Beste 

‘Alles in huis’ is de nieuwe leuze van onze lokale dienstencentra. Van onze bezoekers willen we
‘contente bewoners’ maken. Deze maand zijn onze cursussen gestart. Ga zeker eens een kijkje nemen op www.dienstencentra-brugge.be of like ons op Facebook. Misschien wil jij ook wel wat promotie maken voor ons?
Stuur een mailtje naar me en je ontvangt een affiche om uit te hangen.
Wanneer onze ‘Mintus-brigade’ deze opmerkt, kun je een prijs winnen! Alvast bedankt.
Graag tot in één van onze huizen!


Bart Lambrecht, diensthoofd lokale dienstencentra
bart.lambrecht@mintus.be of 050 32 78 81

Digitale week
Alle dienstencentra
Week van 22 oktober

In de week van 22 oktober gaan we voor de leuze ‘Allemaal digitaal’. Zowel als gevorderde of als zogenaamde digibeet kan je jouw computer-honger stillen! Een greep uit het aanbod: google voor gevorderden, je foto’s bewaren in de Cloud of aan de slag met je smartphone…

GRATIS
Inschrijven in de verschillende dienstencentra tot en met één week op voorhand.

Recht op een waardig einde
Aula van AZ Sint-Jan
Woensdag 10 oktober om 13.45 u.

Recht op een waardig levenseinde waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Wim Distelsmans, kankerspecialist en voorzitter van de palliatieve thuiszorg OMEGA, vertelt zijn strijd voor recht euthanasie. Nadien is er ruimte om je vragen te stellen.

€ 5
Inschrijven t.e.m. 5 oktober.

Trefdag “ Mee op cruise met Levensvreugdia” - Levensvreugde
Vrijdag 28 september om 11.30 u.

Laat jouw droom uitkomen! Ga mee op cruise met de Levensvreugdia. Via opdrachten verdien je de nodige euro’s om nadien aan boord te gaan op ons luxeschip. De kapitein en zijn bemanning verwachten jou.

PS/ Het gaat om een spelnamiddag, geen echte cruise.

€ 10
Inschrijven t.e.m. 21 september
(zolang er plaats is - max. 80 deelnemers)

 

QUIZ 45 jaar dienstencentra
Sconevelde

Maandag 22 oktober om 14.00 u.

Voor onze 45ste verjaardag organiseren we terug een quiz. Deze keer voor én door de Brugse dienstencentra. Test je kennis over onze lokale dienstencentra en maakt zo kans op eeuwige roem! Schrijf je alvast in met jouw team (max. 6 deelnemers per team)

€ 1 per deelnemer
Inschrijven zolang er plaats is (tot week op voorhand).


 

Doe-mee-dag
De Balsemboom
Zondag 16 september vanaf 10.00 u.

Samen met de braderie in de Langestraat opent De Balsemboom zijn deuren voor een heuse Doe Mee Dag. Heel wat van onze activiteiten en lessen kunnen vandaag uitgeprobeerd worden. En dat allemaal gratis. Aarzel dus niet en spring eens binnen voor een proefje. En wie weet vind jij wel een nieuwe club of cursus die je aanspreekt.

GRATIS
Vooraf inschrijven hoeft niet.

 

Preview Den Breydel
Woensdag 3 oktober vanaf 14.00 u.

Het nieuwe paviljoen Den Breydel is antennepunt voor LDC Meulewech en opent – al eens- zijn deuren.
Nieuwsgierig? Kom dan zeker langs op woensdagnamiddag
3 oktober. Naast kinderanimatie, speelt een heuse buurtband en is er ook een poëzieoptreden.

GRATIS
Vooraf inschrijven hoeft niet.

 

Budget-praat-café
Najaar 2018 van 14.30 - 16.00 u.

In dit café heb je niet alleen de kans om te ontmoeten, maar kan je ook ervaringen en tips uit te wisselen rond het thema ‘budget’ zoals abonnementen telecommunicatie, hoe onze energiefactuur doen dalen…Naast ‘tips & tricks’ leren we van elkaar. De cafés houden halt in ’t Werftje, Levensvreugde, Ter Leyen,Ten Boomgaarde en De Garve.

Gratis
Inschrijven kan tot en met de dag zelf.

Repaircafé i.s.m. Vorming plus
Ter Leyen
Zaterdag 22 september
van 14.00 u. tot 17.00 u.

Met je kapotte spullen kan je opnieuw terecht in ons herstelcafé. Samen met een team vrijwilligers herstel je ter plaatse jouw spullen. Ook kan je er terecht met je digitale vragen. Tussendoor is er tijd om te verpozen met een drankje in onze cafetaria.
Lees meer...

Gratis
Vooraf inschrijven hoeft niet!


Met Pensioen
Buurtpaviljoen Den Breydel

Donderdagavond 8 november 18.30 u.- 20.00 u.

Tijdens onze loopbaan gaan er geregeld collega's met pensioen. Een ver-van-mijn-bed-show tot op het moment dat jouw pensioen nadert. Misschien het moment om even stil te staan bij jouw eigen pensioenplanning. Tijdens deze cursus van 6 sessies krijg je uitleg over sociale, psychologische en andere veranderingen die gepaard gaan met het op pensioen gaan. Ook krijg je suggesties over hoe je je pensioen kan invullen aan de hand van activiteiten of vrijwilligerswerk.

€ 10 voor 6 lessen
Inschrijven t.e.m. 30 oktober

De Mantelfluisteraar
Ter Leyen
Elke 1ste donderdag van de maand vanaf 14.00 u

Vlaanderen kent meer dan een half miljoen mantelzorgers. Via het mantelzorgcafé willen we hen niet alleen een hart onder de riem, maar ook een ontmoetingsruimte aanbieden.
In het praatcafé ‘De Mantelfluisteraar’ in Assebroek kom je als mantelzorger samen voor een luisterend of een gezellige babbel. Ook thema's zoals zelfzorg, ergotherapie gaan we niet uit de weg.

Gratis
Inschrijven is gewenst
.

Informatie i.v.m. de GPDR-wetgeving

Mintus hecht veel belang aan de bescherming van uw privacy. De manier waarop we gegevens verzamelen en bewaren gebeurt conform onze privacyverklaring. Die privacyverklaring kunt u vinden op https://www.mintus.be/privacyverklaring-de-stad-brugge-het-ocmw-brugge-mintus-en-de-verenigingen of op de website van Mintus.
www.mintus.be

www.dienstencentra-brugge.be