Inspiration & Insights
Je laatste kans dit jaar! 

Morgen (woensdag 30 december) is de laatste themadag 'Succesvol mediteren kun je leren' voor dit jaar.
Wil jij ook weleens weten wat mediteren met je doet? Meld je dan HIER aan! Er zijn nog maar vier plaatsen beschikbaar. En omdat de decembermaand al duur genoeg is, kost het maar 50 euro voor een hele dag. Voor dat bedrag mag je ook nog gratis iemand meenemen! Maar ben er wel snel bij want vol is vol
Juist als je last van stress hebt en ook tijdens deze vakantieperiode nog steeds onrustig bent, zou ik me aanmelden en gebruik maken van dit eenmalige aanbod van twee voor de prijs van één. Ook het dagtarief gaat per 1 januari weer naar 95 euro per persoon per workshop of themadag. 
 
Gezonde spanning 
Maar misschien weet je helemaal niet meer het verschil tussen stress en een normale gezonde spanning. Of denk je dat de spanning die jij ervaart normaal is en niets met stress te maken heeft. 
Een van de deelnemers aan de laatste themadag vond dat hij volledig stressvrij was en alleen op de themadag Mediteren aanwezig was voor zijn vriend die zoveel stress ervoer dat hij niet meer auto durfde te rijden. Bij vertrek zei deze deelnemer:"Ik ervoer geen stress, maar weet nu wat het betekent om helemaal vrij van stress te zijn." Zijn vriend, die niet meer auto durfde te rijden omdat hij bang was door de stress een ongeluk te veroorzaken, was gelukkig al naar anderhalf uur zijn stress volledig kwijt en heeft heerlijk ontspannen kunnen genieten van de feestdagen.
 
Wat is stress
Hieronder een paar algemene criteria waarmee je kunt bepalen of je stress hebt.
 
* Stress is een constante mate van spanning die teveel is
Innerlijke onrust is ook een vorm van stress
* Stress is een vorm van overbelasting
 
maar ......... en dat vergeten heel veel mensen
 
* Stress is een alledaags fenomeen en vaak onvermijdelijk
 
Het gaat er niet om dat je geen stress meer in je leven mag ervaren. Het gaat er om dat als je stress ervaart en er sprake is van één van deze bovenstaande fenomenen er een flinke verhoging van het stresshormoon cortisol in je bloed is. Tijdens de themadag Succesvol mediteren leer ik je hoe alles voelbaar en relatief simpel weer normaal kan worden.
 
 
Janny
 
Brightnezz Trainingscentrum
Helmond/Brandevoort
T (06) 54775574
info@brightnezz.com
Wist je dat we 40 tot 60.000 gedachten per dag hebben
De Amerikaanse psycholoog Timothy Brown heeft aangetoond dat we gemiddeld zo’n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag te verwerken krijgen. Dat is nog tot daar aan toe, maar wist je dat 70 procent hiervan negatief geladen is? Toen ik hier achter kwam ben ik heel anders naar mijn gedachten gaan kijken en onder meer gaan zien dat gedachten niets meer en niets minder dan mentale activiteiten zijn. Deze mentale activiteiten zijn meestal overbodige ballast. En doordat ze voor 70 procent negatief geladen zijn kunnen ze ons ook nog problemen gaan bezorgen. Meer lezen...
 

 
Dit is een email van Janny Leggedoor met tips en verhalen over mindfulness en het reduceren van stress.Abonneer je op Inspiration & Insights. Het is gratis! Je ontvangt deze mail omdat jij je hebt aangemeld of we een netwerkcontact zijn, kaartjes hebben uitgewisseld en/of eerder met elkaar gemaild of gesproken hebben. Vond je deze Inspirations & Insights interessant, mail hem dan gerust door naar bekenden van je.
 

 
Janny Leggedoor
trainer/writer/publisher
Brightnezz trainingscentrum
Telefoon (06) 54775574