MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 4
Nieuwsbrief nummer 4 van MeesterMichael alweer. Er zijn al meer dan 500 leden. Op naar de 1000!. Geef het door, want hoe meer leerkrachten of leerlingen lid worden, hoe leuker.
 
 
Misschien ken je het wel van school. Het spelletje waarbij je het rode autootje naar buiten moet rijden. Dit kan ook op de computer. Klik maar eens HIER. Deze oefening kun je later ook altijd aanklikken via meestermichael.nl en dan het hoofdstuk 'Rekenen'
 
Een leuk tekenspel. Teken met je pijltjes-toetsen. Ook deze oefening vind je terug op meestermichael.nl bij 'Creatief'.
 
Op 10 mei is het moederdag. Er zijn veel leuke moederdag-sites en ideeen om je moeder te verwennen. Klik maar eens HIER.
 
 
 
 
Maak een mooi diploma voor.......
 
Lente
Werkjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER.
 
 
 
 

Veel scholen gaan over naar ParnasSys. Klik HIER voor de methode-toetsen die je kunt invoeren. 
 
 
 
10 mei is het weer een groot feest voor alle moeders. Als je op zoek bent naar leuke lessen of ideeen klik dan HIER
 
Bij ons op school krijgen de kinderen in groep 7 en 8 een emailadres van G-mail. Op MeesterMichael.nl vind je bij het hoofdstuk 'Cursus' onder ICT een duidelijke uitleg over hoe ze een emailadres moeten aanmaken en een makkelijke cursus mailen met G-Mail voor leerlingen (en evt voor leerkrachten). Of klik HIER
 
 
Met Websitemaker maken de kinderen gratis en zonder kennis van html in makkelijke stappen hun eigen website. Om het nog beter uit te leggen heb ik daar zelf een website gemaakt met een uitleg over Websitemaker. Klik maar HIER
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
Lente.
Filmpjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER.
 
Rekenen
Rekenen met een getallenlijn of op je vingers is veel makkelijker.
Dit kan ook groot op je digibord.
Ook dit kun je weer terug vinden op MeesterMichael.nl > Digibord > OB > rekenen. Of HIER.
 
 
Stoplicht 
Moeten de kinderen stil werken (rood), mogen ze fluisteren (oranje), of mogen ze overleggen (groen).
Plaats het stoplicht op je digibord en het is duidelijk voor de kinderen.
 
 
Karaoke      
Ga eens lekker zingen met de kinderen en kies dan voor Karaoke !
Er zijn en aantal leuke websites, waar je met de muziek (en tekst) mee kan zingen. deze site vind je natuurlijk op MeesterMichael.nl, maar je kan ook HIER klikken.
 
 
Op Teleblik.nl staat de canon van de Nederlandse geschiedenis. Verdeeld in tien tijdvakken. Bij het maken van dit dossier heeft de redactie de indeling en tekst van de officiële 'Canon van Nederland' als leidraad gebruikt. Bij (bijna) alle canonvensters staan passende Teleblikfragmenten. Natuurlijk staan deze ook op MeesterMichael.nl
 
Er staan weer een aantal nieuwe prentenboeken op MeesterMichael.nl. Door deze aan te klikken worden de boeken voor gelezen met mooie platen erbij. Ook vind je een aantal prentenboeken die bewerkt zijn tot digitale prentenboeken of hoorleesboeken.
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 

 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl