anna-Karin stickat under arbetet med boken hos Litet nystan. Missa inte denna chans att se de fantastiska plaggen "live" och inspireras till egen mönsterstickning. Vi är glada och tacksamma att utställningen förlängts med en vecka så att vi får mer tid att beundra de vackra tröjorna.

Vi sålde raskt slut på release-upplagan, så vi har inga fler böcker till försäljning i butiken, men den finns i bokhandeln eller att beställa på nätet. Vi har ett referensexemplar om du vill se vilka garner och färger som används till de olika modellerna.
  
  
Kort-korta rundstickor - för dig som inte gillar strumpstickor
Vi har återigen de kort-korta rundstickorna i stl 2.5 mm i lager, finns även i grövre storlekar. De japanska kort-korta rundstickorna är 23 cm långa (eller snarare korta) och har assymetriska spetsar som gör att det faktiskt går att "nå runt" och sticka till exempel sockor eller strumpor utan strumpstickor. Priset är från 110 kr.
 
 
Solgul kofta
Dottern har fått en ny favoritkofta.! Den heter Bolla och är stickad i solgult Visjögarn från Östergötlands ullspinneri och pyntad med pärlemorknappar i olika färger. Mönster och garn säljs tillsammans och modellen kan stickas både till barn och vuxen.
 
 
Två nya kataloger från Drops Design
Nu har vi fått hem de två senaste katalogerna från Drops. Nummer 144 innehåller många fina inredningsidéer som filtar, kuddar, sittpuffar och annat stickat och virkat som du kan pynta hemmet med. Kan också vara fint som julklappar eller presenter.
 
Och Smådrops nr 23 inehåller finfina mönster på plagg till barn i åldern 3-14. De virkade frukterna och fruktkorgen är ju bara så söta! Som vanligt kostar katalogerna bara 10 kr styck.

 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt