Nieuwsbrief GV Delta Sport
Faya van Wensen en Milou Verkerke in actie.....
Afgelopen weken hebben we in negen delen vele foto's op facebook gezet van de OZAK. Allemaal mooie foto's van onze fotograaf Jan Duivenvoorde. Jan maakte nogeens extra bijzondere bewerking op foto's die we in allerlei sociale media voorbij zien komen..
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 20 januari  2023 nummer 405
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                      
             
                                                                                         Yvonne van Dam met Maud Jansens leverde een topprestatie
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                     Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                                Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                   Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
De laatste plaatsing was op 19 januari 2023
Herenwedstrijd in de turnhal op zaterdag 21 januari
-Alle info op de website aan de linkerkant
Zierikzee - Zo'n 130 turners uit Limburg, Brabant en Zeeland komen voor de voorjaars competitie KNGU wedstrijd naar Zierikzee. de heren turnwedstrijd wordt gehouden in de turnhal van Laco Sportcentrum op zaterdag 21 januari. Om 8.30 starten de eerste wedstrijden in teamverband en duren tot ongeveer 19.30 uur. Er wordt geturnd op zes onderdelen, vloer, ringen, sprong, voltige, rekstok en brug. De turnhal wordt aangepast om de zes turnonderdelen goed neer te zetten waarmee de jury de beoordeling kan verrichten.
Van GV Delta Sport komen zes turners uit. In het team van de 1e divisie instap wordt er samengewerkt met Turning Point Tilburg. Het team bestaat uit de Delta Sporters Lemmy Coomans, Joas Hout, Thijmen de Jonge , Dex Karma aangevuld met Hylke de Rouw uit Tilburg. Dit team start om 8.30 aan de zes onderdelen. In wedstrijd 4 om 16.00 uur start twee turners van Delta Sport in de pupil b-klasse namelijk Ian Geertse en Jack van Uffelen in samenwerking met Dynamo Roosendaal turners Zito Saarloos, Dylan Meesters en Kaylo Kromoredjo.
   
De turnhal wordt aangepast voor de heren turnwedstrijd
 
Tien turnsters van GV Delta Sport op zaterdag 21
en zondag 22 januari actief bij de meerkamp in Vlijmen
Vlijmen-  Bij de districts-wedstrijd turnen op zaterdag 21 en zondag 22 januari zijn er teamwedstrijden en individueel in Vlijmen. Tien turnsters uit turnendames zijn actief op de meerkamp met vloer- sprong, brug en balkoefening. Op zaterdag 21 januari in wedstrijd 2 om 14.30 starten in de vierde divisie Eline Boot (pupil1), Faya van Wensen (pupil 3), Sera Tax (pupil 3), Sofie Kouwenberg (pupil 3) en Suzie Zondervan (pupil 2). Op zondag 22 januari in wedstrijd 3 om 14.30 starten de junioren D met Indy Smits, Lisa Uiterwijk, Rosanne Mol, Senna Poortvliet en Xin Da van der Wekken.
 
Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland
op vrijdagavond 3 februari in hal 4 Laco Sportcentrum
--Babette Verkerke en Saphira van Dam genomineerd sportploeg
--Acrogymdemo tijdens avondvullend programma
 
De sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland krijgt weer een nieuw jasje in 2023. De organisatie heeft gekozen om bij de verkiezingen van sportman/vrouw, sportploeg en andere prijzen ook dans en acro demo te laten uitvoeren. De dans wordt uitgevoerd door Move-IT en de acrodemo door Delta Sport. De avond start met inloop van 19.00 uur en toegang i gratis. Natuurlijk vragen we onze leden om aanwezig te zijn. We gaan duimen of onze acroteam Babette Verkerke en Saphira van Dam als genomineerde bij de sportploegen, in de prijzen gaat vallen. 
 
Floor Raats pakt 12e plaats in Vianen
Vianen - Bij de tweede kwalificatie turnwedstrijd landelijk heeft GV Delta Sport turnster Floor Raats in Vianen een twaalfde plaats behaald. Raats kwam zeer goed uit bij de sprongenserie waar ze als tweede turnster het beste resultaat neerzette met 12.150 punten. De vloeroefening zag er prima uit en werd beloond met 10.950 pnt. Op de brugoefening verbeterde Raats zichzelf met een wippertje (8.550 pnt). De balkoefening ging hier en daar wat mis en soms heb je een dag waar het dan niet goed gaat. Toch een totaal  van 39.650 punten over de vier toestellen waardoor bij de 3e kwalificatie wedstrijd op 11 februari nog alles mogelijk is.
 
Medaille oogst in Bocholtz
In de eerste wedstrijdronde was het al gelijk drie podiumplaatsen met twee keer goud en één keer zilver. V.l.n.r Nine van de Veen, Keet de Vries, Thijs van Welt, Elina Hout, Sam Bertels, Megan Ringelberg, Ilse de Ronde en Evi van Almenkerk.
Bocholtz - In de eerste wedstrijdronde van de Zuid/West Nederlandse kampioenschappen acrogym klom twee teams van GV Delta Sport op de hoogste trede van het erepodium. Het mixteam instap Thijs van Welt en Megan Ringelberg scoorde 22.700 punten goed voor goud. Twee teams van Delta Sport in de E-wg-jeugd categorie streden om de eerste en tweede plaats voor de kampioenstitel. Met 22.890 pnt werd Evi van Almenkerk, Eline Hout en Ilse de Ronde de kampioen en tweede plaats het mooie team met Sam Bertels, Keet de Vries en Nine van de Veen met 22.470 pnt.
In de tweede wedstrijd kwam één team in actie van GV Delta Sport.  Eva Bienevelt en Elin Giljam (E-wp-sen) die met een prachtige score van de 10-koppige jury 22.470 pnt kreeg en daarmee de zilveren medaille veroverde.
   
  
Norah Koster en Eva Bienevelt met zilveren medaille
In de derde wedstrijdronde wonnen drie van de vier uitkomende Delta Sport acroteams opnieuw een podiumplaats in Bocholtz. Twee gouden en een zilveren medaille was de oogst in de namiddag tussen de teams van Zuid West Nederland. De grote eer ging naar het senioren Dplus team Yvonne van Dam en Maud Jansens met een voortreffelijke eerste plaats en 23.270 punten. Daarnaast wonnen ze het overall klassement. Geen enkel team kwam in deze categorie bij hun in de buurt. Ook Nienke Grauss en Indy Kromdijk (D-wp-Junioren) liet bijna een foutloze oefening zien met een jury waardering van 22.330 punten en de gouden medaille. Beide acrogymnasten glunderden bij het omhangen van de medaille gezien Grauss na een enkelblessure periode geheel terug is op de vloer. Het trio D-categorie in de jeugd Kyra Verschuure, Kayley van der Hoek en Linne Timmerman klom op het erepodium voor de zilveren medaille. Het Delta Sport trio was goed voor 22.310 punten. Melissa Dooge met Norah Koster behaalde  21.260 punten met een mooie zesde plaats.
In de slotwedstrijd van de lange zaterdag in Bocholtz waren er weer twee gouden medailles voor Delta Sport. Het Dplus senioren acroteam Milou Verkerke met Faya van Wensen won zeer knap de eerste plaats met een balans oefening van 22.410 pnt en een tempo oefening waar ze echt een zeer mooie oefening liet zien met 23.550 pnt. Opgeteld waren ze de beste met 45.960 pnt. Ook het trio Kayley Schoute, Emy Bleijswijk en Tess van Kooperen zette twee mooie oefening neer met balans (23.420|) en tempo( 23.170) wat de totale score van 46.590 pnt hun het goud om de nek werd gehangen.
Milou Verkerke en Faya van Wensen (archieffoto)
 
Ook de tweede dag in Bocholtz podiumplaatsen
met goud en zilver acroteams GV Delta Sport
-Twee goud en twee bronzen medailles
Bocholtz - Senne Groenendijk, Anouk Hofman en Evi van Dongen (C-wg-junioren)blonken bij de Zuid West Nederlandse acrokampioenschappen uit. Samen met het duo Yarah Zoutewelle en Marijne Fierloos (C-wp-sen) kregen zij in hun categorie de gouden medaille omgehangen. Het feestje ging nog verder nadat ook het Delta Sportteam Fleur Brockhus en Amy van Almenkerk bij de C-senioren de bronzen medaille omgehangen kreeg. Het trio Groenendijk, Hofman en Van Dongen toonde eerst in de balansoefening een mooie optreden met 23.320 punten. Maar de tien koppige jury was zeer onder de indruk van de tempo oefening waarmee ze 24.000 punten kreeg. In totaal was de optelling van beide oefeningen met 47.320 goed voor het beste trio. Bij de duo's toonde Zoutewelle en Fierloos van grote kwaliteit te zijn.  Wel in de eerste balans oefening verloren ze wat puntjes (21.960) door de handstand op de handen van de partner niet goed uit te voeren. Maar de tempo oefening stond als een huis met een waardering van 23.760. De totale score kwam daarmee op 45.720 pnt. De clubgenoten Brockhus en Van Almenkerk bleef goed in de buurt en met 22.320 (tempo) en 23.290 (Balans) verdiende ze met mooie eindscore 45.610 een bronzen plak. Nora Blok en Mirthe Giljam (Alianza/GV Delta Sport behaalde bij de A pupil een moei derde plaats met 22.300 pnt. Floor de Bruine uit Oosterland, nu uitkomend met de samenwerking van Alianza in Waalwijk eindigde  bij de C-senioren op een zesde plaats met haar partners Robin Pluym en Roos van Elderen (45.180 pnt|)
Het team met Senne Groenendijk, Anouk Hofman en Evi van Dongen in gezelschap van team Floor de Bruine (Oosterland) en Robin Pluym met Roos van Elderen
  
Nora Blok en Mirthe Giljam                                           Yarah Zoutewelle en Marijne Fierloos
Fleur Brockhus en Amy van Almenkerk
 
Allemaal overnachten in Limburg
 
Wedstrijden verder dan twee uur rijden zorg altijd voor trainers en deelnemers overnachten dicht bij de wedstrijdvloer. Zo ook weer bij de acrogym wedstrijd in Limburgse Bocholtz. Dat het goed is voor de samenhorigheid is duidelijk zowel in hotel als bij Macdonald
 
Ontzettend moeilijk maar met
behulp van mama komt het goed
.
Kind- en oudergym wordt weer steeds drukker maar wel heel gezellig. Iedere week weer nieuwe uitdagingen en veel oefenen voor nijntje beweegdiploma
 
Vrijwilligers voor de wedstrijden van
GV Delta Sport staan altijd klaar
 
Vrijwilligers staan voor GV Delta Sport altijd klaar. Opvallend is dat we steeds met succes een beroep doen op ouders om te helpen bij de wedstrijden. Inmiddels gaan we aan de vierde grote wedstrijd beginnen zaterdag 21 januari die Delta Sport organiseert dit seizoen.
 
Vijf ouders nemen deel aan de jurycursus turnen KNGU
Na de oproep een paar weken geleden zijn we ontzettend blij met deelname van vijf ouders aan de jurycursus turnen (TD1). Zonder juryleden kunnen wij niet meedoen aan de turnwedstrijden van de KNGU. Vijf vrouwen en één man zijn afgelopen maandag 16 januari digitaal gestart met de cursus. Een hele uitdaging want het is niet altijd een makkelijke opdracht. natuurlijk buiten de KNGU begeleiden wij vanuit het bestuur deze kandidaten. Cora Hout is daar natuurlijk volop mee bezig.
 
Freerunnen op maandag- en
dinsdagavond in de turnhal 
Kom een proefles volgen maandag 19.30-21.00 uur en dinsdag 19.00-20.30/21.00 uur
 
 
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag  22 jan 2023, 29 jan.
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . Datum   22 jan 2023, 29 jan.
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 21  districtswedstrijd turnen heren in de turnhal 
Zaterdag 26 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
 
Programma Acroselectie
 11/12 februari zuid west kampioenschap Oss  ABCDE
11/12 maart districtsfinale  Uden/Volkel  CDE 
18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BC
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
Zaterdag 21  herenwedstrijd district Zuid in de turnhal 
Zaterdag 21 januari 2023 districtswedstrijd turnen dames in Vlijmen met deelname Delta Sport turnsters
Zondag 22 januari districtswedstrijd turnen dames in Vlijmen met deelname turnsters Delta Sport
Zaterdag 28 januari 2023 districtswedstrijd turnen dames in Terneuzen met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 11 maart OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 26 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
       
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.