6 september 2018
 
 Berichten van de boerderij
Groninger Blaarkop Duurzaam Vlees Boerderij Blog
Terugblik eerste afhaaldag
Wat was het een gezellige en geslaagde middag, onze eerste afhaalmiddag op de boerderij. Onze klanten kwamen natuurlijk om hun bestelling af te halen, maar zeker ook voor meer: een praatje, een hapje en een drankje. Wij vonden het mooi om te merken dat men zo betrokken is bij wat we doen en hoe het gaat, zeker ook met betrekking tot de brand in mei. Iedereen genoot van de schenkel stoofpot die we hadden klaargemaakt. Kortom: dit werkt en dit is goed!
 
Volgende afhaaldatum
Wanneer kun je weer terecht voor het afhalen van je bestelde vleespakket? Zaterdag 6 oktober, tussen 13 en 16 uur heten we je weer van harte welkom op Sandebuur 10!
Neem vooral een kijkje in de webshop en kies voor één of meerdere pakketten, er is voor ieder wat wils. Het vlees is altijd per product verpakt. Gehakt bijvoorbeeld per 300 of 500 gram, luxe producten per 1 of 2 stuks, stoofvlees per 500/600 gram. Geen bulken vlees in je vriezer dus, maar gewoon bruikbare gewichten. Ook staat er altijd op het etiket wat het is.
 
Bestellen kan in de webwinkel.
 
Vleespakket Gehakt Deluxe
We hebben het assortiment aangevuld met een nieuw vleespakket: Gehakt Deluxe. Hierin vind je twee kilo puur rundergehakt en drie kilo gehaktproducten. Dit zijn hamburgers, worsten, saucijsjes en tartaar. Een veelzijdig en voedzaam gemakspakket zou je kunnen zeggen.
Ideaal voor mensen die graag goed vlees op tafel zetten, maar niet teveel tijd kunnen/willen besteden aan het bereiden ervan.
Ook heel geschikt voor gezinnen: welk kind is nu niet dol op een hamburger of worstje? En dan is het nog gezond ook!
 
 
Waarom vlees kopen bij Eytemaheert?
- Direct bij de boer: traceerbaar en transparant
- Grasgevoerd vlees is: gezonder (o.a. veel meer Omega 3), lekkerder, natuurlijker en beter voor het milieu
- Vlees van de Groninger Blaarkop is prachtig gemarmerd vlees en bijzonder smaakvol
- Door vlees van een zeldzaam runderras te eten, help je mee dit ras in stand houden
- Eerlijke prijs voor een eerlijk product
- Leren kennen van minder bekende vleesproducten = duurzaam en verrassend
- Kiezen voor de natuur, voor duurzame en diervriendelijke veehouderij, met oog voor de toekomst.
 
Ga jij hiervoor? Bestellen kan tot 4 oktober.
Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.
Tot 6 oktober! :)
 
Ander afhaalpunt
Er komt een afhaalpunt in Epe (Gelderland) bij boerderijwinkel Goudbeek. Een perfecte locatie omdat het erg centraal ligt. Wij hopen de eerste afhaaldag op deze locatie over ongeveer een maand te kunnen organiseren.
 
Groeiend levend erfgoed
Wij hebben onze veestapel uitgebreid met een ander zeldzaam landbouw huisdierras: het Schoonebeeker heideschaap! Een prachtig schapenras, sterk, gezond en 'oer'. Qua kenmerken vergelijkbaar met de Groninger Blaarkop dus. Het Schoonebeeker heideschaap is het meest zeldzame inheemse schapenras, het absoluut waard om beschermd te worden. Wij hebben nu een bescheiden aantal van 9, we nemen de tijd om dit aantal verder te laten groeien. Het zijn heel waardevolle dieren, in dit blog lees je er meer over.

 
 
Rowolmer Fair 9 september
In de vorige nieuwsbrief hebben we het al genoemd, maar nu het bijna zover is herhalen we het graag nog even. Zondag 9 september vindt de 7e Rowolmer Fair plaats. Een gezellige fair, absoluut de moeite waard om te bezoeken.
En wat het nog meer de moeite waard maakt? Een bezoekje aan onze stand, waar wij de lekkerste Blaarkop Burgers verkopen. We zien je daar!

 
 
Rechtstreeks van de boer                         Duurzaam kwaliteitsvlees    Grasgevoerd rundvlees