Nieuwbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF
 
DECEMBER 2017
 
Beste nieuwsbrieflezer,
 
Het aftellen naar kerst is begonnen en het einde van 2017 is in zicht. Wij kijken terug op een druk maar erg mooi jaar, waarin de ontwikkelingen niet stilstonden. Zo zagen we een sterke groei in het aanbod en gebruik van kant-en-klare vocabulaires en bijbehorende methodieken voor communicatieontwikkeling, die cliënten nieuwe mogelijkheden geven om alles uit de kast te halen. Ook hebben we weer veel nieuwe hulpmiddelen mogen introduceren, zoals de I-110, de nieuwe Mobi, de nieuwe PCEye, Mobii tafelprojectie en Cosmo. Daarnaast hebben we een start gemaakt met het aanbieden van diensten via onze webshop en met een aantal nieuwe cursussen. En last but not least zijn we erg blij met de samenwerkingen die we zijn aangegaan met Acticomm en de webshops Eelke Verschuur.
 
In 2018 is er ongetwijfeld weer genoeg te beleven. We zien dat er in ons vakgebied volop geïnnoveerd wordt en dat instellingen daarin steeds vaker het voortouw nemen. Wij verwachten de komende maanden weer veel nieuwe producten en zullen ook ons dienstenaanbod verder uitbreiden. Daarnaast lanceren wij in 2018 een nieuwe website en hopen we u in mei weer te ontmoeten op de Support beurs.
 
Wij willen u hartelijk bedanken voor uw vertrouwen en wensen u alle goeds voor 2018. Wij zullen er in elk geval weer de schouders onder zetten voor u!
 
In de media
In het afgelopen jaar verschenen weer een aantal cliënten en hulpmiddelen van rdgKompagne in de media. We lichten er enkele publicaties graag nog eens uit:
 
In maart was Corné te zien in het programma Je Zal Het Maar Hebben van BNN. Corné communiceert met een I-15 en presentator Tim Hofman deed enthousiast met hem mee.
 
De Prinsenstichting onderzocht het effect van interactieve projecties voor mensen met een meervoudige beperking. In april stond daarover een artikel in Klik, Vakblad voor de verstandelijk gehandicaptenzorg.
 
In november verscheen in het blad Ronduit Roessingh een interview met Nathalie, Tobii-gebruikster en stagiaire bij rdgKompagne. “Mijn leven is anders maar ook weer helemaal niet.”
 
En in het Algemeen Dagblad stond in november een mooi artikel over onze Kojo, in gebruik bij Zonnehof in Vlaardingen. “Kate kan nu met haar ogen zeggen wat ze wil.”
 
Je Zal Het Maar Hebben Ronduit Roessingh
 
Een kerstcadeautje van Tobii
Ter gelegenheid van kerst heeft Tobii Dynavox een spannende nieuwe racegame gemaakt. De game heet Eye Race en is gratis te downloaden. Eye Race is helemaal handenvrij te spelen met oogbesturing. Het spel heeft bovendien een multiplayer modus, waarin je het kunt opnemen tegen vrienden of familie die een toetsenbord gebruiken.
 
Eye Race   Eye Race
 
 
Eye Race is te spelen met de PCEye Plus, PCEye Mini of PCEye Explore in combinatie met Windows Control of Gaze Point software. Het spel is helaas niet te spelen met de oude Gaze Interaction Software.

 
Nog meer kerstplezier
Wist u dat u van de Mind Express website en van Pageset Central ook kerstactiviteiten en kerstcommunicatiepagina's kunt downloaden? Zoek op Kerst, Kerstmis of Christmas en vind mooie kaarten van andere gebruikers.
 
Maar ook rdgKompagne heeft enkele leuke kerstactiviteiten gemaakt. Download via de links hieronder verschillende kerstmemory-versies en een speciale YouTube-kaart voor oogbesturing.
 
Youtube Kerst voor Communicator 4
Youtube Kerst voor Communicator 5
Speel kerstvideo’s in YouTube. Speciaal voor gebruikers van oogbesturing.
 
YouTube Kerst voor Communicator
 
Kerstmemory voor Mind Express
Speel kerstmemory met 8, 16 of 24 kaartjes en SymbolStix symbolen.
 
Kerstmemory voor Mind Express Kerstmemory voor Mind Express
 
Kerstmemory voor Communicator 4
Kerstmemory voor Communicator 5
Speel kerstmemory met 6, 12 of 20 kaartjes en SymbolStix symbolen.
 
Kerstmemory voor Communicator Kerstmemory voor Communicator
 
Kerstmemory PDF
Speel kerstmemory met maximaal 40 kaartjes met SymbolStix symbolen.
Print de PDF twee keer en knip de kaartjes uit.

Kerstcommunicatie PDF
Communicatiekaart met SymbolStix symbolen, om te printen.
Kerstcommunicatie PDF Kerstmemory PDF
 
Mind Express activiteiten zijn te openen in het programma Mind Express 4 of Mind Express Player. Communicator activiteiten zijn te openen in Tobii Dynavox Communicator. Paginasets voor Communicator 4 zijn ook te openen in Communicator 5.

 
Kerstgroet
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld, of omdat u bent opgenomen in het relatiebestand van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder.