Nieuwsbrief mei 2019
                 Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
                                   aanmelden voor nieuwsbrief

Ritueel rond water
Chartres.
15 vrouwen in een kring. Ieder heeft water meegenomen uit de eigen woonplaats.
Water heeft geheugen en reageert op de omgeving.
De vrouw in deze groep die als eerste het levenslicht op aarde heeft gezien, staat rechtop en houdt een glazen schaal vast.
We zingen een lied over het water dat wegwast wat weg kan en dat ons lichaam en onze ziel zuivert.
Om de beurt stapt één van ons naar voren met een potje water, vertelt waar het water vandaan komt en met welke intentie het in de schaal wordt geschonken.
Tussendoor klinkt steeds het geluid van de drum.
Als iedereen is geweest, wordt het water uit de schaal in een flesje geschonken, dat meegaat de crypte in. Daar is een eeuwenoude bron van 33 meter diep, waar in vroeger tijden genezende krachten aan toegeschreven werden, in de eeuwen erna is dichtgegooid, later weer ontdekt en ontdaan is van het puin, en nu droog ligt.
In een kring staan we rond de bron, we zingen een bronlied en gieten om beurten water uit het flesje in de bron. 
Later in de week gieten we de rest van ons meegebrachte water uit in de Eure die door het stadje stroomt. En nemen we water uit de Eure mee naar huis.
Om de wateren met elkaar te verbinden.

Agenda: klik website
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie di. avond 4 juni, 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (de volgende is dinsdag 2 juli) graag aanmelden  info  
Mantrazang in het Couveehuis: wegens het vol-zijn van de eerste groep is vanaf 4 maart een tweede groep gestart van 15.45 tot 17.15 uur. De groep groeit, maar er is nog plek. Je verbindt je telkens voor 8 keer. Info kan bij mij, en hier aanmelden
Labyrintloop aan de vloedlijn met volle maan: 30 mei 20.30, info
Zomerzonnewende viering: 21 juni, we vieren de overgang van voorjaar naar zomer met zang, drum en ritueel, wederom bij mij thuis, met een klein vuurtje  info  
Externsteine: Zingen en Zijn bij de stenen, een miljoenen jaren oude rotsformatie: 15 t/m 18 mei, max 8 pp, er zijn nog twee plekjes met last minute korting, stuur me een mail info

Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over een mooie laatste muzikale verrassing.
Boekentip: Sigward, bericht uit het leven na de dood. Vaker over gehoord, eindelijk gelezen. Een jongeman die als soldaat in de eerste wereldoorlog stierf, maakt contact met zijn zus. Mooie integere beschrijvingen vanuit het hart. 
En: een mooi animatiefilmpje "The life of Death', over dood en leven, en vrijheid. 
 

Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten om zo ruimte te maken voor het in vrijheid kunnen vormgeven van nieuwe plannen? Bel of mail me dan.
Ruimte voor Rituelen, www.ruimtevoorrituelen.nl
 
Email Nieuwsbrieven & Email Marketing met YMLP.com