Producentbyrån Nyhetsbrev 15 november 2018

2018 är Producentbyråns jubileumsår. Vi har nu jobbat som oberoende producenter inom scenkonst sedan 2008. Tiden går fort när man har roligt.
 
Vår vardag som scenkonstproducenter är att ständigt förhålla sig till Henizeffekten: först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer allt. Under våren arbetade vi med två festivaler, en antologi och en konferens. Parallellt. Samtidigt som vi hade premiär med Danskompaniet Spinn, samtidigt som vi skrev ansökningar, började med redovisningen av ett EU-projekt, skrev föreställningstexter, bollade idéer, koordinerade projekt, betalade moms, skrev avtal med mera, med mera. Det där med att ”hålla många bollar i luften” må vara en utsliten klyscha, men i vår vardag är det en högst påtaglig verklighet. Men det är ju också det som gör det här jobbet så roligt. Variationen, de snabba kasten, möjligheterna, utmaningarna. Allt det där som kan vara både otroligt förvirrande och fantastiskt roligt på en och samma gång. Och mitt i allt det där: konsten. Kärnan i allt vi gör.

Men mitt i allt det där som snurrar runtomkring en så kommer det faktiskt perioder då man har lite för lite att göra. Då man kanske egentligen borde passa på att varva ner när man har chansen. Perioder när man kanske faktiskt kan sluta mitt på dagen någon gång, ta en halvdag ledigt, njuta av höstsolen, hinna storhandla. Och även om det ibland kan kännas långtråkigt när man har för lite att göra så vet vi ju. Runt hörnet väntar någonting nytt, någonting annat, någonting fantastiskt.
 
Vi närmar oss den delen på året när folk börjar få svar på ansökningar, och det drar även ihop sig vad gäller kommande ansökningar våren 2019. Nu är det tillfälle att höra sig till oss om ni står inför nya utmaningar där ni tror att vi på Producentbyrån kan hjälpa, stötta eller bolla för att ta vidare idéer, ansökningar eller projekt. Vi finns på Kastellgatan 6, minst varje dag i veckan.

Vi hörs och ses!
 
Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Danskompaniet Spinns kommande produktion Miramos, som är en dansföreställning skapad för barn och unga 6-9 år, har haft sin första repetitionsvecka i Spinnstudion under ledning av koreografen Torgunn Wold. Torgunn arbetade tillsammans med dansarna Emilia Wärff, Felicia Sparrström, Izabell Makiela och Annika Vestel i en lekfull värld inspirerad av konstnären Mirós fantasifulla skapelser, symboler och former.

Årets sista chans att uppleva Carl Olof Bergs Skirtpower i Västra Götalandsregionen är nu på söndag den 18 nov kl 15:00 på Regionteater Väst i Uddevalla. Föreställningen fortsätter sedan till Kulturhuset Storbrunn i Östhammar den 22 november kl 13:00 och till Festival Normal i Umeå den 8 december.

Den 8 november invigdes Myndigheten för Kulturanalys på Världskulturmuseet i Göteborg. Spinn tillsammans med performanceartisten Michele Collins hade äran att medverka under kvällen med det färgsprakande numret Florere, koreograferat av Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg.
 
Spinns workshop Lika värde ges på TJN Dance Festival nu på lördag den 17 november. Platsen är Häggvallskola, Orust och mer om detta kan ni läsa här. Tillsammans med konstnären Berith Stennabb leder Veera workshops för pedagoger på fortbildningsdagar med tema "Lust och mod" i Skövde och Vänersborg. Mer om detta kan ni läsa här.
 
Sist men inte minst vill vi passa på att tipsa om en spännande workshop med Esteban Jiménez som sker i Spinnstudion fredag den 23 november kl 16:00-19:00. Han är yogainstruktör och massageterapeut som hjälper deltagarna att bli medvetna om kroppens signaler, med stort fokus på rörlighet och stretching. För mer info, kontakta: estebanjroldan@gmail.com
 
foto: Chrisander Brun
 
 
PROJEKT
Västsvensk guide
Under hösten 2018 och våren 2019 arbetar vi tillsammans med GAC – Göteborg Artist Center, som vi har jobbat med många gånger under åren, med en förstudie vad gäller det fria musiklivet i Västra Götalandsregionen.

Syftet med förstudien är att kartlägga regionens professionella aktörer verksamma inom kammarmusik, jazz, världsmusik, elektronisk musik/ljudkonst och olika sinsemellan gränsöverskridande uttryck, samt undersöka möjligheterna för att synliggöra deras respektive verksamheter för en bredare publik.

De fria aktörerna inom dessa fält har ofta begränsad tillgång till resurser, vilket gör det svårare för allmänheten att lägga märke till dem. Vi vill undersöka hur man kan synliggöra aktörerna och deras verksamheter. Vi vill öka möjligheterna för utövare att komma i kontakt med andra utövare, samt göra det enklare att nå ut till arrangörer i regionen.

Det handlar om att visa upp den omfattande mängd och antal musikupplevelser och konst som Västra Götaland och dess utövare uppbringar och kan erbjuda. Detta gäller kanske framförallt hos de regionala aktörerna som inte har det nätverk som aktörer i Göteborg till viss mån redan har.

Förstudien består i ett gediget researcharbete, ett antal intervjuer och scanningar vad gäller berörda aktörer och en instudering av diversekulturpolitiska direktiv. Arbetet ska resultera i en rapport som presenteras i februari 2019.
 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med projekten och grupperna Clownkliniken, Teater Bauer och Danscentrum. Vi jobbar även tillsammans med RePublik på en engelsk version av antologin PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utveckling.


Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se