Beste heer/mevrouw,                                                                                                           Utrecht, juli 2011   
Connecting Arts start in oktober in Utrecht  
Europees Orgelfestival
Connecting Arts is meer dan alleen een orgel festival. Het orgel wordt op een moderne en eigenzinnige manier aan het publiek gepresenteerd. In spannende combinaties met dans, met theater, literatuur, film, beeldende kunst en veel meer. Met artiesten uit Nederland én de rest van Europa. Connecting Arts is een reizend festival, dat diverse Europese steden aandoet. Steden die rijk zijn aan kunst en cultuur en die het orgel op een geheel andere wijze durven neer te zetten. 
De start van het festival is in Utrecht, in oktober van dit jaar. Daarna volgt gedurende een jaar een tournee langs Kopenhagen (Denemarken), Helsingborg, Kristianstad en Malmö (Zweden), Toulouse (Frankrijk) en veel meer steden in Europa.
 
Stichting Voor de Wind
van het Connecting Arts festival,
koos Utrecht als thuisbasis voor het interdisciplinaire evenement.
Van 2 tot en met 8 oktober 2011 wordt zowel het Nederlandse als het internationale publiek uitgenodigd
om een energiek festival bij te
wonen. Hierbij worden de Utrechtse kerken omgetoverd tot een waar toneel waar alle zintuigen worden geprikkeld.
Dit gebeurt niet alleen door de prachtige muziek die het orgel voortbrengt, maar ook door in
het oog springende dansacts, toneelstukken, audiovisuele installaties, hippe jazzklanken, filmprojecties en veel meer.

Laat je meeslepen door onze voorstellingen, de unieke sfeer en
de verborgen schatten van het orgel.
Connecting Arts is een must voor iedereen die van verrassingen houdt
en spreekt een jong en oud publiek aan.
 
  
 
Verspreiden van de Connecting Arts formule
Stichting Voor de Wind en Europese partners (DK, SE, FR) hebben als als missie de Connecting Arts-formule door heel Europa te verspreiden. Connecting Arts biedt geïnteresseerde partijen zoals festivals, concertgebouwen en theaters die orgels tot hun beschikking hebben de mogelijkheid om haar producties in te kopen tegen dagprijs vanaf zomer 2011 tot december 2012.
Conferentie
 
Om de Connecting Arts-formule efficiënt te verspreiden, willen de organisatoren van het festival ook kennis en ervaring delen met anderen, zoals de economische aspecten, management, interdisciplinair programmeren, marketing en educatie. Daarom wordt in Utrecht van 3 tot en met 5 oktober 2011 een internationale conferentie georganiseerd, die uit lezingen en ‘case stories’ bestaat. Deelnemers aan de conferentie hebben ook de mogelijkheid om de voorstellingen bij te wonen in Utrecht, tijdens het Nederlandse deel van het festival Connecting Arts.
Internationale conferentie: maandag 3 tot en met woensdag 5 oktober 2011, Utrecht
Locatie en tijdstip: nader te bepalen (inschrijving binnenkort via de website)
  
Nieuwe website
Connecting Arts
Begin 2011 was het zover, Stichting Voor de Wind gaf opdracht aan Werner Studio om een nieuwe huisstijl te ontwerpen voor Connecting Arts. Hiervoor moest er een nieuw logo gecreëerd worden en een nieuwe en interactieve website waarmee een grote Europese doelgroep aangesproken moet worden. Op 1 juli 2011 vond dan eindelijk de langverwachte lancering van de website plaats! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het festival, de Europese samenwerking, onze partners en de voorstellingen?
Surf dan snel naar www.connectingarts.org
 
Ben je als organisatie geïnteresseerd in onze voorstellingen en/of wil je meer informatie over het festival, deelname en de internationale conferentie? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar natalie@connectingarts.org of kijk op onze website.
 
 
 

Wil je ook iemand enthousiast maken voor 
en de activiteiten die dit jaar plaatsvinden?