8 юли 2019 г. 
 
Здравейте,

Може би някои от вас са в еуфория от предстояща почивка, а други в по-лежерно настроение след отпуска.

Ако искате да се разсеете за малко с една по-сериозна тема, каквато e отпадъците, представяме ви добри решения и инициативи за устойчив подход към този така ценен ресурс. 
 
Интересна информация можете да намерите и в нашите групи във    .
 
Приятно четене и с пожелание за едно "безотпадъчно" лято!
 
Таня Булдеева
Виа Експо
 
 
 
 
На пазара е вече подобрена версия на шредера Terminator
От Прайм Технолоджийс, изложител на Save the Planet’19 и дистрибутор на Komptech за България, съобщиха, че по време на OPEN DAYS (24-26 юни), производителят е демонстрирал подобрена версия на Terminator. Благодарение на иновация шредерът вече има нови области на приложение.
 
 
 
 
Нови критерии относно опаковките представя FEAD (партньор на Save the Planet) 
Те са разделени в три категории – дизайн на продукта; въпроси, касаещи пазара; технологични проблеми. Това предложение е направено с цел да се подобри Директивата за опаковки и опаковъчните отпадъци.


 
 
 
 
Благичка – един различен ресторант
Какво е необходимо, за да приемем философията Нулеви отпадъци? Да променим нагласата си, да осмисляме изборите при покупка и какво оставяме след себе си? Пазаруване на насипни продукти в кутии за многократна употреба, мъфини в опаковки, които се ядат, компостиране на отпадъци и др. Блажка Димитрова разказва за стъпките, чрез които само за 1 година се постига огромен прогрес – 1% остатък от отпадък.

 
 
 
 
 
В Стокхолм разработват ново решение за вакумно събиране на отпадъците
Запознайте се с кварталите на бъдещето. Без шум от камиони, без миризми, спестяване на място – хартията се рециклира, а от храните се произвежда биогаз.
 
 
 
 Статистика                     Изложители 2019         Абонамент бюлетин
  Ако бюлетинът ви е харесал, можете да го споделите   

   Виа Експо: www.viaexpo.com
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".