Innehåll
 
- En bättre värld
- Rumpövning
- Birgittas knäckebröd 

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Problemet med för mycket julmat.
    
 
Kroppspråket går också att missförstå.
 
Citat 
 
 
Om du inte kan göra något åt dina problem, är det inte dina problem.
 
Kinesiskt ordspråk
En lite bättre värld
 
Några kronor/bok som vi säljer går till Vi-skogen, i närheten av Victoriasjön i Afrika. Varje träd kostar 20:- och i år bidrog bokförsäljningen med 550 nya träd. Det innebär en mindre skog :-). Dessutom skickades Unicefkort till Personbästas större kunder som en julhälsning i år. Varje kort gjorde att 37 barn kunde vaccineras mot Polio, det innebar att närmare 1200 doser av vaccin har kommit världen till godo.
  
Förhoppningsvis har även de 50 föreläsningarna som jag hållit i år både gett kunskap och inspiration till små eller stora hälsosamma förbättringar och därmed gjort världen lite friskare och hälsosammare. 
 
Stort tack till dig som har köpt föreläsningar och/eller böcker.
 
Du känner kanske till att om du eller ditt företag/organisation köper minst 50 böcker ingår en av Personbästas föreläsningar, (upp till två timmar). Jag tror inte att det finns någon i föreläsningsbranschen som slår den dealen.   
 
Glute activation

Jag var nyligen på en mycket bra utbildning i Functional Movement Screening, som handlar om att upptäcka och ta hand om brister i flexibilitet och/eller styrka så att personens träning blir både säker och effektiv. Den amerikanska läraren berättade att man i USA nu pratar mycket om Glute activation, som handlar om att aktivera rumpmusklerna. Om inte rumpan används på rätt sätt kommer mer arbete att utföras av hamstrings och ländrygg, vilket är mindre effektivt. Även i Sverige kan vi bli bättre på att låta rätt muskler arbeta, därför handlar månadens enkla övning om att få bättre muskelkontakt med din rumpa. Klicka på bilden så kör filmen igång.

  
Birgittas knäckebröd
 
Detta knäckebröd är både jättegott och busenkelt att göra. Receptet har jag fått jag av min svägerska Birgitta.
 
Blanda ihop 3,5 dl frö av valfri sort (sesam, chia, lin, psyllium), kärnor (solros, pumpa) går också bra. Om du använder pumpakärnor kan du grovhacka dem först. Till detta blandar du i 1 dl av grov dinkel eller havre-/rågflingor och 1 dl majsmjöl. När allt är blandat i en skål tillsätter du 1/2 dl rapsolja och 2 dl kokande vatten och rör ihop allting.
 
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut massan. Börja att sprida ut den med en stekspade. Lägg ett bakplåtspapper över massan och tryck ut så att det blir tunt och jämnt. Ta bort pappret och strö över lite flingsalt. Om du inte vill ha ett stort knäckebröd drar du upp ett rutmönster med en stekspade innan du sätter in plåten på 140 grader i en timma.
 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se