Beste ,

Het gelukzalige gevoel van de eerste stappen door de schoolpoort, de rollende traantjes bij het afscheid nemen van mama en papa... Met een boekentas volgestouwd met verwachtingen, gevoelens en vakantieherinneringen springen schoolgaanden het nieuwe schooljaar in.

In onze regio zomerde het in straten, parken en pleinen: muziek- en theaterfestivals, stoeten, buurtfeesten, rommelmarkten, …. Aan de kust smaakten niet alleen de ijsjes maar ook de strandanimatie. Ook herdachten we start van 'De Groote Oorlog'. Diverse herdenkingsevenementen worden georganiseerd. Ik bracht bezoekjes aan jeugdvakantiekampen, speelpleinwerkingen en kermissen.

Als nieuwbakken federaal parlementair kon ik me tevens voorbereiden op mijn parlementair werk. Terwijl Kris Peeters de laatste puzzelstukjes aan het leggen is, beleefde Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits reeds 'haar eerste schooldag'.

Graag hou ik u via dit medium op de hoogte van mijn parlementaire bezigheden.

Groeten,

Het Vlaams Parlement is reeds uit de startblokken geschoten. Welzijn en Onderwijs zijn alvast in goede handen. Klik hier voor het Vlaams Regeerakkoord. Nu komt het er ook op aan om ook federaal een evenwichtig programma te kunnen garanderen. Ik heb Bart Lambrecht, met roots in de welzijnssector, aangesteld als parlementair medewerker om samen het West-Vlaams accent in Brussel te laten weerklinken. Voorlopig maak ik deel uit van de commissies 'Binnenlands beleid' en 'naturalisaties'. Contacteer mijn kabinet voor vragen, problemen of suggesties of om met uw vereniging een bezoek aan De Kamer te brengen.

 

 

 

 

Het zogeheten "glazen kot" aan de achterzijde van het Brugse station maakt binnenkort plaats voor een nieuw onderwijs- en onderzoekscentrum “KULAB”. Alle academische opleidingen komen hiermee onder één dak op deze nieuwe universitaire campus KULAB. Rond de site leggen we voldoende fiets- en autoparkings aan. Met de verleende sloop- en bouwvergunning hoop ik te kunnen meewerken aan het innovatief karakter van onze regio.

Gisteren mocht ik deelnemen aan een proefuitzending van 'De Zevende Dag', gemodereerd door Tim Pauwels. Het thema 'energie' zorgde voor een levendig debat. In de volgende regering moeten we inzetten op vraagbeheersing, onderzoek en beter gaan samenwerken met Europa. Ik pleitte voor een doordachte kernuitstap (zonder deadlines) waarbij we alternatieve energiebronnen grondig gaan onderzoeken. De denkpiste van een bouw van een nieuwe kerncentrale lijkt mij technisch, maatschappelijk en financieel onhaalbaar.

Ook ik ontkwam niet aan de 'Ice Bucket Challenge'. Het doel van de actie is om de ALS Liga te steunen: een organisatie die zich inzet voor patiënten met amyotrofe laterale sclerose (ALS): een spierziekte. "Graag" nam ik de (wel heel ijskoude!) uitdaging aan.

Toen ik in 2006 gemeenteraadslid werd en later schepen was mijn streefdoel steeds om permanente inspraak in mijn beleid te garanderen. Ook federaal wil ik dit recept
behouden
. Ik heb hiervoor een digitaal platform en app opgemaakt. Geregeld zal ik bepaalde ideeën of voorstellen bij u aftoetsen en deze vertalen in mijn beleid. Voor u hou ik graag een parlementaire zetel warm! Laat van u horen!

 

Als federaal volksvertegenwoordiger volg ik de actualiteit nauwgezet op en speel ik in op vragen van burgers. De voorbije maanden verstuurde ik diverse schriftelijke vragen naar ministers.

Volgende problemen/feiten verwerkte ik in een vraag waarin ik om verduidelijking en bijkomende informatie vroeg. Van zodra er meer nieuws is koppel ik deze info naar u terug.

 • het gebruik van antidepressiva is met
  40 % gestegen...

 • in 2025 zullen er in ons land 756.700 diabetespatiënten zijn...

 • postdienstverlening moet voor iedereen vlot toegankelijk zijn...

 • dosissen van originele medicijnen zijn vaak hoger dan generische varianten, dus controle is nodig...

 • groepsaankopen van energie blijken niet altijd voordeliger...

 • Europa maakt zich zorgen over de toevoer van Russisch gas...

 • er is heel wat onwetendheid bij burgers over hun opgebouwde pensioenrechten...

Ook was ik mede-ondertekenaar van enkele nuttige wetsvoorstellen. U vindt hier de onderwerpen:

 • chronisch vermoeidheidssyndroom

 • obesitas

 • ereloonsupplementen in ziekenhuizen

 • recht op huur van echtgenoten van wettelijk en feitelijk samenwonenden

 • invoering van het ouderschapsplan bij echtscheiding

Federaal parlement
Paleis der Natie
Natieplein 2, 1008 Brussel
gsm kabinet Kamer: 0468 25 37 64
franky.demon@dekamer.be

www.frankydemon.be

Spreekuur: op afspraak

Nuttige informatie over de werking van De Kamer vindt u hier.