Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

JANUARI

 
"2018 goed ingezet"
Beste 
 
In de kerstvakantie kon ik de baterijen even opladen en genoot ik van een gezellig samenzijn met familie en vrienden. Dat samenzijn wordt deze maand verdergezet tijdens de talrijke nieuwjaarsrecepties. Misschien ontmoeten we elkaar op één van deze recepties? Maar er zijn ook nog andere redenen waarom we mogen vieren. De werken aan het studentenhuis in het centrum zijn namelijk gestart. Het nieuwe lokaal van KSA Ten Briel werd geopend en Zeescouts Stella Maris begint met verbouwingen. Ook een oplossing voor de stadskanker D'Hanins de Moerkerke is in zicht. 2018 werd alvast goed ingezet! 
 
 

 
 
dhanins de moerkerke, einde van een stadskanker

Het einde is in zicht voor de jarenlang bestaande stadskanker D'Hanins de Moerkerke, gelegen tussen de Witteleertouwersstraat en de Coupure. Na veel overleggen kon ik eindelijk de vergunning geven. De beschermde panden van D'Hanins de Moerkerke worden herbestemd tot 9 woongelegenheden en meteen wordt er ook een ondegrondse parking aangelegd, met een gemeenschappelijke tuin en een nieuwbouwvolume. 

 

 
 
start werken nieuw studentenhuis

Als schepen bevoegd voor Brugge studentenstad ben ik fier dat de werken zijn gestart aan het voormalig politiegebouw in de Hauwerstraat. Tegen de paasvakantie 2019 zal het nieuwe studentenhuis daar zijn plek hebben. Een plaats voor ontmoeting, studeren en ontspannen en ook af en toe een fuifje... in de vroegere cellen! Het studentenhuis wordt dé ontmoetingsplek voor studenten in het hart van de stad. Klik hier om een kijkje te nemen in het studentenhuis.

 

 
 
investeren in jeugdinfrastructuur

Investeren in jeugd is investeren in de toekomst. Op Sint-Michiels opende ik het nieuwe lokaal voor KSA Ten Briel. In Zeebrugge wordt Zeescouts Stella Maris ondersteund bij de verbouwingswerken van hun nieuwe lokaal. Goede infrastructuur maakt het jeugdwerk nog mooier!  

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be

www.frankydemon.be